Då brast det

Min vän gjorde en kortfilm om dragkings, om unga kvinnor som gestaltar män. Kvinnorna gestaltande män spelade biljard och hånade homosexualitet och var matcho, precis som de flesta kvinnor som kör drag för första gången gör, för det är den bilden av manlighet männen och samhället gett dem. Allra mest provocerande var när en av dem åmade sig runt biljardkön och gjorde "hårdrocks Kiss" cirkelrörelser runt den med tungan, som om den var en penis, och såg jävligt kaxig ut. Som en osnuten dryg tonårskille som vill provocera och skämta om bögar. Sedan visades den lilla lilla kortfilmen på Svt.

Och oj oj oj, blev de nerringda. De på Svt berättade att ingen kortfilm tidigare hade gjort att de blivit nerringda av så många gamla ursinniga gubbar  som undrade vad faan det var de hade visat. Hur faan de kunde visa sånt där? Ursinniga, arga skällandes. Många. Vita svenska män som kände sig träffade. Som inte är vana att bli drivna med, att bli gestaltade och tolkade av andra i offentligheten, alldeles speciellt inte av unga kvinnor utan den minsta respekt, utan den minsta försköning, som tog den plats annars bara förunnad män. Då brast det för 1000 svenska vita män och de blev heligt förbannade.

Jag tänkte på det nyss när jag såg dokumentären på ettan om den iranska kvinnan som målade nakenbilder med religiösa (muslimska) motiv och blev mordhotad för detta.

Hade det inte brustit för åter 1000 vita svenska män om manliga biskopar målats nakna med stort stånd sittandes framför svenska altare? Hade de kunnat hålla sig från att ringa och hota och skälla och kräva sin rätt att definiera och bestämma?
 
Jag tror inte det. De gör det redan idag för mindre.. 
http://www.folkbladet.se/%5CGEN_Utmatning.asp?CategoryID=148&ArticleID=1055703&ArticleOutputTemplateID=23&ArticleStateID=2
Det handlade om ett konstärligt taget arrangerat kort i en kyrkolokal, som en protest mot Åke Greens homohat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback