Mångfald råder.

Hade handledning idag på den förbenade uppsatsen. Anyhow, tyckte min handledare var lite rolig vi snackade såklart etnicitet, han påpekade att enligt en statistisk undersökning som integrationsverket gjort, tycker en stor del att man blir svensk först när man "gör rätt för sig", och att man därför kunde anta att den svenska nuvarande regeringen med sina skumraskaffärer är att betrakta som invandrare allihopa! Tilläggas bör kanske att han själv inte är vit heletnisk svensk heller, vi FÅR alltså skämta såhär haha! 
:P Roligt värre.
Nu. tillbaks till uppsatsen.

http://www.youtube.com/watch?v=6dWlFTZGNK0

Kina i täten

Den tid då bara kvinnor fick hängbröst av amning är ett minne blott. Män som klagat på sina fruars utseendefixering står redan i kö för att dela den kroppsliga transformationen som en riktig amning ger, villiga att också ta del av jämlikhetens baksidor, som de riktiga män de är bryr de sig inte nämnvärt om utseendet. http://www.findarticles.com/p/articles/mi_m1511/is_n2_v16/ai_16051177 
http://www.unassistedchildbirth.com/miscarticles/milkmen.html
I det jämställda Sverige är manlig amning redan en institution och praktiserat inom nära 40% av de barnalstrande relationerna. På ledarsidorna hyllar manliga liberaler friheten det innebär att vara man och kunna amma.

Män som ammar är dock redan gammal skåpmat. Nu tar kinesiska vetenskapsmän det ett steg längre...
http://www.malepregnancy.com/other.shtml#


Islam, brudar och paljetter

Inom svensk forskning om islam finns en beskrivning av islam och muslimer i Sverige som Blågul-islam. Beteckningen används för att beskriva hur religionen islam och muslimer integrerats i det svenska samhället och "den svenska kulturen", att muslimskheten måste förstås utifrån och som beroende av den svenska kontexten. Det är visserligen ett fullt förståligt och välmotiverat förhållningssätt, kontexten är ju såklart viktig, självklart är muslimskheten beroende av och påverkas av resten av samhället.

Men att det är så viktigt detta med "svenskheten", att få stämpla Blågul på Islam, det har ju såklart med islamofobin att göra och rasism allmänt i Sverige, allt som inte är svenskt och svenskstämplat (vare det kött eller islam) betraktas som sämre. Det är ett sätt att hantera rasismen och islamofobin att beskriva islam och muslimskhet som Blågul, men samtidigt så spelar man på synsättet, diskursen, om svenskhet som något bättre. Det är därfrån man försöker hämta positiv laddning som motvikt till islamofobin. Men om mycket av det som beskrivs också händer bland muslimer i andra länder, om feministiska strävanden bland muslimer finns inom alla länder, hur svenskt är det då? Synd att det finns ett behov att stämpla saker med blågult, istället för ekologiskt odlat, reformistiskt eller feministiskt.

Dagens nyutgivet: Ingmarie Froman har intervjuat muslimska kvinnor och muslimska organisationsföreträdare i Sverige, Frankrike och Storbrittanien i boken Islam, brudar och paljetter , Ordfront. 


Slut.Början

Inatt har jag rotat i det som varit, gamla blogginlägg och lyssnat på gamla melodier, och funnit nått alldeles nytt och fräscht.  ;)
http://tidskriftenslut.se/index.html


Kolla in redaktionen.. who´s your girl

pling plong

Hej, vet inte om ni tänkt på det, men snart är det jul, lätt att missa när det regnar hela tiden inte sant? Man kan ju nästan tro att man bor på engelska öarna, eller nånstans..
Ett säkert jultecken är i alla fall att Maia Hirasawa ger oss en julklappsjullåtspresent.
http://www.myspace.com/maiahirasawa


(psst.. så är hon med på Lantz idag kl 11 också..)

Kenneth the Bear

Skulle precis skriva ett irriterat inlägg om att Svt:s Böglobbyn inte är Homolobbyn istället, men sen kom Kenneth som är Björn och Övertorneås enda bög och mitt arga veknade. Så så var det med det inlägget. Så kan det gå.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=59761&lid=Boglobbyn&from=menu

Jak sie, mash!?

"Jak sie, mash"  sagt med en cool släpighet, var det fina polackskämtet flygvägen ner till Polen mellan mig och min syster i veckan. Borat driver med polackerna, med efterbliven fördomsfullhet, stereotyp, men ändock träffande. Eller vad sägs om den smakfulla propagandan på framsidan av högertidningen Newsweek Polska som tydligt fanns att beskåda i varje liten tidningskiosk därnere.
 
https://koszyk.redakcja.pl/grafika/Wydania.Okladka.aspx/0/0/newsweek/1163325571072.jpg
Abortläkaren, allas vår onda mördare, alla vet vi att abortläkare bär svarta ansiktsluvor. 
Jag kan inte betrakta den polska fundamentalistreligiösa abortlagen som ett dugg bättre än iransk sharialag, men den är ju tyvärr inte lika populär att kritisera. I den polska abortfrågan skulle svenska politiker verkligen kunna utöva påtryckningar om de ville.

Så tittar man på dagens nyheter och får en ljusglimt, svenska regeringen kommer tillåta utländska kvinnor att komma hit och göra abort, gud va generösa vi är, nä självklart ska de betala för denna extravagans själva. Men i nästa stund uppenbarar sig sidoslicken själv Göran Hägglund och får släppa den lilla fina kristdemokratiska diskursbiten "jag anser livet börjar vid befruktningen", i egenskap av minister såklart.

Vilken mediaträning! Här gäller det att droppa vid tillfälle! Långsamt under 4årsperioden, det blir mycket droppande för alla äldre herrar i regeringen, en fin kristhöger världsbild och förståelse ska med det lilla manipulativa diskursdroppandet bygga den nya fina fundamentalistkristna förståelse och världsbild, och befästa kvinnans osynlighet i sammanhanget, förutom som Modern. Grunden ska byggas för de lite mer tuffa reaktionära förslagen, tiden och folket är inte redo än för klara besked i frågan, abortstödet och respekten för kvinnans intergritet är fortfarande lite för stort, men Görans uttalande visar varåt det lutar. Att inte nämna kvinnan i sammanhanget ens som förvaringsutrymme är strategiskt, ingen kvinna ingen komplikation ingen jobbig vilja att ta ställning till.

Kristdemokraterna vill med alliansens välsignelse tvinga utländska kvinnor att genomgå moraliska samtal innan de får tillgång till den svensk aborten, kvinnor vet inte vad de sysslar med, kan inte fatta det beslutet själva! Så börjar vi rucka lite försiktigt på något som vi tog för självklart, som är farligt om vi tar alltför självklart. Kanske snackar Borat svenska nästa gång och driver med svensk fördomsfull kaxighet?  "Hur är lääget?"

Jag kommer att tänka på artikeln i newsweek igen som jag med knapphändig polska ändå lyckats tragla mig igenom med mammas hjälp. Hur vi konstaterade att den var väldigt dubbeltydig, att det verkade som att man inte tydligt fick ta ställning för aborträtt, samtidigt som den lyckas smugla igenom en del kritik. Hur förbudet av abort av sociala skäl gett den polska maffian fler verksamhetsområden inte minst. Hur den katolskfundamentalistiska politiska korrektheten gör att polska läkare inte ens vågat diskutera och erkänna att de utfört lagliga abortingrepp läkare emellan.

Samtidigt ges en bild av det polska motståndet, jag hörde nånstans att det är en majoritet av den polska riksdagens ledamöter som är emot abort men bara en minoritet av det polska folket. Kvinnors motstånd, kvinnor som utbyter kunskap om olika läkemedel som kan ha abort som biverkningar, som magmediciner. Om hur det finns ett folkligt accepterat motstånd, annonser som tillåts publiceras i tidningarna om preparat som lovar att sätta igång mensen, polisen som inte riktigt tar sig tid att jaga dessa kriminella element.

Det som ändå dröjer sig kvar är de absurda effekter en restriktiv abortlag, eller bara ett konservativt abortklimat får, författarna visar på orimligheten. Tvåbarnsmodern Alicji Tysia,c bar glasögon med glas tjocka som flaskbottnar när hon blev gravid för 3:e gången. Hon märkte att graviditeten försämrade hennes syn men tvingades igenom graviditeten och födde ett tredje barn. Idag är hon första kategorins invalidiserad. Hon får inte längre ha omvårdnaden om något av sina tre barn.
Eller 25åriga Agnieszka Lamczak:s öde. Agnieszka led av en tarmsjukdom som också den förvärrades när hon blev gravid. Hon informerade läkaren om detta och bad om abort, läkaren svarade:  "Du bryr dig mer om ditt arsle än din graviditet." Hon fick ingen abort trots att det fanns klara skäl. Agnieszka är död sedan 2 år.


bloggutmaning II

På utmaning av http://kulturjord.wordpress.com, har nu åsiktsmaskinen malt ut en mediumkryddad färs, låt er väl smaka.

Inomparlamentariskt vs utomparlamentariskt arbete?
Allt i rätt riktning.


Form vs innehåll?
Innehåll men ibland kan kommunisttugg bli helt omöjligt segtuggat, här kommer den pedagogiska tanken in, lärande måste inte vara tråkigt. Sen är det himla underligt hur vissa personer som hatade skolan anstränger sig nått förskräckligt för att överträffa läroböcker i gråbleka obegripligheter och synonymletande. Många kan omöjligt ta till sig innehåll om presentationen och presentatören inte är den rätta, lärandet är socialt. Om politiken ska vara värd att leva, måste den ju också vara lite mer aptitretande än vattgröt.


Civil olydnad vs laglydighet?

 

Lagboken är en avlagring av de demokratiprocesser som skett och blir som mycket annat omodernt, samtidigt som den ju inneburit en viss minimumgaranti i många frågor och för detta bör respekteras. Är rädd för att framförallt män skulle utnyttja anarkistiska förhållningssätt och metoder till framförallt sexuallagstiftningen.

Icke-våld vs politiskt våld?

Jag gillar naziargument. ;) Utan våld hade vi, som överlevt, haft Hitler i vardagsrummet. Ska vi ta det på ett djupare plan kan diskussionen dras kring vad som är våld med insikten om att politiskt våld idag används utbrett i andra former än just den individ - käftsmäll-individ, men med minst lika fysiska och materiella känningar och alltså jämförbara. Sedan är den ickevåldsamma nazistiska argumentationen förutsättningen för det nazistiska våldet, båda måste ses som del i våldsprocessen.
Tanken att underordnade ska ha rätten att slå tillbaka i självförsvar stödjer jag, överordnade kan alltid backa.
Tar vi just frågan om nazistiskt gatuvåld kan det vara svårt för en ensam invandrare eller homo på stan att försvara sig i den konkreta situationen, hotet det innebär att röra sig i offentliga utrymmen måste tas på allvar, och en avvägning göras mellan om man anser att nazisten ska ha rätt att med sin närvaro hota bort invandraren och homon från offentligheten eller att invandraren och homon faktiskt ska ha möjlighet att fredat och med en känsla av bekvämlighet vistas i offentligheten.
Det som komplicerar detta med kvinnofrågan och feminismen är kärleken och den heteronormativa åtrån, illusion eller inte, får vi väl dras med hjärtasmärta..

Vass politisk sekt vs urvattnad massrörelse?

Politisk sekt kan ju vara väldigt roligt, man slipper härva grunderna om och om igen, men ska nått förändras måste man ju tänka stort också! Politiska sekter kan inspirera, krydda och göra politiken intressantare, vara små bubblor för test av politiska metoder.

Separatistisk organisering eller inte?

Självklart sep organisering men inte bara.

Är din blogg en politisk metod?
Ja absolut, ett sätt att hitta likasinnade kontakter, utbyta erfarenheter, tips, informera m.m. en extradimension att utnyttja fri från kroppsliga-genusetnicitets begränsningar, bara i det egna och offentliga utrymme bloggen är kan den ses som en feministisk landvinning.

Jag är nyfiken på vad Kamikaze tycker i dessa frågor.


Marjane Satrapi

Om ni vill läsa nått som betyder nått, av någon som har nått att komma med kan jag  tipsa om seriealbumserien Persepolis av Marjane Satrapi

http://www.ordfront.se/Bocker/Varaforfattare/MarjaneSatrapi.aspx
Som handlar om uppväxten i Iran, flykten därifrån och det nya livet..


Spela asylspel

Syrran tipsar:  http://syrran.wordpress.com/
Hittade det här asylspelet också:  http://www.motallaodds.org
Bra för alla parter, för flyktingar som slipper pressen att informera alla om hur det är, det kan bli tjatigt att behöva upprepa sig kan jag tänka mig.

Desertwind

Vad hände, vart tog du vägen?

Demonstrationer och föreläsningar

Demonstration
Imorgon Lördag 4 nov kl. 12. 00 utanför Polska Ambassaden Karlavägen 35 demonstrerar vi emot det abortförbud som lagts från regeringspartiet extremkonservativa “League of Polish Families”. Visa systerligt stöd med Polens kvinnor!


Föreläsning
Invandrarflickan i svensk politik - från marginal till dess mittpunkt
Ingår i föreläsningsserie på Kvinnovetenskapligt forum, Umeå universitet.

Föreläsare: Maria Carbin, statsvetenskap Stockholms universitet, gästforskar vid Kvinnovetenskapligt forum.

En text finns för att läsa in i förväg. Se www.umu.se/kvf, gå in på Aktuellt, för mer information.

Plats: Rum 3053 Norra beteendevetarhuset, Umeå
Arr: Kvinnovetenskapligt forum, Umeå universitet