Får ni aldrig nog av att vara SANSade Kvinnor?

Jag är ledsen, men jag har funnit mer belägg för att nätverket Sans hjälper till att sprida en mycket underlig syn på den kvinnliga sexualiteten. Det kan inte vara en slump att synsätt som nedan sprids, påverkar och accepteras hos som det för mig verkar, samtliga Sansdeltagare och sidekicks (eller vad ska jag tro). Råkade kolla in hos "kvinnan och escorten" Frida på en kommentar till mitt inlägg om prostitutionsmotståndarna, och jag är ledsen men, det finns synsätt som går igen även hos denna dam som hos de andra Sansade kvinnorna:

"De som visar sig mer som objekt för kundens tillfredställelse får naturligtvis fler sådana kunder. Man väljer själv hur man visar sig. Om man vill vara ett objekt eller ett subjekt."


Kunderna som avses är män som betraktar kvinnor som saker, som hål, leksaker, objekt. Men också destruktivare karlar än så, som våldtar och gör övergrepp, som Kvinnan om Hon Vill och Väljer kan slippa. Bara hon inte gör fel. Gör hon fel och väljer en farlig kvinnoföraktande karl är det hon som har valt att hon vill ha en objektifierande våldtäktsbenägen man. På den nivån ligger diskussionen i Sans, det är kvinnans ansvar och mannens njutning. Karlarnas Val och Vilja?

Precis som i föregående kommentarer tycks det inom Sans vara förbjudet att lägga ansvar hos männen och utvecklande problematisera mäns "rätt" till sex under mycket underliga villkor, som detta om kvinnors sexualitet som något som "kan fungera":

"Med det sagt vill jag dock påpeka att jag inte säger att prostitution är något bra. Jag säger att det är något som kan fungera under vissa förutsättningar."

Jag menar att vi faktiskt borde problematisera att alla dessa karlar som kommenterar på Fridas sida inte ens reagerar över denna syn på kvinnans sexualitet, de verkar mer än nöjda med att den bara "kan fungera", säger det inte något om hur de värderar kvinnor som Frida? Hur kan ni pro-sidekicks förnöjt hela tiden acceptera detta basala samtal, är vissa kvinnor inte värda mer? Det är så tragiskt.

Vem önskar ni ska ha sex  till nöds - där "det kan fungera"? Det låter inte lustfyllt. Det låter inte som det som vettiga balanserade kvinnor ska önska för sig själva och andra kvinnor. Kunderna däremot, de nämns enbart i förhållande till sin tillfredställelse. Nej jag ska tala klarspråk om vad det låter som, kvinnor som just inte vågar sätta gränser annat än vid fotknölarna. Om hur kvinnor som menar att de "inte mår dåligt av sex mot pengar", redan har obalans på det känslomässiga värderingssystemet, när man värderar prostitutionen såhär:

"När man vill ut har man att hantera hot från dessa tidigare så hjälpsamma personer samt fördömanden och avslag från myndigheterna. Det är lätt hänt att man då ändå väljer prostitutionen. Där är man välkommen." 

Då är man redan fel ute, man är inte "välkommen" för att man slipper hot och övergrepp, för att det "kan fungera" för att man böjer sig för trycket. Man överlever, klarar sig vidare, man är tvingad att göra ett val man inte väljer egentligen. Jag känner igen mig i tankebanorna, det är lätt att stanna kvar i destruktiva relationer. Men att sådana här resonemang är standard inom Sans, och inte ifrågasätts ens på hyfsat anonyma bloggar, är ett klart tecken på psykisk ohälsa. Inte på starka businesswoman. 

Kanske är det hårt, att säga det så rakt på sak, alla vill vi ju vara självgående supermänniskor som klarar att tackla allt världen lägger i vår väg. Men helt ärligt talat verkar det ju omöjligt så att några sunda dylika vardagsförnuftiga ifrågasättanden någonsin skulle kunna komma självmant innifrån Sans (ni vet, så som ni pratar om det utanför bloggen, när ni inte vill stöta er med de "svaga prostituerade"). Och hur ska då någonsin någon utveckling kunna ske, när kvinnor förväntas helt socialt accepterat och i likgiltighet prata om och på så sätt värdera sina liv på detta sätt? Är det inte att förminska kvinnorna ytterligare, när de inte betraktas som mogna för denna det av vuxensamtalet, kritiken?

För har ni någonsin stött på en förening för karlar som handlar om sex där visionen är att sex är något som "kan fungera" för karlar? Karlar vill bli tillfredställda, karlar ska bli tillfredställda. Skulle karlar ens acceptera att andra karlar pratade om karlar och sex på ett sådant underkuvat sätt? Karlar går till och med med i föreningar som Sans där de påverkar kvinnor att tycka att det är viktigast att de som karl-kunder är nöjda och tillfredställda. Vill ni jag ska tro att alla ni smarta businesswomen inte ser igenom detta? Med detta inte sagt att det är en nödlösning bättre än andra utvägar i fall som Fridas, i väntan och strävan till Sex som man egentligen vill ha, på riktigt, för att det är skönt, härligt och bra. Inte bara (kan inte/kan kanske) "kan fungera" sex, sex som man inte egentligen vill ha.

Jag tycker ni är värda det kvinnor, att ha visioner och förenas under en längtan till "himlen", så som karlar i alla tider gjort, inte i "sansade" vardagsrealismens mest nedtryckta misär. Jag kan inte se nått som helst sexuellt frigjort i era mer än blygsamma krav på sexuell njutning: "jag vill inte bli våldtagen, rånad eller misshandlad, det är bra sex". Och nej, jag säger med detta inlägg inte att jag är stark och perfekt, som alltid kan säga till och ifrån och sätta "gränser" mitt i sexistsamhället, men jag vill trots alla mina svagheter och imperfektioner ändå HÄR kräva att samtalet allra minst förs mot ett kvinnospråk där vi i alla fall DÄR kan börja att alltid kräva mer än att någotsånär överleva. Ni vet att ord är potential.

So kill me. Men kvinnor som Sansar sig till manssamhället är aldrig Frigjorda. Jag orkar inte och undrar, får ni aldrig nog av att vara Sansade Kvinnor?

I Sharazads smak

Jag är ledig förmiddan, N har gått till jobbet, och helt i enlighet med min fixeringsautism så jag hittar ännu massa mer muslimlänkar som är så intressanta. Det kommer lite längre inlägg sen, så småningom...

Muslimpositiveblogspot.com tycker också att rapporteringen om muslimer och den muslimska världen har mer att ge av goda nyheter. Där läser jag bland annat att världens yngsta professor är 19 år och en muslimsk kvinna vid namn Alia Sabur. Hon började t.ex läsa och prata vid 8 månaders ålder..

Brain versus Beauty. Mediegranskarna på Muslimah Media Watch som har koll på hur muslimska kvinnor porträtteras i media har också ett inlägg om moderna Pakistanska skönhetstävlingar som man inte vet om man ska skratta eller gråta till.. mest underhållande ändå, precis som den föredömliga modernismen