Byrån För Lika Rättigheter

Muslimska föreningar som står upp för hbtq-personers rättigheter, som rätten att få heta vad man vill i Sverige. Ett nytt perspektiv på muslimer i media, bra av aftonbladet!

MEn ändå, det finns innehållsliga påståenden som kan diskuteras, som att det är precis samma form av och ursprung till hat mot muslimer och mot homosexuella, hatet mot det "främmande". Det förenklar och dummifierar orsaken till och osynliggör ideologierna bakom hatet. Historielöshet och brist på sammanhang är hatets vän vet vi från forskningen, det är alltså en otjänst att förenkla alltför mycket. Samtidigt som artikeln lyfter fram att hatet ofta finns hos samma grupperingar som ju är en sanning, är det dåligt att man inte uttryckligen nämner att dessa grupperingar oftast har högervärderingar, och att det är från högerextrema som det dödliga främlingsfientliga våldet kommer. Även om det är en delvis fräsch artikel därför att den bryter med den negativa ensidighet som muslimer framställs, och dessutom lyfter fram muslimer som aktiva deltagare i samhället och undviker ett renodlat offerperspektiv (inte för att det är eller bör vara nått fel med eller skuldbelagt att vara utsatt), är frågan om vi verkligen vill gå djupare in i en historie- och sammanhangslöshet som de liberala och högerns finare varianter av "intolerans" bevarar ojämlikheter via.

Balsam för trasiga kvinnosjälar?

Inte för att jag gillar Anna Anka, men när jag via parodierna på Hollywoodfruarna råkade halka in på ett youtube-klipp på några länkar kunde jag dels lägga märke till att polackhatet var alive and kicking.

"Anna åk hem till Polen!"


"HA HA She is a polack pretending to be a swede...

Anna Anka - en polsk fattiglapp!!!"


"den hemska människan är ju adopterad från polen och har noll kontakt med sina föräldrar i sverige, de har inte ens fått träffa barnbarnen. bra jobbat anna.."


"And Yes, Polish people are in general quite rude."


"Well, fact is that she is adopted from Poland.. Swedes are much more nicer!!"


"So her mom is Polish...now you know where she gets it from."


"She is not swedish, polish ugly whore and of course stupid ..I wonder if all poles are this dumb?"


och så fick jag ändra min uppfattning delvis om Anna Anka. En egensinnig person hade kommenterat, och på sätt och vis kan jag hålla med:

"Gud, vad skön hon är. Impulsiv, orättvis, arg på allt o alla. Det är som om Lilla My hade stigit ut ur Tove Janssons sagovärld. Balsam för trasiga kvinnosjälar."


Men det är bara rabiata kvinnor som hyser ett kvinnohat som får sådant genomslag hos anti-pk ivrarna och i medierna.

Hursomhelst.