När de som är för prostitution angriper prostituerade..

Jag har som sagt blivit en flitig läsare på BunnyJ:s blogg, där hon berättar om sina erfarenheter av hur prostitutionen påverkat och påverkar henne som prostituerad. Sorgligt nog finns det en hel del mycket negativa kommentatorer som angriper och försöker svartmåla BunnyJ när hon berättar om sina dåliga erfarenheter.

Som detta med horstigmat, jo det finns ett horstigma, men när de som förespråkar och glamouriserar prostitutionen i samhället, själva väljer att använda sig av horstigmat för att slå mot prostituerade som inte delar deras syn på prostitutionen utifrån sina egna erfarenheter, märks det hur ihåligt pro:arnas engagemang är -  för att försvara den glamouriserade bilden av prostitutionen har man tydligen inga betänkligheter över att själv använda sig av klassisk horstigmatisering. Från BunnyJ:s
blogg citerar jag proprostitutionsdebattören och den enligt egen beteckning "hobbyprostituerade" Greta Garbo, som försöker svartmåla BunnyJ som, just det, en dålig kvinna som tar betalt:

"Helt ärligt, skulle jag aldrig ha samvete att ta 10 000 för 15 min. Det här är ytterligare bevis på vilka skilda världar vi befinner oss i, eller befann sig i.
Här handlar det inte om att göra något man tycker om, samtidigt som man passar på att tjäna lite extra på det. Det här kan liknas vid bolagsdirektörer som ständigt anser sig vara värda hundratals kronor i månaden, medan fotfolket näst intill svälter."


När prostituerade som Greta Garbo också argumenterar för att prostituerade inte ska ta "för mycket" betalt, är det inte mer än att man börjar fundera på i vems intressen "Greta" egentligen talar, de prostituerades eller torskarnas. (Det verkar som att bara proprostitutionsåsikter är ekonomiskt lönsamma och sponsras av..?) Liknande kritik  riktas också av Pris, ett nätverk bestående av enbart prostituerade eller fd. prostituerade, mot nätverket Sans, som mestadels består av torskar som förespråkar torskarnas intressen. Att Greta dessutom liknar det kanske mest utsatta och nedbrytande försörjningssättet av alla med giriga bolagsdirektörer visar även det på ett förakt, förutom att all logik i jämförelsen bolagsdirektör -prostituerad saknas. Även synen på kvinnor som i välvilja ska passa upp på de stackars männen torskarna och bara ska ge mer och mer av sig själva på ett eller annat sätt, är varken speciellt sund, "modern" eller jämställd. Det verkar illa ställt med den jämställda synen på sexualitet i ledet av de som förespråkar prostitution.

Lika illa ställt som med empatin och medkänslan. Bland annat tog jag väldigt illa vid mig när en person som Isabella Lund som röstats fram (av torskar) som Årets bloggare 2007 (?!) har åsikter som dessa om prostituerade som utsätts för olika former av sexuella övergrepp och trauman, och direkt angriper kvinnor som berättar om negativa erfarenheter av prostitutionen som är såpass jobbiga att de måste vara mycket svåra att skriva och berätta om. Nedan det där hon kommenterar på prostituerade Sannas blogg efter att Sanna precis berättat om sitt obehag, om hur hon blivit avtrubbad och varit med om sexuellt utnyttjande:

"Hej Sanna! Det låter som du var alldeles för ung eller inte hade förmåga att sätta gränser gentemot kunderna när du sålde sex. Om man inte fixar det, om man inte säljer sex på sina egna vilkor där ens egna sexuella gränser gäller och man själv och ingen annan bestämmer vad som ska ske så är detta ett yrke man absolut inte ska ge sig in i. " Länk

Det är tydligt hur Isabella helt skuldbelägger Sanna för det övergrepp och utnyttjande hon i inlägget berättar om, och samtidigt fullständigt oproblematiskt friskriver alla dessa män som gjort Sanna illa genom att säga att det bara handlar om Sannas problem att  "sätta gränser". Återigen, denna gamla sunkiga farliga kvinnosyn om att övergrepp och sexuellt utnyttjande handlar om att kvinnor inte säger ifrån tillräckligt mycket. Hur mycket orkar man egentligen krama och ursäkta en torsk som traumatiserar kvinna på kvinna, bara för att kvinnan som utsätts är prostituerad? Javisst är det helt uppenbart så att "horstigmat" späs på av de som glamouriserar prostitutionen.


Uppdatering:
Konstaterar att Isabella som i sin empatiska stil tidigare hänvisat mig till den mänskliga avskrädeshögen som inte förtjänar att diskuteras med (tillsammans med prostituerade Bunny antar jag eftersom vi båda är kritiska till den glamouriserade bilden av prostitution som Isabella propagerar för), nu ändå fann anledning att omtala en mänsklig avskrädeshög som mig, men utan egentligt innehåll annat än att hon tydligen trots kritik inte ser uppenbara brister i hennes sätt att se på sexuella övergrepp som kvinnors, och framförallt prostituerades, oförmågor att sätta gränser.

Isabella fortsätter ner på den vägen och passar i samma smakfulla stil att attackera den feministiska tänkaren Kielos som "en balja av avföring", Kielos som engagerat sig mot, jodå jajjemen, sexuella övergrepp i form av våldtäkter!
Det känns bra att denna "kvinnornas" och "dom utsattas" förkämpe (Isabella ja, inte Kielos som vi ju vet bara är en latrintunna) vet vilka hon ska slå på: de kvinnor som kritiserar sexuella övergrepp och våldtäkter.

Det tycks som att Isabella vill att kvinnorna istället för att skriva böcker, tänka kritiskt och engagera sig politiskt  mot våldtäkter och däri även kritisera män och manlighet (vilket ju gör dem till baljor av avföring i hennes ögon), istället ska lägga ansvaret på tjejerna och tala om för dem att de ska lära sig sätta gränserna bättre, annars får de skylla sig själva om de blir utsatta för övergrepp. Kanske avser Isabella att en sådan lämplig gräns som kvinnor bör sätta mot männen är att de inte ska bära kort kjol, eller vad menar Isabella med dessa magiska "gränser", som gör sexuella övergrepp till kvinnans ansvar? Hon kanske kunde bli rådgivare till de svenska domstolarna i våldtäktsfrågor? Finns ju dömda torskar där också som behållit jobbet. Med en kvinnosyn som Isabellas är det helt okej att bli kastad på sopphögen av henne  tillsammans med Kielos och andra viktiga förkämpar i kvinnofrågor, när vi får börja kämpa på den nivån antar jag att Isabella menar att hon befinner sig betydligt högre upp i den dömande hierarkin.

Tänk om alla gjorde ALLT vad de tänkte

"Vi säger vad ni tänker" är ett slagord som använts inom sverigedemokratisk propaganda. Steget efter blir rätt självklart att även göra det, även om man vill ge sken av att det bara handlar om att vädra förtryckta tankar, kommer definitivt det bli mer än att saker bara diskuteras. Det som sägs får oftast fysiska och materiella effekter, och det kommer drabba de människor som rasismen alltid drabbat.

Syftet för de parlamentariska rasisterna är självklart att locka fram fördomarna i ljuset  och säga att de är okej, speciellt de fördomar som sverigedemokraterna i samarbete med nazistiska organisationer de senaste årtiondena sett till att sprida och plantera i så många hjärnor som möjligt, med etablerad medias hjälp.  Alla de fördomar som individen länge gått och burit på i smyg och skämts över: för att den vetat innerst inne att det är något som inte är helt rätt med dem, för att de hör till "the Dark side", vill Sd locka fram. Tänker någon efter då, vad skulle hända om alla gjorde allt man tänkte? Visst finns det anledning till att vissa saker bara tänks men aldrig bör göras/höras.

Jag är inte en bättre människa än att jag har tänkt många hemska tankar: jag har önskat livet ur folk i stunder av djup frustration, jag har fantiserat om att tortera människor som jag tycker är vidriga typer, jag har dragits åt att skita i all medkänsla och bara tänka på mig själv och även lekt med tanken på att överge min närmaste krävande familj, men för dens skull skulle jag aldrig komma på tanken att göra parti och sak av allt detta som finns inom mig som människa. Sveridedemokraterna vill locka fram just alla dessa hemska sidor som de flesta människor har, och det är något väldigt sjukt med att vilja bygga ett samhälle på att uppmuntra människans sämsta sidor och sålla bort en sedlighet och förnuft som förhindrar många människor från att fortsätta att sprida det tankegift som de fått i sig och brottas med, som ju bland annat rasismen är.

Jag har såklart också fördomar, jag har såklart också rasistiska ramsor som triggas igång under vissa förutsättningar, med vissa tankenycklar. Till stora delar yttrar sig rasismen inom mig som tvångstankar. Jag vill inte ha dom, men det är omöjligt att glömma det man redan matats med sen barnsben. Däremot kan jag ta ansvar för att det inte sprids vidare. Därför vill jag inte ens skriva ut de hemska sakerna jag tänkt här när jag diskuterar just detta, för att jag vet att de fastnar i andra människors minnen, vare sig de vill eller inte, för att de gör det på mig.

Rasisternas propaganda är på detta sätt mycket effektiv, därför måste vi som individer ta ansvar för våra tankar och fundera över hur det kommer sig att vissa saker om "invandrare" och mörkhyade dom bara "vet" vi , och varför vi känner igen påståenden om dessa människor även om vi helt omöjligtvis ens kan ha träffat en promille av människorna i de grupper vi pratar om, och hur vi tillåter oss själva att lägga så stor vikt vid all hörsägen. Det är alltid lättare att låta stereotyper förklara allt man ser än att behöva tänka nytt och ifrågasätta Varför. Därför kan man inte bara strunta i rasismen, rasismen har i stereotyperna ett övertag i att det kan rida på människors bekvämlighet, därför kräver rasismen alltid någon form av motstånd - individuellt och kollektivt.


Den fria viljan - kristen propaganda

Innan helgen börjar kom jag att tänka på en sak.. Den Fria Viljan används ofta som sexliberalens starkaste (enda) kort i debatten om prostitution. Samtidigt angrips kritiker för att vara påverkade och fördunklade i sitt tänkande av kristen sexualmoral. Men nu tycker jag det är dags att skärskåda kristen moral inom liberalismen, och vad är inte det om den fundamentalistiska uppfattningen om Den Fria Viljan. Jag hänvisar till följande frågestund på bibelsajten, för de som glömt var uppfattningen om Den Fria Viljan, liberalernas paradnummer, har sitt ursprung. Sedan önskar jag mina trogna läsare en god helg!

If I fall..

The world is a dangerous place but you won´t admit

O snart är sommarn här, så gott det är. Stekvarma torg och rödfnasiga pojkvänner. Härligt härligt.. men farligt farligt.
Be careful.