Sommar sommar sommar

Sommarens boktips:  Shahrazad reser västerut av Fatima Mernissi. Läser om och gillar lika mycket och upptäcker nytt. Fascineras och imponeras och skäms och blir styrkt.  Skönlitterär. Vetenskapliga samlingar lyckas inte beskriva så mycket som den här, eller påverka. Måste läsa Behind the Veil också, varför har jag inte gjort det tidigare? Läser överhuvudtaget alldeles för lite.

Sen träffade jag Devrim Mavi för några dar sen, hon kom på feministfestivalen och föreläste. Devrim Mavi berättade om att i Turkiet, där hon är född, finns det inga löneskillnader mellan könen, där debatteras och kämpas det för andra saker istället, jag tror det va att alla ska ha samma lön i samma yrke oavsett hur länge den arbetat i yrket. Låter rätt ballt.

Devrim Mavi var skitsnygg, trevlig och sa supersmarta grejer, pratade om det problematiska i systerskapet, om rasism, klass och så vidare, såklart. Och jag var Devrim Mavi-glad i två dagar efteråt. Den börjar bra, sommarn..


Senare i sommar;

hittade det här som verkar gött o uppdaterar här för det passar bättre****
Rosa Parks Kaféer i Malmö: Intersektionalitet, hur funkar det?
Plats:
Malmö - söder
Arrangör: Iransk-Svenska Solidaritetsföreningen
Datum: torsdag den 15:e juni, 2006
Tid: 18:30 
Beskrivning:

Föredrag och diskussion med Tiina Rosenberg, genusforskare, om vad det intersektionella perspektivet innebär för det antirasistiska arbetet.

Rosa Parks Kaféer i Malmö är en mötesplats för att skapa samarbete mellan de organisationer och aktörer som organiserar sig mot rasism och diskriminering. Formen för projektet är ett kafé med föredrag, diskussion, snack och fika. Målet är att lära känna vandra och att lägga grunden för samarbete.

Alla är varmt välkomna! Vi hoppas att många kommer för att delta och lägga grunden till ett aktivt samarbete och nätverkande mot rasism och diskriminering.

Fri entré!
Tid: kl. 18.30 – 20.30
Plats: St. Gertrudsgatan 4C (vid Panora), Malmö
Kontakt: [email protected] eller 040 – 18 70 95


Pride:  Idaho tipsade om att temat på Stockholm Pride iår är mångkultur, och på Pridehouse antirasism.
http://www.stockholmpride.org/nyheter/146

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback