Året som gått..

Året 2005 är den feministiska backlashens år och bland annat året då..

Den stora kvinnan Rosa Parks dör 92 år gammal.

Liza Marklund och Natalia Kazmierska får spel och attackerar alla kvinnliga feminister som syns och hörs men inte är tillräckligt snygga, eller i alla fall inte lika snygga som dem. Dvs de blir båda skogstokiga.

Det uppdagas att kvinnor med invandrarbakgrund som anmäler att de blivit misshandlade av sin man har större risk att få sin anmälan nerlagd än svenska kvinnor. Skillnaden är så stor som 11 och 14 % på sina håll. Dessa fakta glöms snart bort i mediebruset..

..Istället blir okej att mobba offentliga kvinnor som Tiina Rosenberg i medierna, och inte oväntat mordhotas Tiina också privat.

Och, F!:s antirasistiska jämställdhetspolitik osynliggörs totalt i den stora feminist-häxjakten som blossar detta år i medierna.

Folkpartiets islamofobiska åsikter blir däremot allt tydligare..

Rwanda får fler kvinnor i riksdagen än Sverige.

Assia Djebar får inte nobelpriset i litteratur. Inte heller nån annan kvinna, kvinnor två år i rad går ju bara inte.

Uppsala Universitet förbjuder forskare att använda vissa perspektiv i tolkningen av intervjuer och andra data. Det innebär i praktiken att perspektiv som kan innebära att svenska män granskas som grupp förbjuds. I rasistisk anda får alltså nu enbart invandrarmän, alkoholister och galna narkomaner studeras.




Nu drar jag hemåt ett tag. Go Jul !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback