och DN igen

ännu en problematisk artikel från DN. Liberal antirasism, utgår enbart från psykologiska individuella förklaringar, och kan därför tyvärr stärka rasismen. Förutom att det är ännu mer av DN:s uppmärksammande av SD och frikostigt citerande av deras partiprogram, det är sd nog glada för, så utgår artikeln från en tolerans inför det man kallar "det mångkulturella" - och genom att beskriva Sd som en minoritetsgrupp inom mångkulturen, ger man Sd sitt stöd och försvarar dem. Rasismen som Sd står för får stöd genom att anknyta till den i forskningen beskrivna och mycket kritiserade diskursen om mångkulturen. Bland annat kritiseras den inom forskningen för att vara maktblind. Resultatet av maktblindheten, som döljer att en svensk Vit etnicitet är priviligerad, och som Sd och deras värderingar också ingår i och stödjer, blir att man t.o.m. förväntas vara tolerant inför rasismen!

Förr i tiden innebar tolerans att man inte accepterar rasism. Nu flyter gränsen mellan "toleransen" och "intoleransen" uppenbarligen samman inom den liberala antirasismen, inte helt olikt Orwell- sagans nyspråk..

Kommentarer
Postat av: Amanda Svalin

Jag håller verkligen med dig. Rasismen är en struktur och inte marginell hos vissa knäppgökar som många vill tro. All statistik vi har på området säger emot att det skulle vara så.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback