Galen

Jag tror den här valrörelsen gör mig galen. Jag borde väl kommentera allt som alla riksdagspartierna säger och gör, sossarna som hänger på i hetsjakten på invandrarna i värsta folkpartist-anda, osv.. att det tycks som att hela mediedebatten, den där stora "viktiga" kusligt närmar sig Danmarksnivå, men jag vet inte om det gör nån skillnad. Vi vet redan vilka som är dom galna i det här fallet, vilka vi är och vad vi kan vinna eller förlora. Jag vet inte om jag ska ge galenpannorna mer uppmärksamhet, oavsett hur det går i valet kommer ju kampen fortsätta utanför riksdagshuset i verkligheten. Så det kan tendera att bli lite mer youtube inlägg, lite mer galna bilder på extremister, för att det känns så bra att ha dom där på behörigt avstånd och vägra vilja inse att de fascistiska krafterna fått mer legitimitet och bara skratta åt idioterna. Det är väl egentligen inte så dam ska göra.. Det känns bara som att stapla galenskaper på varandra. Sedan finns det ju andra, som Xiomara http://xiomara.wordpress.com/, som sköter granskningen alldeles lysande i sin solitude. På nått jäkla vänster ;) lyckas hon hålla huvet kallt och tankarna klara.

När valkarusellen är över fortsätter kampen ändå. Så länge lyssnar jag på: http://jaqee.com/

Tillägg: klart ni ska rösta. (såsom Kamikaze sa..) Men det sossarna nu gör är farligt farligt.

Youtube

Den här är bra: http://www.youtube.com/watch?v=431xnGnVzZU&search=boneheads

Gubben med telefonen är bäst.


forts. Back-space

svar från Devrim:
"back-space bildades den 12 septeber 2004 i malmö av fyra antirasistiska feminister. vi har ägnat oss en hel del åt samtal och diskussioner om feminism, antirasism och strategier till en början. under våren 2006 har vi haft en samtalsserie i fem delar i samarbete med södra teatern i stockholm som fick namnet Motståndsrum. vi arbetar också med tidskriften slut som kommer ut i oktober om allt går som planerat. vi har tyvärr ingen hemsida mest beroende på brist på tid och pengar. men tanken finns där så klart. "

Tidskriften Slut ska ju kollas upp helt klart, Bang känns lite för akademisk, hoppas det blir lite mer likt Darling, saknar riotgrrlsen, de har för evigt ett plats i hjärtat. Kanske ska bli en medelålders riotgrrl, ungfär som 50-åringar är tjejer nuförtiden. Ser fram emot det här. Girlpower!

liten reflektion över Sabunis förslag

Jag visste ett tag inte riktigt hur jag skulle tolka fp:s Nyamko Sabunis förslag. Det verkade ju vara ett välmenande förslag, ett feministiskt försök, förslaget om att undersöka alla flickor i skolan för att kunna komma åt könsstympningen. Men sen är det ju det, att det handlar bara om att komma åt det som kategoriserats som ”invandrarvåld”. Det handlar inte om att intervjua alla flickor om de blivit utsatta för andra övergrepp, av sin familj eller andra, söka efter tecken på det. Tvinga svenska gifta kvinnor med jämna mellanrum gå på övervakningsbesök. Det handlar om att bara titta efter en sak, nått som redan hänt, enkelt. Det handlar inte om att rota i svenska bondehem eller lägenheter, filma i grabbarnas omklädningsrum, kräva öppenhet på mansklubbsmötena, sätta in övervakningskameror där för att kunna kontrollera männen istället. Rimliga förslag eller inte. Vissa ska inte bevakas och undersökas, vissa ska det. Den kvinnliga kroppen är redan accepterad som tillåtet undersökningobjekt att studera, granska och se på, den manliga är det inte på samma sätt.

Svenska mäns våldtäkter mot sina fruar var för bara 40 år sen lagligt i Sverige och det märks fortfarande att den svenska heterosexuella parrelationen ska vara skyddad från all inblick, härom ges inga kontrollförslag. Könsstympning som nått osvenskt och därmed värre är däremot i högsta graden möjligt att ge som förslag för tvångskontroll, även från ett parti som säger sig vilja minska statens kontrollmakt. Det tycks dock av allmänheten uppfattat som rimligt, med tanke på bristen på kritik, att ogifta omyndiga oägda flickor i skolan, ska kunna tvångsvisiteras i underlivet.

Staten är ett feministiskt problem, upprätthåller förtryck samtidigt som det kan vara en liten möjlighet till alternativa ställen att söka hjälp ifrån för utsatta kvinnor, polisen är likaså ett feministiskt problem, ett ställe att söka hjälp ifrån samtidigt som polisen är i högsta grad sexistisk.

Osynliga föreningen

Hejhopp.. nu ska vi se.. jag skulle ju skriva om pride och det som hände där. Ja, så ja åkte upp dit men kunde bara stanna två dar så jag har inte så jättemycket att säga som jag hade hoppats på. Så missade jag en massa saker, som Maud Lindströms framträdande, hann bara se henne sitta och dricka öl med sina vänner och smyglyssna på en liten barnvisa om en gris. Annars verkade ju Prideparaden varit klass, största nånsin, men då hade jag redan åkt hem och varit tvungen att sommarjobba, pest o pina.

 

Framförallt hade jag sett fram emot att träffa den feministiska och antirasistiska föreningen Backspace, de skulle ha någon form av happening (?) med papper och pennor (?) på Drottninggatan Centralstation och Götgatan Slussen. Följaktligen släpade jag med mig mina vänner dit. Efter att ha vandrat både Götgatan och Drottninggatan i värmen ikring i en timme kanske, konstaterade vi att Backspace inte fanns där nånstans, och att om de fanns där så märktes och syntes de inte. Alltså dålig happening Backspace, var var ni? Eller fel i schemat..

 

Som sagt, jag hade sett fram emot det rätt mycket, men det verkar inte meningen att en ska få veta nått om Backspace. Det börjar bli svårt att inte tro att Backspace är nått annat än en ytterst hemlig förening för få utvalda, som vill vara svåra. Har sökt på Internet, dom har ingen hemsida, hittade inget. Dom dyker inte upp när dom säger. Det enda jag vet om Backspace är att Devrim Mavi säger att hon är med där på sin F! presentation. Kanske är de som F!:s Feministas (sossarnas feministnätverk)? Nääääää… Ska maila Devrim och fråga om dom, vilka dom är o så.. Om de verkligen skulle finnas skulle det ju va bra menar jag.