Ursäkta, men vad faan vet BJÖRN ULVEUS?

Kan han inte hålla sig till det han är bäst på, sugiga musikaler? Det är ju bissart. Jävla galna gubbe, sjung din pop och lämna det andra därhän. Björssan skriver:

"Även om vi inte ännu nått ända fram så går vi i alla fall framåt till skillnad från dem som vill ta ett steg tillbaka in i medeltidens religiösa töcken med patriarkat och kvinnoförtryck och allt vad det innebär. Vad Voltaire, Newton och Einstein och alla andra stora filosofer och vetenskapsmän har gjort kan inte få vara förgäves. Även om det vi kallar upplysningstiden har gått vissa världsdelar spårlöst förbi."
http://www.expressen.se/index.jsp?a=517228

Nu igen, de stora västerländska vetenskapsMÄNNEN... Björn hyllar Voltaire som har sagt:  "Två under har skett, dels att Newton kunde skriva sitt verk, och dels att en kvinna kunde översätta och förklara det."
http://hem.passagen.se/margaretabjorndahl/breteuil.htm
Och hur schysst var Einstein? Som snodde äran för relativitetsteorin som hans fru varit med och skapat:  http://www.pbs.org/opb/einsteinswife/science/mquest.htm  Vilka förebilder!

Men jodå Björn, det finns dom som vill tillbaks i sverige också, Björn det räcker med att du kollar på nya jämställdhetsprogrammet Jämnt eller vad det heter, späckat med minsta möjliga samarbetsvilja och krystade "jämställdhetsformuleringar".

Hur som helst, "västvärlden" har skrämselhick av att se förolämpade människors reaktioner. "VA, är inte vi världshärskare som kan förolämpa hit och dit som vi vill utan några motreaktioner?  De vare värsta! Vi har ju den gudomliga yttrandefriheten på vår sida! Knäfall underdånigt barbarer!"
Jag förstår de starka reaktionerna i muslimska länder, det är inte första gången Väst (läs kolonialmakterna) visar hur lite de respekterar muslimska kulturer. Jag tror det handlar om det, det mänskliga behovet av att bli respekterad, för det är det Muhammed-bilderna i danmarks tidningar handlar om - att visa förakt och demonstrera sin egen överlägsenhet gentemot muslimska kulturer. Det handlar inte om yttrandefrihet i syfte att kämpa för nått gott, det handlar om yttrandefrihet för rätten att förolämpa dem man ser som underlägsna. Att demonstrera sin överlägsenhet i att kunna gå över alla respektens gränser bara för gränsöverskridandets skull. Som Åke Green gjorde mot homosexuella, utvecklingen går mot att yttrandefriheten ska ge de med mer makt att förlämpa och trycka ner de med minst makt lite till.

Väst beter sig helt enkelt som snobbungar som inte lärt sig gatans lag, du kan inte bete dig respektlöst och tro att ingen kommer reagera bara för att du är rikare och anser dig lite finare.
Jag kan väl gå och kalla ungarna på gatan för hora och ungjävlar, men då lär föräldrarna ringa och jag kommer få veta att jag lever. Säkert kommer nån att hota mig med stryk också. Jag ska göra det och sen ska jag påtala att jag använder mig av min västerländska yttrandefrihet. Glada ska vi sedan kramas och enas i förståelse. Sen när såg världen ut så? Storhetsvansinne och hybris kallas det Väst lider av.

"Religionernas anspråk växer i dag på bekostnad av förnuft och vetenskap. "  Säger vetenskapsmannen Björn, förnuftets förkämpe. Björn skriver vidare :
"Vad som händer inom en familj, innanför hemmets stängda dörrar, det vare sig kan vi eller vill vi kontrollera. "  
Jo det vill vi (feminister), eftersom det är det enda sättet att hindra våldet gentemot kvinnor och barn. Och så snackar han om att vi vill "gå framåt", mer bakåtsträvande än såhär blir det inte. Att göra det privata politiskt har kvinnorörelsen kämpat för i århundraden, och när det nu börjar kännas som lite mer okej att inte dölja misshandel med att det är "en familjeangelägenhet" så kommer en galen idiot till musikalgubbe och argumenterar för att föra oss 300 år tillbaka i tiden? Är det det som är "förnuft"?

Och hur ser yttrandefriheten ut i Sverige? Trodde nån att vi hade yttrandefrihet?
Censuren är närmare än vi tror, kristendomens mecka Jönköping t.ex. :
http://www.sr.se/jonkoping/nyheter/arkiv.asp?ProgramID=203&Max=2006-01-15&Min=2001-04-10&PeriodStart=2006-01-09&Period=2&Artikel=771611
I förnuftets namn!

Galna värld.


Kommentarer
Postat av: Johanna

I yttrandefrihetens namn måste man också försvara musikalgubbars rätt att tala (ur skägget):)

Du gör en väldigt bra poäng i din jämförelse med barnen du skulle kunna kalla ungdjävlar. Och du har rätt i att Björn är lite smådum som vill göra sitt motstånd mot religion och kärlek till vetenskap till något som är synonymt med att få skämta på ett översittarvis.

Men det där med Einstein? Njae? Och så tycker jag att Björn har rätt att tala även om han inte är vetenskapsman och upptagen i svenska intellektuellas inbördes brunnäse- och fjäskförening. Han är inte knäppare för mig än dom som brukar uppta den plats han publicerades på idag. Tvärtom gillar jag när folk uttrycker vad dom tycker och känner. Skogen skulle vara mycket tyst om endast de fåglar sjöngo, som sjunga bäst.

Postat av: sidekick

Jo det där med Einstein. Varför skulle han annars ge hela nobelpris-summan till henne senare? Varför skrev han i brev till henne "vår teori om relativ rörelse", och varför stod hennes namn med på några av de första avhandlingarna vid en tidpunkt för att senare ha suddats bort vid publicering. Hur lätt var det att vara vetenskapskvinna på den tiden? Också Mileva läste fysik på universitet, trots att kvinnor inte skulle få det.

Västvärldens patriarkat tillber Einstein som vore han gud.

2006-02-13 @ 13:19:11
Postat av: kjellingvar

"Det handlar inte om yttrandefrihet i syfte att kämpa för nått gott, det handlar om yttrandefrihet för rätten att förolämpa dem man ser som underlägsna. Att demonstrera sin överlägsenhet i att kunna gå över alla respektens gränser bara för gränsöverskridandets skull. Som Åke Green gjorde mot homosexuella, utvecklingen går mot att yttrandefriheten ska ge de med mer makt att förlämpa och trycka ner de med minst makt lite till."
Citerar ditt eget inlägg som är förvirrat! Friande domen mot Åke Green stärkte religionsfriheten på yttrandefrihetens bekostnad! Det är ju i religionsfrihetens namn han har rätt att hetsa mot folkgrupp. Annars hade han ju åkt dit. I lördags sa Lars Gårdfeldt i programmet Existens, homosexuell präst i sv kyrkan, att han klarar sig bra med yttrandefriheten och inte behöver religionsfriheten för att utöva sin religion. En präst alltså!
För övrigt tycker jag att Björn Ulvæus har samma rätt som alla andra att yttra sig (det kallas yttrandefrihet) och tycka i alla frågor. Att hans uppfattning om t ex harmonier väger tyngre än om fattigdomen i södra Afrika får han ju själv tampas med. Jag har heller inga formella meriter att åberopa när jag diskuterar religion, filosofi, personlig utveckling och humanism men jag är djävligt intresserad. Jag säger som Åsa Moberg: Är man bara intresserad så kan man som vuxen lära sig vad som helst! Så lärde hon sig t ex franska och svensk skogsvårdspolitik. Så varför misstro ABBA-Björn eller någon annan?
kjellingvar

2006-09-28 @ 12:52:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback