Riv ner Sverigedemokraternas valpropaganda

Igår hade Katrineholms tågstation fått besök av några sd:are som hade satt upp klistermärken. 5 stycken klistermärken hittade jag och tog lätt bort. Du tar väl också bort rasismpropagandan när du ser den?


Kommentarer
Postat av: Björn Larsson

Först och främst, jag är mot rasism, nazism och liknande oavsett vad följande kommentar kan ge för intryck!!

Även om rasismen står för saker jag inte befattar mig med blir jag ändå fundersam till ditt inlägg. Funderingar som "Är det inte en form av censur att ta bort klistermärken på det sätt du gjorde?" och "Tog du bort klistermärkena p.g.a att de kunde klassas som stöttande eller klotter alt. vandalism" men viktigast av allt "Om något av de andra partierna hade gjort samma sak, hade du tagit bort deras klistermärken då?". Vi har ju trots allt yttrandefrihet och det inbegriper rasism, på gott och ont.
Jag säger inte att du gjort fel men jag säger att man ska vända och vrida på allting, även rasism.

Hoppas jag kunnat starta funderingar
Björn

Postat av: sidekick

Skulle du bryta mot lagar om lagarna innebar förtryck? Tex apartheidlagarna om svarta och vita. Civil olydnad kallas det när man gör det.

Att ta bort klistermärken, som räknas som vandalisering, är helt tillåtet, du borde göra det också.
Sd är ett parti som sprider lögner, hat och oförståelse emellan människor och det är allas skyldighet att motarbeta dem, på samma sätt som man skulle ha motarbetat nazisterna och deras parti innan andra världskriget. Hitler kom till makten genom att utnyttja yttrandefriheten och lura människorna, därför måste det finnas vissa inskränkningar i yttrandefriheten.
Att ta bort Sd:s klistermärken är ett enkelt sätt att motarbeta dem.

Rasism är förtryck, det går inte att vända på det och någonsin säga att rasism är okej.

2007-01-08 @ 00:14:49
Postat av: Björn Larsson

Jag har aldrig sagt att rasism är okej, däremot säger jag att man måste se vad rasisterna tycker är bra med rasismen för att man ska kunna vara beredd på att motsätta deras argument. Med andra ord se rasismen med rasisternas ögon, tränga in i deras tankesätt. Om vi bara konstaterar att "Rasism är dåligt" (vilket det är) så kan vi som sagt få problem att motargumentera rasisterna. Man/Vi måste ligga steget före!

2007-01-08 @ 13:21:30
URL: http://www.bjornlarsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback