Leila El Khalifi

OCH, må vi icke förglömma Leila El Khalifi. 
Who?  Leila K in tha house.  Rappade och gjorde electro, född 1971, hon gjorde skivdebut 1989. Omskriven, förlöjligad och hyllad. En fascinerande person som gjorde musik som var decennier före sin tid. Undrar vad hon gör nu. Är hon fortfarande hemlös?

I intervju med Strage ska hon ha sagt:
I USA skjuter skivbolagen rapparna för att rensa upp bland dem, förklarar hon. Det borde de göra i Sverige också så att vi slapp alla sugiga rappare. Det finns alldeles för många irriterande kryp som bara tar space på scenen. Tänk vad skönt att bara kunna säga ”sorry, Ken, vi måste tyvärr avliva dig, pang”. Jag vet att jag låter som en hemsk människa när jag säger sådana här saker men jag kan inte hjälpa det. I´m down with the truth! Då får man många fiender. Publiken är det enda som räknas. Man säljer sin själ till publiken för att kunna köpa Ralph Lauren. Sedan har man star quality ett tag. Sedan är man plötsligt 30 och har bara överskottsfett”.
http://www.miljomagasinet.se/dokument/arkiv/kultur/hip_15.html

Köp nått med Leila K på auktion fram till 5 okt och 11 okt.:
http://www.tradera.com/search/imp.aspx?search=leila+k&catid=210813&county=&l_desc=

Kommentarer
Postat av: Mocca

Tyvärr är hon det. Hon är sprutnarkoman och försörjer sig bland annat som prostituerad i Sthlm.
:(
/M

Postat av: sidekick

Hon var för mkt före sin tid för att passa in.. världen förstår inte sina genier förrän de är döda. Det är hemskt sorligt. Och kvinnliga genier drabbas desto mer.

2005-10-05 @ 18:36:34
Postat av: Mocca

Absolut!
Kvinnor är i nästan alla lägen mer utsatta. Och framförallt hemlösa kvinnor ;( är extremt utsatta!

/M

2005-10-05 @ 19:29:49
URL: http://mocca.blogg.se
Postat av: Red

Leila K gjorde aldrig sin musik, så därför ska hon inte ha cred för musiken. Leila K blev heller aldrig accepterad inom "rapkretsar" eftersom det bara var ren sörja hon gjorde. Hennes musik var för dansgolvet och ska inte förknippas med den egentliga rappen då det handlar om helt annan musik och text. Att sätta vem som helst framför mikrofonen går hur bra som helst till dansmusiken, men inom rapgenren så krävs det lite mer talang och den talangen saknade Leila totalt. Hon verkar vara den enda personen som ser sig som en framgångsrik föredetta "rappare" även då hon aldrig var en rappare. Hennes uttalande du citerar visar upp en väldigt förvirrad person som inte har den blekaste om vad hon talar om. Det är synd och tragiskt egentligen, men jag spelade mycket skivor på den tiden hon turnerade tillsammans med Rob'n'Raz, och även för dessa två musiker var hon oerhört pinsam. Det var många gånger jag fick höra de säga att hela Leila var ett stort misstag, och idag är det ju onekligen bevisat. Hade hon bara behandlat alla de som gjorde henne till vad hon blev med respekt, så hade hon kanske kunnat etablerat sig inom dansmusiken och varit en ganska stor artist i landet. Men tyvärr tog drogerna och det vilda livet över och hon försvann helt och hållet.

2005-10-17 @ 22:02:07
Postat av: sidekick

Det är populärt att hylla manliga musiker och artister och skjuta ner de kvinnliga, kvinnor ska inte få tro att de är nått. Det är du ett exempel på Red. En vanlig liten pusselbit i det stora patriarkatet är vad du är, varken mer eller mindre.

Hur många manliga stjärnor har inte pundat och hyllats? Men sen när det är en kvinna som gör det, då plötsligt är det mycket värre.

Jag tycker citatet visar på en person som fattat mer än de flesta, framförallt mer än dig Red.

2005-10-18 @ 14:14:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback