bloggutmaning II

På utmaning av http://kulturjord.wordpress.com, har nu åsiktsmaskinen malt ut en mediumkryddad färs, låt er väl smaka.

Inomparlamentariskt vs utomparlamentariskt arbete?
Allt i rätt riktning.


Form vs innehåll?
Innehåll men ibland kan kommunisttugg bli helt omöjligt segtuggat, här kommer den pedagogiska tanken in, lärande måste inte vara tråkigt. Sen är det himla underligt hur vissa personer som hatade skolan anstränger sig nått förskräckligt för att överträffa läroböcker i gråbleka obegripligheter och synonymletande. Många kan omöjligt ta till sig innehåll om presentationen och presentatören inte är den rätta, lärandet är socialt. Om politiken ska vara värd att leva, måste den ju också vara lite mer aptitretande än vattgröt.


Civil olydnad vs laglydighet?

 

Lagboken är en avlagring av de demokratiprocesser som skett och blir som mycket annat omodernt, samtidigt som den ju inneburit en viss minimumgaranti i många frågor och för detta bör respekteras. Är rädd för att framförallt män skulle utnyttja anarkistiska förhållningssätt och metoder till framförallt sexuallagstiftningen.

Icke-våld vs politiskt våld?

Jag gillar naziargument. ;) Utan våld hade vi, som överlevt, haft Hitler i vardagsrummet. Ska vi ta det på ett djupare plan kan diskussionen dras kring vad som är våld med insikten om att politiskt våld idag används utbrett i andra former än just den individ - käftsmäll-individ, men med minst lika fysiska och materiella känningar och alltså jämförbara. Sedan är den ickevåldsamma nazistiska argumentationen förutsättningen för det nazistiska våldet, båda måste ses som del i våldsprocessen.
Tanken att underordnade ska ha rätten att slå tillbaka i självförsvar stödjer jag, överordnade kan alltid backa.
Tar vi just frågan om nazistiskt gatuvåld kan det vara svårt för en ensam invandrare eller homo på stan att försvara sig i den konkreta situationen, hotet det innebär att röra sig i offentliga utrymmen måste tas på allvar, och en avvägning göras mellan om man anser att nazisten ska ha rätt att med sin närvaro hota bort invandraren och homon från offentligheten eller att invandraren och homon faktiskt ska ha möjlighet att fredat och med en känsla av bekvämlighet vistas i offentligheten.
Det som komplicerar detta med kvinnofrågan och feminismen är kärleken och den heteronormativa åtrån, illusion eller inte, får vi väl dras med hjärtasmärta..

Vass politisk sekt vs urvattnad massrörelse?

Politisk sekt kan ju vara väldigt roligt, man slipper härva grunderna om och om igen, men ska nått förändras måste man ju tänka stort också! Politiska sekter kan inspirera, krydda och göra politiken intressantare, vara små bubblor för test av politiska metoder.

Separatistisk organisering eller inte?

Självklart sep organisering men inte bara.

Är din blogg en politisk metod?
Ja absolut, ett sätt att hitta likasinnade kontakter, utbyta erfarenheter, tips, informera m.m. en extradimension att utnyttja fri från kroppsliga-genusetnicitets begränsningar, bara i det egna och offentliga utrymme bloggen är kan den ses som en feministisk landvinning.

Jag är nyfiken på vad Kamikaze tycker i dessa frågor.


Kommentarer
Postat av: sidekick

märkte att jag nog inte tolkat form vs innehåll som var tänkt.. men i det håller jag med syrran att formen i mycket är innehållets mål, samtidigt som man ska akta sig för att det inte blir någon form av alibi-nyamko sabuni -effekt av det hela, maktanalyserande politik är större än identitetspolitik till sist..

2006-11-19 @ 11:40:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback