cuz all that in-yo’-face testosterone makes our nipples hard

De som skapar bilden av vad Hip Hop är är de rika vita snubbarna som driver Mtv, de är de som väljer att spela Snoop Dog och alla annan sexistisk smörja, det är de som vill fortsätta se svarta brudar som kroppar först och främst, det är de som lockar svarta män till att tro att the only way up är genom att vara så sexistisk som möjligt, eftersom det är den enda som de är villiga att sända och producera. Det är de som sprider bilden av vad Hip Hop är och ska vara. Så för att inte bryta min fina tradition vill jag återigen skylla på en grupp vita män.  ;)
( Det är också de som odlar grabbig ungdomskultur a la JackAss och Vive la Bam som är sådär visa oss tuttarna emellan en hel del annan skojs tricks och upptåg. m.m.m.m.m.m. )

Vi slår upp på nätet och hittar detta:

"HIPHOPFEMINISMEN har vuxit fram ur ett behov av att titta närmare på kvinnors situation inom hiphopkulturen. Frågor som diskuteras är till exempel kvinnosynen bland manliga hiphoppare, kvinnors ansvar för hur de själva och andra kvinnor framställs och vad kvinnor kan göra för att uppmuntra varandra till att ta avstånd från hiphop som har en sexistisk karaktär."    Från
http://feministen.org/olika_sorters_feminism.shtml


Bra skrivet om sexism i musiken; både den "dolda", den osynliggjorda och såklart den som alltid utpekas som roten till det onda: Hip Hop musiken.  -> 

"Men det kan inte komma som en nyhet för någon, inte ens för de mest feministiskt illiterata, att Snoop Doggs »Ain’t No Fun« är allt annat än politiskt korrekt. Och om han är musiksexismens motsvarighet till en mycket synlig och skrämmande kanon, är Good Charlotte – glatt sjungandes om en riot grrl som behöver en »attitude adjustment« – dess motsvarighet till landminan. Den är osynlig, och därför desto farligare."  http://www.bomben.se/45rpm/?p=2


Från en lika jättebra amerikansk blogg:  
"Bell Hooks notes that "gangsta rap as a reflection of dominant values in our culture rather than as an aberrant 'pathologica' standpoint...Rather than being viewed as a subversion or disruption of the norm we would need to see it as an embodiment of the norm." 

Alltså, att Hip Hop inte ska ses som ett avbrott från normen utan snarare som ett resultat, ett förkroppsligande av den.         Från bloggen http://www.ultrasaurus.com/sarahblog/archives/000204.html



Gud va intressant konferens: http://csrpc.uchicago.edu/fhhc/conference_description.shtml
den borde varit  här i Sverige så att en annan kunde gått.

Undrar du varför så många svarta kvinnliga starka hip hopare tar avstånd från feminismen och från att kalla sig feminist? Tricia Rose har skrivit om detta i "Never Trust a Big Butt and a Smile" att för många kvinnor inom Hip Hopen är:  
Feminism is the label for members of a white women’s social movement, which has no concrete link to black women or the black community.”
http://blackfeminism.org/index.php/2005/04/06/can-hip-hop-be-feminist/   För övrigt en blogg om kön och "ras" "race".

Här står rätt mycket bra också: http://www.citypages.com/databank/26/1278/article13352.asp


“How come no one ever admits that part of the reason women love hip-hip — as sexist as it is — is ‘cuz all that in-yo’-face testosterone makes our nipples hard?”                  Är ju också ett sätt att se det på. :)
http://blackfeminism.org/index.php/2005/04/06/can-hip-hop-be-feminist/    

Kommentarer
Postat av: Leif Sjöqvist

Hip hop är ju bara en form.
Du kan fylla den med vad som helst.

Poesi är ju inte radiklat i sig.
Poesi kan vara fascism eller kommunism.

Gil Scott-Herons fantastiska The revolution
will not be televised är ju radikal men lika
mycket sexistisk skit görs ju och då även med
någon slags underdogapproach.

Hiphopen har rätt mycket av det malcolm X skulle
kalla houseniggers, dvs de svarta som tror att
de lurar systemet genom att sko sig på det.
Medans det i själva verket de vita som vinner
genom att använda de lyckosamma sexisterna
som ett bevis på att du kan nå framgång som
svart.
Det finns väl en liknande analogi till Sverige,
makt och invandrare

F ö sa min far till mig för många år sedan
när jag lyssnade på Deep Purple och Led Zeppelin
att allt lät lika.
Det säger jag nu till mina söner när de lyssnar
till vad det nu är:hiphop,rap,house...............

2005-10-14 @ 20:17:26
Postat av: Shan

Att dra alla över MTV's kam är nog lite väl galet. Har du någon aning alls över rapmusikens ursprung? Är själv från USA, men flyttade redan vid ung ålder till Sverige. Mina bröder och kusiner lever dock kvar i ett av de många mindre exklusiva svarta områden som finns i Amerika. I dessa områden finns inte ens MTV och
dess barnsliga utbud.

Resultatet av den rapkultur vi har i de svarta områdena i Amerika är inte ett resultat som MTV avlat fram. Nej, det är galet. Helt uppåt väggarna galet. Det är ett resultat av det förhållande de svarta människorna tvingas leva under. Visserligen kan man kanske skylla detta på politikerna i Amerika, som framtvingat en sådan situation i dessa områden. Detta har inte MTV gjort. Det är den europeiska biten av MTV. Program som är skapade för den europeiska ungdomen och visar upp en helt annan sida av den musiken som gäller i de svarta områden. Men jag kan tyvärr säga att den bild av rapmusiken som du vill skylla på det "vita MTV" har funnits i ghettot sedan långt tillbaks och är ett resultat av det hårda klimat människorna tvingas leva under. Detta kan du väl på fullaste allvar inte skylla på vita människor som styr MTV?

Det du får höra på MTV idag är en mycket liten del av den "kommersiella" rapmusik som hittar ut ur ghettot i Amerika. Texterna är bra mycket grövre om du så att säga "står på plats" idag. Detta sätt gentemot kvinnan härstammar från "Pimp & Hoe"-situationen som är mycket stark i dessa områden. Ungdomar växer upp med Pimps som hjältar för det är snabba pengar som gäller. Kvinnan blir verktyget till framgången tillsammans med drogsäljandet. Detta har ingenting att göra med MTV och de vita som styr kanalen. Nej, detta är djupt rotat i den politik USA har i dag och långt tillbaks. MTV skor sig bara på den kommersiella
delen som råkar "sippra" ut från ghettot. Snoop Dog är en produkt av något som går att sälja utanför
landet. Han är inte den som rappar för "området". Han rappar för pengar och fame. Han är anpassad efter MTV's censur då det i ghettot låter bra mycket värre. Jag kan lova att hans texter är helt annorlunda då han står på gatan med sina vänner, om killen ens leer kvar i ghettot idag.

Det enda du har rätt i är att det är det vita politiska USA som skapat den situation som råder i de ghetton Amerika har idag. Sedan finns det en hel del svarta politiker i landet som också hjälpt till att dra fram en sådan dålig politik. Man kan inte bara stirra sig blind på att det är vita som styr då det inte bara är det. Jag får inställningen att du är en väldigt arg person som bara ser den vita människan som orsaken till allt ont. Efter att ha läst en del av det du skriver här i bloggen så får jag den inställningen. Man kanske ska se det som så att varför är den svarta människan i ghettot så fientligt inställd till kvinnan då de borde hålla samman? I South Central där jag är född (flyttade visserligen redan vid 7 års ålder, men är på besök en gång om året) håller man samman. Det är bara baksidan av det hela som läggs fram. Alla kvinnor är
inte horor och objekt. Man älskar kvinnan lika mycket som här. Men det vi får se är en lika tråkig baksida som även den finns här i det svenska samhället. Och en baksida är väl inte en helhet?

2005-12-08 @ 11:18:09
Postat av: sidekick

Wow Shan, har du bott i USA, då vet du ju precis allt.... eller? kanske inte ändå...

Jag tycker du är naiv om du tror att mtv inte påverkar överhuvudtaget, att skivbossarna inte samarbetar med mtv och att skivbossarna inte påverkar nånting alls.
Rent allmänt skriver du så mycket översjälvklarheter och blandat med det en massa drygt skitsnack att jag först inte orkar svara dig, men ja tror jag avreagerar mig på dig ändå, för du är så himla fel ute och du är så jävla kaxig att du förtjänar det.

Och ja jag är förbannad, får jag inte vara det ibland? Måste jag vara söt, snäll, kåt, glad och tacksam hela tiden? Tack för din jävla självutnämnda "psykoanalytiska utvärdering" gubbjävel. För dig är alla som kämpar mot sexism, rasism och andra orättvisor bara arga i onödan. Well up yours jävla pucko.

Det är klart att den diskurs som mtv och skivjättarna, öh du vet dom med pengarna = makten, skapar återfinns i de fattiga ghettona. Såklart. Vad hade du förväntat dig. Det är klart som fan den jävla makt som de har påverkar, till slut når budskapen som mtv sänder ut också de utan tv i de fattiga områdena. Den lilla händelsekedjan är väl ändå inte SÅ svår att tänka ut? ELLER? Är du verkligen så trög att du tror att det är en enkel kedja - från gettot till mtv- och inte också tvärtom, att mtv påverkar gettot???

Fakta kvarstår, MTV kunde valt att spela mycket mer av feministiska, kvinnliga och kvinnovänliga artister. Hade dom gjort det hade det varit mycket mer poppis med sån rapp i gettona....

"Alla kvinnor är
inte horor och objekt."
Eh du menar alltså att vissa kvinnor ÄR horor och objekt. Så fint.
"Man älskar kvinnan lika mycket som här. Men det vi får se är en lika tråkig baksida som även den finns här i det svenska samhället. Och en baksida är väl inte en helhet?"
JA? OCH? Det är ju precis det jag skrivit om, att den baksidan finns i det svenska samhället också, what are you on about???? Och vem fan visar den baksidan? MTV.

"Man kanske ska se det som så att varför är den svarta människan i ghettot så fientligt inställd till kvinnan då de borde hålla samman?"

Också här är du bara för härlig. Kvinnan är inte ens människa alltså? haha.... du är så lost.
Men svaret på din fråga, som du kanske kan räkna ut själv, patriarkatet.

So, learn som fucking respect man and stop writing bullshit and behaving as a sexistic looser on my brilliant blogg.

2005-12-08 @ 20:09:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback