Liberaler kan inte förstå vad HMF är

Angående muhammedkarikatyrerna som diskuteras på liberala bloggar i detta nu, finns det ett flertal liberaler som kollrat bort sig helt i tron att hets mot folkgrupp måste innefatta en direkt avbildning av hela folkgruppen (därför försöker de påstå att muhammedkarikatyrerna inte skulle kunna vara HMF). Därför kommer detta lilla klargörande från mig till dom.
Hets mot folkgrupp måste inte ske i form av avbildningar av en person av folket eller folket i sig. Detta borde vara något uppenbart då de flesta ju redan förstått innebörden av hakkorset, eller hitlerhälsningen för den delen. Det enda som krävs är den laddning som valfri symbol/bild/handling får eller har fått i ett sammanhang präglat av ojämställda maktrelationer, och att denna symbol används för att bibehålla denna ojämlikhet. Men den liberala ideologin brister ju som vanligt när det kommer till sambandsanalyser, med hänsyn till den faktiska koloniala verkligheten och muslimernas underordnade roll i detta.


Vad gäller hur hetsen  mot muslimer sker igenom muhammedkarikatyrerna, förutom det klassiska koloniala "ickeariska" porträtterandet av "skurken"
 - när vissa individers reaktioner (som provoceras fram med beräkning) används för att svartmåla ALLA muslimer, eller "islam" (religionen/det historiska kulturarvet), och rättfärdiga liberalernas kollektiva politiska bestraffningar och rasistiska politik, som syftar till att skapa större klasskillnader mellan grupper, är det just ingenting annat än hets. Det är inte svårt att fatta. Annat än för liberaler.


Det finns också en jättebra, verkligen superbra text om de liberala tillkortakommandena för förståelsen av vad rasism är och hur den kan yttra sig:  Journal of Moral Education  Vol. 34  Sept. 2005, "In the name of morality: moral responsibility, whiteness and social justice education   av Barbara Applebaum, Syracause University, Usa  s. 277-290 Recommended.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Å Jernspikars vad jag ääääälskar att ha bra internet igen, om så bara för några daaaar...!! Spontaniteten glädjen det ger! Jaa.   När jag förhoppningsvis flyttar till sthlm snart ska jag ha internet hela tiden, minsann. Av någon anledning finns det en liten nätt lägenhet som nu stått tom i ca 2 år på sthlms helvetesbostadsmarknad, varför hyrs den inte ut?? Den som bodde där innan var inte en satanistisk ritualmördare som slaktade barn eftersom det var min vän som bodde där innan, det kan alltså inte vara vidskepelse. Ej heller renoveringsbehov. Måste lösa detta mysterium.. 


Kommentarer
Postat av: Ahmadinejad

Din blogg är det mest intetsägande jag nånsin läst. Utan överdrift.

2007-09-05 @ 16:15:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback