Polistrakasserier

Jag visste inte det var riktigt så illa faktiskt, jag vit kvinna, men nu har jag faktiskt läst på lite, om svensk polis trakasserier mot svarta och invandrare. Rädda Barnens undersökning bland svenska unga svarta människor visar bland annat att regelbundna trakasserier från polisen är en vanlig rasism-variant för svarta unga män. Kanske ska man därför tolka det här som ett sätt att bättrajämställdheten? Nu är det hemligstämplat.


Kommentarer
Postat av: Sofie

Hej. Tyvärr ÄR det värre än någon kan föreställa sig. Min pojkvän kommer från Etiopien och han har varit med om en massa sjuka saker, med poliser inblandade. Hela det svenska samhället är genomsyrat av rasism och diskriminering är regel snarare än undantag. Du skriver att bra blogg! Kram.

2007-11-01 @ 01:27:27
Postat av: Female Partykiller

Det går väl för f-n att identifiera en person och jämföra legitimation med råvaran UTAN att slita av henne kläderna (om det nu blir den ursäkten som används), för så vitt jag förstod var det ingen heltäckande burkavariant?

Påminner om hur polisen likt en slump ofta tilltalar demonstranter med hora och fitta just vid feministiska demonstrationer, de vet alltför väl att trycka fingret på de ömmaste punkterna..

2007-11-03 @ 00:38:36
Postat av: sidekick

Sofie, thank you. Jag håller med dig, det är ständigt närvarande på ett eller annat sätt.

FP: Verkar inte ha varit det. Om det hade varit burka hade man kunnat lösa det på något annat sätt, om man inte nu hemligstämplade alltihop, för att man inte vill lösa det.

2007-11-07 @ 10:07:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback