F! in i riksdagen

Efter att den borgerliga alliansen körde över samtliga sina feminister, som Birgitta Ohlsson, genom att vilja ge vårdnadsbidrag (som var en fjärt i rymden och innebär att kvinnor återigen kommer bli beroende och försörjda av sina män, alltså ett hopp ca 150 år tillbaka i tiden) finns det en stor chans att många borgarfeminister kommer rösta på F!.
Detta för att det är enda sättet för dem att göra sin röst hörd när borgarna annars kör över dem gång på gång och sätta press på de egna partiernas män.

Även sossarnas kvinnor har blivit överkörda av sina manliga pampkollegor gång på gång, t.ex. har de manliga sossarna INNAN debatten ens startat gått upp och bestämt att "nej det blir inget med era förslag så vi kommer inte diskutera dem". Kvinnofrågorna har alltså inte ens tillåtits lyftas som förslag i en diskussion. Så många sossekvinnor kommer troligen rösta på F! av denna anledning för att när F! får 4% kommer 16 ledamöter in i riksdagen och kommer kunna öva påtryckning även bland sossarnas män. 

Det är helt oacceptabelt att sjukvårdspersonal, socialstjänt etc inte är utbildade att ta hand om våldtagna kvinnor. Det är är 1700-tals fasoner att det inte finns kvinnojourer i varje kommun.

Det är helt sinnessjukt att: det finns en nollvision för dödade i trafiken men inte en nollvision för mäns våld mot kvinnor.

Att en person som byter glödlampor i ett manligt yrke tjänar mer än personer inom kvinnoyrken som ansvarar för liv och död.

Att lönsskillnaderna och våldtäkterna ökar. Det är saker som borde gjorts upp med av samhället för flera hundra år sen redan.

F! behövs. Klasskampen kommer inte vinnas genom parlamentaristiska val och därför kan man lika gärna rösta på F!. Historien har också visat att nya partier, som skedde med MP, inte alls behöver innebära borgarnas seger, snarare kan det stärka den röda sidan.

Det är nog nu, det är dags att kvinnor får rätt till samma skydd och rättigheter som män har i samhället. När sexismen inte längre splittrar arbetarklassen kommer sedan klasskampen bli starkare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback