10 rasistiska myter du inte visste du gått på

Och de finns på denna hära sidan:   http://vittoljud.levandehistoria.se/sektion_jagarinte.html

Som en smäck.

Kommentarer
Postat av: Lena

Underligt. Jag hade inte gått på en enda. Vad är det du menar med inlägget? Att vi svenskar är så urblåsta att vi ska gå omkring i dessa tankar utan att veta om det? Jag undrar vad som är rasism egentligen. Att såna människor som du sitter och häver ur sig sina egna fördomar om det svenska folket, istället för att själv ta reda på fakta om hur det verkligen ligger till. Detta skulle jag verkligen kalla för rasism. Men du är säkert på tok för blind själv att lägga märke till dina egna fördomar. Snacka om "Som en smäck". Herregud!

2005-11-08 @ 19:23:35
Postat av: sidekick

Lena,
Menar du på allvar att du aldrig hört folk hävda dessa myter? Har du någonsin surfat in på sajter som de hos sverigedemokraterna, NSF m.m. och deras likar? Jag har diskuterat både på min arbetsplats, på internet, i min familj, hört det på bussen, i skolan osv osv överallt dy skitsnack.

Att det enbart skulle vara "det svenska folket" som gått på dessa myter har jag inte skrivit nånstans, det lilla fina uttrycket kom från dig Lena.

Jag ser rasismen som strukturell, som en del i maktstrukturen och inlemmad i kulturen, inte bara den svenska, inte bara bland "svenska folket" utan att den även påverkar "invandrare", ja varje person, mig inkluderad.

Och det satt som en smäck för att du tydligen tog åt dig så himla mycket..

2005-11-08 @ 22:03:18
Postat av: Lena

Nej, jag har aldrig sagt att jag inte har hört dessa myter. Det jag sa var att jag har aldrig gått på myterna. Du kanske borde läsa lite i vad man skriver. Sedan skrev du som rubrik "10 rasistiska myter DU inte visste att DU gått på". Det är att lägga orden i munnen och verkar vara skrivet att rikta sig till ALLA, för annars hade du ju formulerat rubriken på ett annat sätt?

Eftersom inledningen på sidan du länkat till innehåller meningen " Så börjar det ofta innan någon radar upp sina negativa åsikter om invandrare". Jag antar då att du talar om Sverige? Vilka skulle ha åsikter om invandrare om det inte var svenskarna då?
Visst kan invandrare ha åsikter om sig själva det är väl klart, men jag antar att artikeln riktade sig till de som är svenska medborgare eftersom det talas om åsikter mot "invandrare". Därför tyckte jag bara att hela inlägget satt fel "som en smäck" och jag förstod inte alls meningen med det hela.

Sedan förstår jag inte vad Sverigedemokraterna, NSF och liknande har med mina åsikter att göra och andra
också för den delen. Tror du att alla sympatiserar med Sverigedemokraterna och NSF? Det verkar ju som det är det du menar när du drar in dom i "debatten". Annars hade du väll inte skrivit "DU" i rubriken? Jag känner ingen i min stora bekantskapskrets som ens varit inne på dessa sidor och ingen som sympatiserar med dem heller.

2005-11-09 @ 15:42:32
Postat av: sidekick

Men herregud Lena,

meningen med rubriken är att väcka uppmärksamhet, och på vissa stämmer den dessutom på riktigt, alla är inte så "upplysta" som du.

Nä, det framstog rätt klart att du inte fattade meningen med inlägget.

Och vare sig du vill det eller inte så är rasistiska organisationer/partier såsom sverigedemokraterna och NSF inte så små, i många kommuner har de en eller flera mandat dvs de är en del av "det svenska folket", vare sig nån vill det eller inte, och det är detta faktum jag argumenterar utifrån.
Sedan är inte alla så extrema som just dessa sammanslutningar, men fördomarna florerar bland gemene man och kvinna, är min och mångas upplevelse och insikt, acceptera det.

Jag förstår alltså inte riktigt din upprördhet, är du kollektivt förolämpad å hela "svenska folkets vägnar" (som alltså innefattar NSF, Sverigedemokrater osv)?

Det är ytterligare ett statiskt tankesätt som kommer från rasistiska strukturer, denna fixering vid "det svenska folket" och "invandrarna", som du alltså också verkar vara starkt påverkad av.
Till exempel påverkar den statiska uppdelningen din världsuppfattning så att du inte ens kommer på dig själv när du skiljer på svenska medborgare och invandrare, invandrare kan ju självklart också vara svenska medborgare nämligen Lena.

Fine, då var det uträtt.

2005-11-10 @ 20:44:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback