Julklapp till en feminist

Julen närmar sig, surprise surprise, och jag vill påminna om en av mina länkar, den till Kvinna till kvinna. Där finns en mycket intressant rapportering om kvinnors situation i krigshärjade områden, som samtidigt ger större förståelse av svensk kultur. Organisationen jobbar också aktivt med att hjälpa kvinnor i speciellt utsatta områden. Detta sker genom att stödja de som vet vilka som är de viktigaste prioriteringarna och hur insatser bör göras, nämligen de redan befintliga kvinnosammanslutningarna där på plats.

 Det går att bidra ekonomiskt,
http://www.iktk.se/support/support_gavobrev.html , kanske kan vara en julklapp till feministen?

Kanske du tom kan ge bort ett jobbtips till en glad feminist? KVINNA TILL KVINNA SÖKER:
Fältkoordinatör till Kosovo

Negerhoran - svensk heder besudlad

En liten jämförelse:

När det talas om hedersrelaterat våld hos invandrare talas det också oftast extremt idyliserande om "svenskheten". Flickan vill få leva som "en svensk flicka", gör hon det blir hon hyllad av medierna - hon är lyckad, men får inte och straffas av familjen, som styrs av patriarkerna och kan dela ut ansvar och göra modern straffskyldig för flickans-pojkens "heder". Familjen, som vill vårda nån form av upplevd "genuin" kultur-religion vill inte att flickan ska beblanda sig med andra kulturer, en form av rasistisk sexism, hon får alltså inte umgås med svenska män hur som helst. Hon ska kontrolleras och har få rättigheter. MEN, om hon anpassar sig till familjens/faderns åsikter blir hon älskvärt behandlad. Från hora till madonna.

Den här svenskheten framställs som rättigheten att helt oproblematiskt som tjej kunna gå i kortkort, dricka sprit och umgås med olika pojkvänner.
Men, om vi då faktiskt tänker efter, ärligt, hur ser svenskheten ut i praktiken? KAN alla svenska flickor helt oproblematiskt gå i kortkort kjol, dricka sprit och umgås med flera olika killar?  Nej, svaret på det vet vi redan, det kan dom inte. De blir kallade horor, slampor, lösaktiga med mera. De blir bestraffade i rättsystemet, en riktigt "svensk" flicka kan tydligen inte bli våldtagen i många fall, enligt svenska respekterade domare. De får dålig status (=heder?) i det sociala samspelet emellan svenskar, alltså en kollektiv status, en heder knutet till samspelet i en grupp. Den individuella svenskheten framstår nu tydligt som en lögn. Vi som tjejer får vår status, precis som killar, i en hierarki, i en grupp, i ett kollektiv. OCH, likheterna med det som ofta inräknas som hederskultur, ja de ser vi finns där helt klart.

Som detta med den sexistiska rasismen, hur många tjejer skulle inte bli hotade av sin familj om de kom hem med en muslimsk man. Nä, den svenska familjen har fortfarande att säga till om vem och hur den svenska dottern bör umgås med, annars åker älgstudsaren fram, HON har inte rätt att välja fritt, har inte reell möjlighet att obestraffat umgås med vilka män hon vill.
I denna sexistiska rasism spelar de rasistiska och nazistiska organisationerna en stor roll. Sverigedemokraterna och andra grupperingars affischer varnar oss för "de farliga invandrarmännen" som kommer och våldtar "våra" flickor. Det de är emot är lika mycket att "våra flickor" ska beblanda sig med de "sämre kulturellt olika". Våra flickor ska kontrolleras, de ska inte få ha sex med invandrarmän. Då blir de negerhoror. De förlorar alltså status i den rasistiska och nazistiska grupperingen, hedern, skulle man kunna säga, och att det sker bestraffning, även våldsam därefter. Uppenbart. Men, om de anpassar sig, och väljer den enkla vägen, den som också innebär minst stigmatisering annars i samhället, att de anpassar sig efter vad den manliga rasistiska och nazistiska grupperingen anser hon ska göra, bli tillsammans med en svensk, blir hon upphöjd och älskvärt behandlad, oftast. Från hora till madonna.

Gyrid Gunnes och systrar

Junia:s inte lika fiiina kristna systrar:

"Någon mindes hur Gyrid Gunnes, teolog från Norge,
på förra årets höstkonferens berättat hur hon vid en
gudstjänst rivit sönder Evangelieboken. Även om det
kanske är att gå långt, så måste vi våga vara lite
anarkistiska."
http://www.kriss.se/krissaren/nr4_05.pdf

“– Jesus var snekker. Slik sett er 1.mai teologisk sett er like viktig som jul og påske. Dagen viser oss Gud og Jesus som arbeidere og har på ingen måte utspilt sin rolle, sier Gyrid Gunnes.”
http://universitas.uio.no/index.php?sak=4482

 

Warsaw calling

Nu är jag tillbaks från Polen. Tänkte kort kommentera lite det som sker där nu.

Den katolska yrkan har verkligen superstor makt, prästerna sitter med i vanliga samhällsdebattprogram och tycker och tänker i egenskap av präst. I princip  varje nyhetssändning har minst ett kyrkligt inslag. Det hetaste samtalsämnet just nu var homosexualitet.

Om jag fattade det rätt har Warsawas borgmästare förbjudit demonstrationer för jämställdhet och för homosexuellas rättigheter. Nyligen var det en demonstration trots detta där människor demonstrerade just för detta och som slogs ner brutalt av polisen.
Det debatteras om moralen,  och de stockkonservativaste homofoberna är nått parti som kallar sig Liga polski rogini, typ Förenade polska familjer som pratar om nått de kallar  "den homosexualla kulturen" och om att homosexualitet är onormalt och fel. Vad denna homosexuella kultur innebar förklarades inte, men tv visade okommenterat inslag från pridefestivaler där någon hade spexat till det genom att klä ut sig till en jävul.
Ett annat inslag var där en lesbisk kvinna var modig och berättade att hon blivit avskedad för att hon inte längre ville dölja sin homosexualitet, det kommenterades inte som ett problem i sig att hon blivit avskedad på grund av sin lesbiskhet, tvärtom fick nån gubbe plats som tyckte det var rätt att hon och andra homosexuella avskedades.

På flyget hem läste jag i flygtidningen där nån polsk kvinna gick ut och minsan talade om för feministerna att vara lagom och inte ta för mycket plats, komiskt nog när hon själv gjorde det mer än någon annan. Hon var motsatsen till vad den svenska kvinnorörelsen gjort, att försöka göra det privata till politiskt, kampen hörde inte till gatan enligt henne.
Att vara lagom feministisk för henne var att feminister inte bör demonstrera för jämställdhet Rovnosc´ och för homosexuellas lika rättigheter, hon menade att det var att provocera och tvinga på andra "annorlundahet". Så är vi där igen, i likformigheten.
 
En undersökning som visades på nyheterna visade, om jag förstod rätt, att 50 % av polackerna hade en negativ syn på homosexualitet. Men de problemen finns ju också som sagt i svenska kyrkan och i det svenska samhället, med Åke Green. På många sätt tyckte jag de polska kvinnorna tog för sig nästan mer och det finns ett klimat som tillåter intellektuella kvinnor i Polen som jag inte upplever finns i Sverige på samma sätt. Det finns problem, men de polska kvinnorna är starka och på vissa sätt fanns det större feministisk medkänsla i det polska samhället ->

Nått som uppmärksammades mycket i polska nyhetssändningarna, på ett gripande sätt som verkligen speglade kvinnors levnadsöden  och som var överlägset svensk torr och i det här fallet opraktisk nyhetsrapportering, var mäns våld mot kvinnor. Det var  tydligt hur det ansågs vara ett stort och allvarligt problem med män som misshandlade kvinnor, den tystnad som blir reaktionen bland många svenska män när mäns våld mot kvinnor diskuteras fanns inte där på samma sätt, reaktionen var istället avsky.

Det ansågs vara ett stort problem att polska kvinnor tvingades lämna hus och hem med barnen medan den misshandlande mannen kunde bo kvar. Det framgick tydligt, även för en med lite krass språkförståelse, att det var mycket viktigt att mannen som misshandlade skulle tvingas flytta och inte kvinnan. Något som inte alls diskuteras i svensk media på samma sätt.
Det var också bra hur polsk media faktiskt intervjuade de som drev skyddsboendena för kvinnorna och gav deras erfarenheter ett stort värde och plats, medan svensk, som vi trodde seriösa, svt istället visat parodin av kvinnojourerna i  "Könskriget".
Och den dumrelativisering som finns i svensk debatt, där problemet med kvinnors våld gentemot män framställs som ett lika stort problem som mäns våld mot kvinnor, märktes inget av i den polska rapporteringen. Så SKÖNT. På många sätt är de antifeministiska krafterna större i Sverige?

Så, på vissa sätt är den svensk kulturen och samhället före , på vissa sätt efter.

borta ett tag

Mormor har dött, så ja kommer va bortrest ett tag... hej

The Iranian Stallion

Hittade en rolig blogg. den kan ju få va med på ett hörn: http://mazdak.blogg.se/

Som lite omväxling till att jag är arg och upprörd-blogg. Det ska inte vara bra för hälsan i längden har jag hört.

Vad är det där "utanförskapet" egentligen..?

Det där som finns i förorterna som jag läser i tidningen om..

“Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist
därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad.
Man vill ingiva människorna någon slags känsla.
Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad
pris som helst.”

Hjalmar Söderbergs Doktor Glas

När ord som "klass", "struktur" och "könsmaktsordning" leder till häxförföljelser och moralpanik är kanske enda och sista vägen till högerns hjärta genom finkulturell logik?
(vad vet jag om nått, lilla jag lilla jag, jag skriver ändå)

Stamsamhället Sverige

Fick detta via mail:

"AD-dom visar att lagreglering krävs för anställningsförfarande

Idag kom Arbetsdomstolens dom angående det fall, med ursprung hos Byrån mot diskriminering, med en 56-årig man med bosniskt ursprung som sökte jobb som bokföringskontorist på Nordic Uhr i Norrköping. Mannen är diplomerad civilingenjör men företaget valde att anställa en kvinna som bolaget (enligt skriftväxlingen mellan DO och bolaget) beskrev som ”blond, trevlig och utrustad med personkemi som väl överensstämmer med arbetsgivarens och övriga anställdas på platsen”.
Fackförbundet SKTF valde att driva målet i Norrköpings tingsrätt i mars 2004, som slog fast att 56-åringen visserligen blivit missgynnad eftersom hans ansökan inte prövats när anställningsförfarandet avbröts, men att missgynnandet inte hörde samman med hans etniska tillhörighet.
SKTF överklagade Tingsrättens dom till Arbetsdomstolen, som i dagens dom slår fast att mannen inte var arbetssökande i lagens mening, eftersom anställningsförfarandet var avslutat, och att diskrimineringsförbudet därför inte är tillämpligt.
AD:s dom innebär i princip att det står en arbetsgivare fritt att avbryta ett rekryteringsförfarande innan ansökningstiden har gått ut och det finns inte heller någon skyldighet för en arbetsgivare att efter avslutad rekrytering underrätta sökandena om att en tjänst har tillsatts.
Byrån mot diskriminering anser att detta öppnar upp för en oacceptabel godtycklighet i anställningsförfarandet som lätt leder till diskriminering. Godtyckligheten drabbar inte bara personer med utländsk bakgrund utan även andra grupper med utsatt position på arbetsmarknaden – exempelvis kvinnor och funktionshindrade. Byrån mot diskriminering kräver därför en lagreglering som kan komma åt godtyckligheten och diskrimineringen i anställningsförfarandet.
Kontakta oss gärna för kommentarer till fallet.

Kontaktperson:

Hanna Simberg, jurist:
011-10 71 31
0732-614201"

Vad sjutton har "blond" med saker och ting att göra? Könsmaktsordningen är underordnad och samordnad med rasismen, som här. Invandrarkillen får sämre status än svennebruden.

Och kan inte människor samarbeta med andra om de inte är exakt som dem själva? Det är ju dagisnivå. Förstå vad samhället förlorar på att utesluta människor som inte passar in exakt i normen och mallen, alla genier som varit avvikande. Mångfalden av problemlösningar som försvinner, synsätt, nytänkande. 
Det här är ytterligare ett bevis för hur ociviliserat det svenska samhället är. Det är reptilhjärnan som styr, den enkla rituella flockgemenskapen tillåts dominera hjärnans intellektuella mer komplicerade funktioner, det vi brukar uppfatta skiljer oss från djuren. Sverige är fortfarande ett stamsamhälle. Jajjemensan, jag blir bara mer och mer cynisk och jävligt bitter eftersom jag känner mig så himla maktlös ibland.

Så tro inte att vi lever i en demokrati som bygger på medborgarskapet oavsett etnicitet, det är stamsamhället som styr, svenskarna har inte kastat djurfällarna än. Så förvänta sig inte bästa svensk att någon annan ska vara mindre vilde, jag har full förståelse för om det börjar brinna också i svenska förorter, det är troligen bara den svenska djuriskheten och stamsamhörigheten´som smittat av sig.

Liberia har en kvinnlig president

När ska "världens jämställdaste land" Sverige få en kvinnlig statsminister?   Om 50 år?  Någonsin?
http://www.expressen.se/index.jsp?a=468554

Nina Simone

Lånade en skiva av mamma med Nina Simone, och den var väldigt bra. Hennes röst liknar sångaren i Antony and the Johnsons, lika androgyn och speciell.Nina Simone (1933 - 2003), född Eunice Kathleen Waymon, har beskrivits som "Dramatic, defiant and uncategorizable". Spelade piano och sjöng fantastiskt. Kämpade mot rasismen i Amerika och hade därför en mycket komplicerad relation till hemlandet och flyttade utomlands. Hennes låt To Be Young, Gifted and Black är en av den svarta frihetsrörelsens ledmotiv. Nina Simone hade egna erfarenheter av hur svårt det var att vara just ung, begåvad och svart, hon nekades bland annat musikstipendium pga att hon var svart.

Hennes biografi heter I Put A Spell On You.
http://www.boscarol.com/nina/Kazmierska får min förlåtelse..

..för dumheterna hon skrev om F! ( men låt det inte hända igen!), efter sin fina artikel om det brudiga i förorten:  http://www.expressen.se/index.jsp?a=466089

utländska medborgare får göra abort i Sverige

Hoppas motionerna går igenom. Antiabortlobbyn i Eu ska inte få vinna.
http://www.aftonbladet.se/vss/kvinna/story/0,2789,725989,00.html


Fast det är ju synd att bara rika kvinnor ska ha möjlighet att få säker och legal sjukvård.

10 rasistiska myter du inte visste du gått på

Och de finns på denna hära sidan:   http://vittoljud.levandehistoria.se/sektion_jagarinte.html

Som en smäck.

EvaEmma igen....

EvaEmma har gjort bort sig igen. I sin nya kolumn idiotförklararhon samtliga tonårstjejer i Sverige, alltså fullständigt kör över dem i godaste översittarmanér, samtidigt som hon anklagar feminister för översittarfasoner.

"
Ni har gjort viljelösa mähän av dem, feministsvin, och nu är min mejlbox full av idel gnäll från högstadieflickor som tycker att jag är ondskan själv eftersom jag antyder i mina kolumner att det inte är synd om dem.

De skriver mycket om hur männen står i vägen för dem i samhället, och ibland undrar jag om de någonsin har träffat en man, eller om feministpropagandan har lyckats beröva dem det nöjet också."
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,724652,00.html

Såhär skriver alltså EvaEmma till tjejer som:
- blivit våldtagna på skoltoaletter
-till tjejer som tafsas på i skolan
-som kallas för hora dagligen av killarna i klassen såfort de tar för mycket plats eller bryter normen
-som får anorexi för att deras pojkvänner talar om för dem att de är för tjocka
-som får bara 30% av samtalsutrymmet i skolan
- m.m.m.

EvaEmmas kvinnohat ( hon dissar ju bara brudar i sina kolumner, det finns tydligen inte en enda man som EvaEmma skulle kunna tänka sig kunde behöva en sågning) och oförmåga att tro att någon annan än just hon kan beskriva sin situation och verklighet är kränkande. Och borde det inte gå upp ett ljus om så många tjejer mailar henne och säger emot henne? Borde det inte sätta ett tvivel hos henne?

Jag tycker inte att tonårsbrudarna är "viljelösa mähän", har praktiserat på högstadieskolan nu i flera veckor och tjejerna vet vad de tycker och tänker och säger det, men de motarbetas av normer av hur tjejer ska vara. Det krävs mindre för att en tjej ska bli tillsagd av läraren att vara tyst eller uppföra sig, killarna tar så mycket plats och hörs och syns hela tiden att alla är så vana vid det.

Vad faan vet EvaEmma om hur tonårstjejer har det? Från sin upplysta plats som krönikör på Aftonbladet. Sen när gav Sveriges tonårsbrudar EvaEmma privilegiet att uttala sig för dem alla?

EvaEmmas idioti regerar fortfarande.

Kvinnoröster i arabvärlden

K Special om 10 min, kanal 2  Om kvinnor idag och i traditionen.

Nalin Pekgul

fascinerar mig. Hon verkar vara en oerhört stark, målmedveten och orädd kvinna.

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=114&a=232414

http://www.feministas.se/command/main.php?show=nyhe&showid=57

"Det finns karlar i arbetarekommunen som inte tycker om att jag är så stark. Men jag har aldrig tänkt att jag vill bli borgarråd eller något annat utan det är folk som har gett mig förtroende."
http://alla.lo.se/reportage.asp?articleID=1036

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10818314.asp

automatisk delad vårdnad drabbar barnen

Den incestuöse pappan fick ensam vårdnad om dottern, hur är det möjligt i jämställda Sverige?
http://www.expressen.se/index.jsp?a=463743


Jo det är när personer som Jens Orback har fått sitta och dona med "jämställdhets"politiken. Denna politik, som leder just till detta att misshandlande och incestuösa fäder får vårdnaden om sina barn per automatik medans mödrarna som försöker skydda sina barn från fäderna, ja kanske tom "kidnappar" dem dvs rymmer med dem för att skydda barnen, att dessa mödrar mister vårdnaden till misshandlande män.

En kvinna har mailat in till roks och berättar:
"Jag sökte hjälp av socialtjänsten men nekades detta. Mot bakgrund av min dåliga ekonomi och oförmåga att rent ekonomiskt tillgodose barnens behov, hinna med städningen, heltidsarbete, parera alla hot och trakasserier från barnens papap med ett leende och försöka samarbeta...

Nu har fadern fått enskild vårdnad om våra barn trots att barnen rymt från honom vid tre tillfällen, berättat att fadern dricker mycket, har fester sena kvällar, bestraffar barnen främst psykiskt och med inlåsningar, lämnar barnen ensamma hemma sena kvällar m.m m.m. Han har ett gott yttre och en god ekonomi. Mannen är mycket charmig och besitter en enorm social kompetens och manipulativ förmåga. Nu finns ingen längre som kan skydda barnen och jag blir inte trodd.

Finns det fler som varit med om liknande? Det finns inget stöd i samhället för barn till förövare.
"

Och en annan kvinna berättar:
"Man får inte komma till tals, man blir kallad umgängessabotör, utan att veta varför. Man ska ha en dialog och samarbete med fadern till barnet som om inget har hänt. Glöm och gå vidare... vart kommer mina barn in i denna bild? Varför får inte de komma till tals? Varför är det ingen som bryr sig om dem?

Det sägs att de gör det, men jag vet inte på vilket sätt. HUR? NÄR? och VAR? Jag vägrar godta denna kränkning från myndigheter som jag under ett och ett halvt års tid utsatts för. Ingen människa kan behöva ta så mycket skit... Att jag och mina barn som varit utsatta för misshandel både fysiskt och psykiskt under flera år nu, blir ännu mer kränkt av myndigheterna.  /.../
CITAT UR TINGSSALEN, (uttryck från domaren)! "....gå ut på gräsmattan och räkna till 50, så går det bra ska du se. Även om han skulle slå ihjäl dej, så får han ha sin pojke!"

http://www.roks.se/

Och!  Idag slog högsta domstolen fast att det inte är en fridskränkning för barnen om barnen tvingas se på när pappa misshandlar och våldtar mamma. Vad är det för monster som sitter i HD?
Mannens straff sänkte dessutom eftersom HD i motsats till tingsrätten tyckte att en punkt om våldtäkt var underkänd.

Tycker Ola Salo och bandet sa det bra: It takes a fool to remain sane.

svenska män är som pakistanska män

"Jag har lärt mig en sak – att svenska män som män är inte mer jämställda än kurdiska eller pakistanska män.

S-kvinnornas boss Nalin Pekgul
Godmorgon Världen P1, 22 maj 2005Hon fortsatte: “Men det svenska samhället har kommit mycket längre genom att stärka kvinnors rättigheter.”  "

Allt text snodd från:  
http://dibbuk.se/index.php?id=233#i1116766986


och saker att lyssna på

tusan glömde de..

här är lite sköna toner från Asha Ali m.fler:
http://www.ljummen.com/index.php?page=artist&ArtistId=54


fest i sthlm
http://www.ladyfest.se/malmo/2005/frameset.htm

Här kommer kristna feminister och de är förbannade!?

Klickade mig fram till detta från aftonbladet.
Det är kristenhet för ungdomar med ett försök till dos av den tills nyligen så trendiga feminismen, verkar det som, är det ett framsteg?

Kristen nättidning med målgruppen unga tjejer:

http://www.junia.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=96&Itemid=50


Reportage om kristna girlpowerveckan i Malmö. Det kändes ju lite "ballt" med bodycombatträning, en tjej säger:
"Då tänkte jag att det faktiskt inte är fel att bli arg men att man ska kanalisera ilskan rätt. Jag tror att vi ibland inom kyrkan har sådant ”bry” med att visa upp ett mjukt och stilla sinnelag att det finns en massa som behöver komma ut."
Jo det där sjukligt irriterande mjuka sinnelaget,  kvasiheligheten, som framförallt den rena fina kristna flickan ska ha har jag stört mig på rätt länge, Carolas aldrig raspiga sammetsröst, och är nog vida igenkännt som en framförallt kvinnlig och kristen könsroll...

Fast det blev mindre ballt med "stylingakuten". En har en ju har hört att den kvinnliga makten ska sitta i utseendet och sexigheten, är det kristen girlpower att vara snygg som tjej nu alltså? Är det verkligen akut viktigt att vara så himla snygg som tjej? 
Ella Bohlin söt som porslin posar på framsidan av Junia, vita pärlörhängen a la Desparate houswife och Dallascolgate leende, kd:s smidiga och lagom moderna men fortfarande feminina nyförvärv i toppen med ungdomlig retorisk tunga, och verkar säga att jodå, det är ju inte helt fel det. Bohlin konstaterar att: ”Det är viktigt att ta sina rättigheter på allvar”. Jag vill säga att, det är minst lika viktigt att få andra att ta dina rättigheter på allvar, lite fighting spirit Ella, kom igen!

Hehe, nä ni gissade rätt, det är det ju faktiskt inte, egentligen, jag kan berätta sanningen för er nu.  Verkar vara ett bra initiativ annars, Eva Lundgrens forskning visar ju att unkna värderingar levt gott i kristna heterorelationer (men det har de iofs gjort i andra oreligiösa relationer också), så kanske det på det hela trots några fel inte är så tokigt ändå, säkert rör Junia om lite välbehövligt i de kristna grupperingarna, får jag hoppas?

Lite andra bra peppande feministiska (såklart kristdemokratiskt borgerligt påverkade) artiklar som Junia nr.5 2005 verkar ta upp är, "Kvinnor som startat eget", eller (nästan dumsnäva?) individfokuserade, Drunkna inte i omständigheterna - se möjligheterna, och, Har du en dröm? Låt den bli verklighet!, eller de lite mer konstruktivistiska; Elin Liljero vill skapa en ny generation tjejer, eller, Kvinnor stöder inte andra kvinnor, och slutligen, Kvinnor i bibeln.
 
( http://www.junia.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=99&Itemid=74 )
Var är den kristna feminismen som inte är borgerlig, finns den, märks den?

I ett reportage går också att läsa en viss kritisk reflektion över Fröken Duktig syndromet, medeklassflickans/tantens sjukdom nummer ett (inte dödssynden lättja alltså) :  http://www.junia.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=139&Itemid=50

Samma skapare av tidningen Junia tror jag också startat denna sida, mer kristen modern feminism:
http://www.topmodel.nu/index.php?option=com_weblinks&catid=2&Itemid=23

Lite smolk i vinet dock, nått som kristendomen fortfarande inte gjort upp med är de sura ologiska kvinnoprästmotståndarna. Jag söker på Junias sökmotor på ordet "kvinnoprästmotståndare" och noll zipp ingen träff dök upp. Det borde ju vara nått som de verkligen borde tagit upp hittills, de kristna feministbruttorna, det borde vara den kristen feministiska gyllene fightregeln för tillfället. Visar nog ungefär hur känsligt det fortfarande är att diskutera kvinnoprästmotståndares puckade argument även i mer liberala kristna sammanhang. Att ens använda benämningen "kvinnoprästmotståndare" signalerar nog superradikal för många, Alf Svensson får dåndimpen.
Muslimska feminister är ofta kritiska mot kristendomens skeva kvinnosyn om att "Kvinnan ska tiga i församlingen", och det har de ju fortfarande all rätt att vara, så länge de kristna feministerna inte vågar opponera sig mer och högre, trots sina fina dyra pärlörhängen. 

Och i Barn och Stress: artikeln ballar Junia ut, var tar feminismen och moderniteten vägen? Snacka om att göra stressade mammor mer stressade med såna här artiklar, dåligt samvete minskar inte mammors stress, och inte ETT ord om att pappan och mamma bör dela på ansvaret så att det slipper bli sönderstressade mammor. Endast en stilla skrikande uppmaning, som såklart enbart mammorna tar åt sig om inte annat påpekas, att  "Jag skulle säga att man hinner göra karriärsatsningar senare.". Om det nu inte är en felskrivning, det skulle säkert stå "Jag skulle säga att MANNEN hinner göra karriärsatsningen senare." egentligen????
 http://www.junia.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=153&Itemid=42

Och det är mer än lite läskigt hur Junia flashar upp illa dold homofobi genom att länka till saxat.se som mäter de kristna truppernas antal med pride-anhängarnas skaror. Vad är vitsen med detta annars? http://www.saxat.se/index.php?option=com_content&task=view&id=158&Itemid=32
(För att inte säga jublet över Bushs kristenfundamentalistiska anti-Darwinism med mera)

Är Junia lömsk kristen fundamentalistisk propaganda? I modern kvasifeministisk anda?
Eller, ska det ses som motsatsen? Genuina feministiska röster som försöker göra sig hörda inom kristendomen.En grej till bara:  visst är det kul att den näst mest lästa artikeln på Junia heter "Sexmissbruk"...     :)