Khadidja

Det har diskuterats om kvinnliga imamer i P1, och i studion fanns en något uppblåst man som sa en del bra saker men som också mycket riktigt lyckades klampa i "vi i överlägsna västerlandet"snacket, vilket liksom tog bort det faktum att han i övrigt verkade rätt påläst och gav en mängd exempel på kända manliga imamer, som inte var från väst eller verkade i väst, som var för att kvinnor skulle få mer plats inom islam och däri självklart som kvinnliga imamer också, men på något sätt lyckades Mannen i studion då vända detta till att "vi i västerlandet var så jäkla bra och skulle hjälpa dom stackarna", istället för att se på de fakta han själv precis lagt fram -  de verkade visst göra allt det där rätt mycket själva, som han precis gett exempel på, men ändå måste standardfrasen "vi superbästa väst och Dom underutvecklade" med, som liksom neutraliserar allt vettigt han skulle möjligtvis ha bidragit med till debatten, ÄNDÅ måste den här tolkningsmallen med vi-i-bäst-väst med, är det ett måste? Får man spastisk kramp om man som person någon gång skulle råka glömma den? Vad skulle hända?, vad tusan var det överhuvudtaget intressant i något som helst sammanhang att nämna, oavsett hur man menade? Jag förstår inte dig Mannen i studion, vad ville du uppnå, om du är påläst, varför tänkte du ändå med röven?

Det är alltså fascinerande sannerligen hur begreppet Väst kan användas som ett frälsningord, Vi i väst, syftar på alla boende i typ europa och nordamerika någon form av geografiskt samlingsnamn över miljontals individer, samtidigt som det alltså egentligen måste hänsyfta alla vi som är genomjämställda och perfekta (hur många är det, någon, inte jag i alla fall jag är påverkad som bara den, jag är skeptisk), vilket alltså på något fantastiskt sätt alltså lyckas ge en liten gloria över alla som räknar sig själva till väst eller av andra räknas dit hur störda i huvudet de än må vara, som bara råkar vara födda på denna avsedda lilla geografiska yta av slumpen, vare det kristdemokrater, nazister eller något annat pack, får de lite guldstoft över sig, som de självklart icke gjort sig förtjänta av. Alltså, alla vi Väst, braaaaa, alla ni andra, dååååååligt. Upprepa tills det blir en självuppfyllande profetia. Kan ni detta är ni alltså fulllärda experter, bänka er i närmsta mediastation och bara ge allt ni har enligt mallen ovan, låt munlädret bli riktigt mört och it will go well ty kan man detta har man skådat DET ljuset. Lycka till.

Behållningen var då istället den unga muslimska kvinnan Khadidja som kommenterade. Hon har också en
blogg där hon bland annat i ett inlägg uttrycker sin frustration över underrepresentationen av kvinnliga imamer och över den mansdominerade debatten (hohojaja det känner man ju igen ifrån typ överallt..). Hon kritiserar också debattklimatet här i Sverige som försöker inmåla allting i två läger - läs hennes intressanta inlägg.
Intressant var också att lyssna till den kvinnliga svenska imamen Suad Mohammed som berättade om varför kvinnliga imamer skulle fylla en viktig roll i den sociala dimension som imamen innehar, hon menade att fler kvinnliga imamer skulle ge ökad förståelse mellan imamen och övriga muslimer, att fler skulle våga och vilja anförtro sig till imamen, och motiverade sin tolkning utifrån profeten mohammeds hustru Aisha som själv agerade böneledare. Profetens Mohammeds hustrur var ju mycket riktigt kända för att vara aktiva kvinnor också i offentligheten, bland annat på det politiska området. osv.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tänka med röven? Du ska inte sån låg nivå i din blogg. Det får oss läsare att ta andras partier.
Har du inga kommentarer angående medias uppmärksammade fynd om förorterna bostadsbolag som lämnar intressant information om sina hyresgäster? för min del tycker jag det är en strålande idé, för att på så sätt (oxå) få bort terrorister och kriminella från förorterna. Det är misärtrasket ska bort och ut från Sverige. Vi har inte haft sånt i såna mängder här tidigare. Om vi istället kunde få hit specialister från utvecklade länder, vi i Sverige borde kämpa för att hålla ute loosers och annat patrask och kämpa för att få hit vita, välutbildade personer. Så Sverige slipper betala så jävla mycket socialbidrag!

2007-03-31 @ 09:10:02
Postat av: Hunar

Grymt bra inlägg, Sharazad.

Vad gäller ovanstående anonyme bajsätare tillika rövtänkare, är jag helt enig med dig: bort med det gravt outbildade misärtrasket, däribland dig, från Sverige. Låt oss upprätta ett Guantandumbo för dig och likasinnade och sedan låter vi de vita välutbildade personerna, förslagsvis från USA, sköta rättssäkerheten. Eh, "Så Sverige slipper betala så jävla mycket socialbidrag!"

2007-03-31 @ 16:57:56
Postat av: Anonym

Vilken låg nivå det blir när ni använder fula ord, det får er bara att verka outbildade och ointelligenta.

Det blir nog väääldigt svårt att få ut mig ur mitt moderland...

2007-04-01 @ 08:20:03
Postat av: sidekick

Tack Hunar. Det var skönt att få det ur sig. Synd att Den anonyme ska vara så himla pk bara och inte klarar av att en rejäl kvenna som tar till det hårda artilleriet ibland. ;)

2007-04-02 @ 18:33:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback