Visst drabbar det alla kvinnor

Den liberala lobbyn som arbetar så hårt för att legalisera torsken och Köp av Sex, har de senaste dagarna gjort sig lustiga över tanken att legaliserat Sexköp skulle vara något som skulle kunna drabba kvinnor rent allmänt (i form av att prostitution kan liknas med ett kärnkraftverk som läcker  etc. där man valt att feltolka forskaren Jenny Westerstrand). Man har sin föreställning om den sexköpande mannen klar, en trevlig man som inte besvärar någon kvinna och som inte har några problem med sin kvinnosyn, och vars kvinnosyn begränsar sig till honom som individ och inte påverkar någon annan i omgivningen.

Hur blir det då, när många sexköpande män samlas på en och samma plats, vad händer? Vilken kultur skapas? Hur behandlas kvinnorna, eller i det här fallet, flickorna. I Aftonbladet beskriver Monika Keller vad som händer  i minisamhället på en Riga-färja:

"Så åker vi iväg, jag, min man, vår 13-åriga dotter och hennes kompis. Flickorna är som tjejer i den åldern och vill utforska på egen hand. Friheten varade dock inte länge. Redan efter middagen var många (män) berusade och uppvaktningen av våra unga flickor började.

Att vara flicka, kvinna, innebär att inse att rörelsefriheten i samhället är begränsad, och det gäller i allra högsta grad på Silja Lines Riga-färja. Tjejerna kunde inte röra sig ensamma utan tafsande händer och oanständiga förslag. De blev till sist så äcklade och rädda att de valde varandras sällskap i hytten i stället. Då slapp de tack och lov att se vad som utspelade sig senare under kvällen."

Prostitutionsförespråkarna pratar om att kvinnor måste bli fria att bestämma över sina kroppar - för dem är det att kvinnor tar betalt för sex, vad det innebär i praktiken ser vi exempel på på Rigafärjorna - alla kvinnor påverkas av prostitutionen, alla kvinnokroppar blir tillgängliga och möjliga att köpa i den låtgå-kultur som skapas bland männen, alla kvinnors rörelseutrymmen minskas betydligt. Dessutom tycker prostitutionsförespråkarna att det är egoistiskt och dumt av oss feminister som tänker på hur alla kvinnor påverkas, som vill skydda 13åriga flickor från tafsande män som ger dem förslag på förslag, och som vill veta hur det känns för dem att tvingas låsa in sig i hytterna. De enda vi ska lyssna på menar prostitutionsförespråkarna är ju de lyckliga hororna - de är de enda som kan förstå vad prostitution innebär.
 
Vad kan vi dra för slutsats? Ja, varför inte bara inse att det inte går att försvara prostitution som samhällsfenomen och torskens rätt att köpa, och samtidigt värna kvinnors frihet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback