EvaEmma Andersson tar sig vatten över huvudet

EvaEmma, som i sina krönikor lagt sig på en "skit-på-dig"-nivå efterfrågar plötsligt seriös diskussion, och söker sig därför till Aschbergs "Insider". Detta ÄR komik.
Hon har nu lyckats, att efter en vecka, komma på några frågor eller kommentarer hon kunde sagt till F! representanterna i tv3:s Insider.  Det enda kruxet är att EvaEmma kom på det en vecka försent. Istället för att inse sin egen inkompetens ägnar hon sig nu därför åt att offerförklara sig själv. 

Det är första gången EvaEmma kännt sig förtryckt säger hon. Att kvinnor som inte klarar av att hävda sin åsikt i en debatt utan står där som tysta dumma fån, som gillar att ha en infantil stil med toffsar i håret som en 5-åring och som aldrig försvarat en medsyster, inte kännt sig förtryckta av män beror ju på att de är precis så som patriarker vill att kvinnor ska vara: 
Dumsöta, infantila, tysta och hata feminister som tror att kvinnor klarar av mer än bara detta. Intresserade av "världsfrågor" som skillnaden mellan en kaka och ett kex, hitta på låtsasspråk. Ja det är sött och gulligt - hos små barn. Viktigast för EvaEmma är alltså att vara söt och gullig, och ibland "stampa med benen i marken"- arg, på ett barnsligt vis.
( Ja tänk så dumma de där feministerna är som tänker på så oviktiga saker som att män våldtar kvinnor och hur de ska kunna förhindra det, diskriminerande kvinnolöner med mycket mera)
Hur skulle du kunna möta förtryck från patriarker om det enda du gjort är att glatt levt upp till deras förväntningar på hur en kvinna ska vara EvaEmma?


Hur förtryckte då F!:arna stackars EvaEmma?  Genom att de försökte besvara det enda smådumma påstående hon lyckades haffla ur sig? Att de inte höll med henne om detta påstående?
Vad skulle de gjort istället, stått tysta i en vecka och väntat på att EvaEmma lyckats formulera några tankar i ord?
EvaEmma är offret för att ha blivit avbruten i en debatt, säger hon själv, samtidigt som hon precis konstaterat att hon inte ens lyckades delta i debatten eftersom hon kom på allt hon skulle säga en vecka försent.

EvaEmma var alltså inte den som blev avbruten, eftersom hon inte ens försökte säga nått. Om EvaEmma kanske fokuserat lite mer på situationen hon befann sig i, en debatt, så var Abrahamsson som stod precis brevid henne rätt bra på att både vindla med ögonen och avbryta F!:arna. Aschberg avbröt också friskt de F!:are som han precis ställt en fråga till. Men detta märkte alltså inte EvaEmma.

EvaEmma tog sig vatten över huvet, hon är sur över sin egen inkompetens,  som inte sträcker sig längre än till att skrika bajsa på dig till sina meningsmotståndare. Väx upp EvaEmma Andersson.

Den lite småspännande och mysiga Sagan om EvaEmma i badhuset går att läsa här:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,716985,00.html


Kommentarer
Postat av: Lollo

Om du såg det Insiderprogrammet så undgick du väll inte att lägga märke till hur bortgjorda debattörerna från Fi's sida blev? De blev ju totalt bortgjorda.

2005-10-21 @ 20:22:58
Postat av: sidekick

Det var en massa vinklad helt ovidkommande rent antifeministisk propagande med ja. Sedan drogs helt ovidkommande saker som Roks och Solanas och Satans moster in i debatten. istället för att diskutera F!:s partoprogram.

Med tanke på de sjuka påståenden om F! som radades upp i 10 min o som sedan F!:orna fick 1 min på sig att besvara (helt omöjligt) så tyckte jag dom skötte sig jäkla bra.

Abrahamsson gormade på som vanligt. EvaEmma, tja hade inget alls att komma med, förrän veckan efter och då kom hon bara på att hon skulle sagt "slyna". Aschberg hade noll koll på nånting och skötte inte sin uppgift att fördela ordet rättvist alls, avbröt där han borde låtit folk prata och lät kaos utbryta där han borde ordnat upp det. Sen var det nån till icke-F!:are som slängde ur sig nått befängd fördom/myt och sedan var det inte så mkt mer.

Jämfört med dessa skötta sig F!:orna, med tanke på det minimala utrymme de fick, alldeles galant.

2005-10-22 @ 01:00:40
Postat av: Lollo

Jo, de kanske inte fick så mycket utrymme att svara på en del frågor och kritik, men även jag som tittare insåg att de inte var kapabla att svara vettigt på den kritik och frågor som ställdes, så jag antar att Robban bara lät saker och ting ha sin gång.
De borde kanske tänka på vilka som skall representera Fi i medias frågestunder. Som det är nu så får man sig bara ett gott skratt hela tiden. Lite tråkigt, då de faktiskt har en del vettiga saker att komma med.

2005-10-22 @ 17:50:54
Postat av: sidekick

Jaha, jag är väl lite speciell men jag skrattar inte åt när modiga kvinnor som F!:arna riskerar sitt och sina familjers liv, karriär, rykte och välstånd för att driva demokratifrågor som feminism.

De flesta kvinnor och feminister i dagens samhälle är antingen för fega eller saknar visioner för att våga göra som F!:arna, annars hade de stått där och inte F!:arna. Men gnälla på att andra inte gjort arbetet åt dem som de vill, det kan de.

2005-10-23 @ 14:46:19
Postat av: Lollo

Det säger väl ganska mycket om hur urbota dumma vissa av de i partiet är? Att föra frågor på ett sätt som gör att man blir hotad till livet kanske inte är rätt sätt? Man kan föra politik på bättre sätt, och som det är nu så verkar allt så omoget bara. Det skulle bli bättre om de fick lite mer erfaret folk som bedriver politiken. Det verkar som det helka bara är ett litet försöksprojekt för att göra oerfaret folk erfarna.Då blir det lätt okontrollerat och framhävs på fel sätt. Man måste anpassa sig efter hur politik bedrivs idag. Det funkar inte att be folk hålla käften till höger och vänster, det funkar inte att trassla in sig i underliga meningar då man inte klarar av att svara på frågor. Det funkar inte att ha mediekåta virrvarr till debattörer. De måste ha människor som tror på partiets politik, inte människor som använder sig av partiets politik för att få synas i media. Det är dödsdömt, tyvärr. Jag hoppas att de bygger upp allt rejält, med en stabil grund och med folk som vet vad de håller på med. Sedan kan de återkomma, för jag tror änå att det kan vara bra med ett sådant parti, men de behöver bara rätt folk som driver "maskineriet".

2005-10-24 @ 12:04:25
Postat av: sidekick

"Att föra frågor på ett sätt som gör att man blir hotad till livet kanske inte är rätt sätt?"
Vissa frågor är så laddade så att det inte spelar nån roll om hur man pratar om dem, som rasism-antirasism, våga ifrågasätta vitas fördelar, sexism, feminism och att våga ifrågasätta mäns större fördelar osv... Det finns lika militanta och hatande sexister som det finns hatande och militanta rasistiska och nazistiska grupperingar. Håller du inte med dem kommer du bli utsatt för hot och personangrepp.

"Det skulle bli bättre om de fick lite mer erfaret folk som bedriver politiken."
F! blir dubbelbestraffade, antingen blir de anklagade för att vara för oerfarna, andra stunden för att vara för elitistiska. Hur ska vi ha det nu? Jag tycker även oerfarna människor ska få utrymme i politiken, det är ett av demokratins grundstommar.

"Man måste anpassa sig efter hur politik bedrivs idag. Det funkar inte att be folk hålla käften till höger och vänster, det funkar inte att trassla in sig i underliga meningar då man inte klarar av att svara på frågor."
Det handlar om att ett visst språk med vissa begrepp dominerar traditionell politik och anses korrekt. Språket styr vår förståelse av världen. Viss kritik av ett patriarkalt samhälle kan inte beskrivas med den traditionella politikens språk, eftersom själv språket och begreppen är skapat av den patriarkala kulturen.
Om F! bara skulle anpassa sig till hur politiken bedrivits tills idag skulle F! syfte går förlorat. Om F! blir som alla andra partier finns ju inget behov av ett till likadant parti. Jag ser som F!:s syfte att lyfta fram de nya synsätten som inte ansetts tillräckligt fina för att uttrycka, det privata är politiskt med mera.

Och så mediekåta verkar ju inte F! ha varit, det var ju inte helt självklart att media skulle få vara med på årsmötet till exempel.
Sedan krävs ju en viss mediekåthet idag för att göra sig hörd, partiets representanter måste vara sådan som vågar synas och höras i media, det är så andra partiet gjort för att värva röster genom media.

2005-10-24 @ 18:23:06
Postat av: Kalle

Du ser ju redan deras eget självförvållade förfall, eftersom de "tror" sig vara så oerhört speciella i sina åsikter och politik. Så är dock inte fallet och det kommer visa sig. Det här partit kommer att försvinna lika snabbt vi fick se det. Man kan inte vara trångsynt i sina åsikter och bara hylla och hylla de nya coola uppstickarna. Nej, man måste göra det på rätt sätt. Och det mesta som talar för att de gjort allt på fel sätt är ju bara att...se på hur det hela gick:)

2005-10-25 @ 23:17:51
Postat av: sidekick

De är speciella i sina åsikter.. det finns en mängd saker som skiljer deras åsikter från andra partiers.. synen på att också homosexuella relationer ska kunna åtnjuta samma rättigheter och skydd som heterosexuella, en beskrivning och tolkning av samhället där begreppet könsmaktordning har en plats... osv resten kan du ju ta reda på själv kanske

Men visst kunde vissa grejer skötts snyggare och mer diskret, fast det är återigen några enskilda få personers förtjänst som velat skapa stora rubriker, inte majoriteten medlemmar inom F! som fått lida för hur några få utnyttjat medias makt i sina egna egoistiska syften.

2005-10-26 @ 00:13:38
Postat av: Leif Sjöqvist

Sista tre raderna i ditt sista inlägg.
Det är precis det jag tycker.
FI fyller ett tomrum.
Det är viktigt att lyfta feminismen
och ta kamp för den.
Men tyvärr så har det än så länge dribblats
bort av för mycket könsfrågor och för lite
om makt.
Hur ställer du dig till oförskämt rik lesbisk
(ja, hon kan ha 22 andra könsetiketter om du vill)
kvinna mot oförskämt fattig skurkäring med tre barn
och en man som inte tar ansvar.
Kan de bägge fightas i FI (alltså tillsammans)?
Vad menar du med att FI skulle ha för eget språk
och vad skulle vara ett patriarkalt? Det låter som
ett försvar för oförmåga.

F ö tror jag snart att den politiska katten(9 liv),Gudrun,
kommer att ta tag i det här och göra FI till ett
riktigt parti utan hysteriska borgarkärringar
och underlivsrevolutionärer

Postat av: sidekick

Hur jag ställer mig till de du precis gav ex på? Ja, den lesbiska kanske utsatts för våld pga att hon är lesbisk, det kan inte rikedomen skydda henne ifrån i alla lägen.
De skulle båda tjäna på ett icke-patriarkaliskt samhälle.
Sen tror jag att all diskussion överhuvudtaget där normerna och könsrollerna börjar ifrågasättas på sikt leder till att också andra missförhållanden börjar våga uppmärksammas. Det handlar om att våga sätta igång ett kritiskt tänk.

Språket ser ut olika i olika grupper i samhället, de i Rinkeby pratar på ett annat sätt än de i Lidingö, för att de har olika erfarenheter för att deras språk måste beskriva de olika verkligheter dom lever i. Samma ord kan betyda olika saker, ge olika konnotationer. Har du som man inte upplevt könsförtrycket som en kvinna upplever har du ingen anledning att sätta ord på det, eftersom det är upplevelser du inte haft. Olika grupper - olika upplevelser - olika språk. Sen handlar det om makt vilken grupps språk som anses politiskt korrekt och ska passa i de fina salongerna.

2005-10-30 @ 14:39:40
Postat av: Leif Sjöqvist

Jag tror det är en jättelik återvändsgränd att bara rucka på normer.
Normer har vi ju i vilket fall.
Så raserar du gamla kommer nya istället.
30-talets Berlin var ett stort raserande av sexuella
normer och det födde en liten Adolf.
Inga samhällen ändras för att män och kvinnor byter kläder eller slickar sitt eget kön.
Du menar alltså att du skall bilda organisation med
städar-lisa ensamstående 4 barn, Mohammed arbetslös
irakisk muslim, Greta hovdam och lesbisk,Lisa och
Fredrik palygama barnhatare, Lars-Stina transa som
är bisexuell.
Visst kan det vara intressant att hitta en
lösning åt den ekvationen på de radikalfeministiska
instutionerna.
Jag och kärringarna som sköter marktjänsten i
samhället sliter vidare med en för tillfället
impotent fackförening.
Men många kärringar kan få en lam att stå.

2005-11-01 @ 23:53:55
URL: http://leifsjoqvist.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback