Furaha

Min återkomst firas med ett inlägg om den hotta muhammedkarikatyrdebatten. Tänkte sprida nyheten som jag tycker liksom föll bort i nyhetsrapporteringen. Låt det vara känt att de muslimska ledarna i Sverige tagit avstånd från våld mot Lars Vilks.
Källa. Kyrkans Tidning 20-26 sept 2007. 

Liberalernas desperata skrik på att muslimerna hotar yttrandefriheten och därför bör tystas, och de här "ta avstånd och avsäg dig Islam"kampanjer som dragits igång och de rassestämningar man lyckas skapa, är det verkliga hotet mot yttrandefriheten och alla andra friheter också för den delen. Man skapar bara ett extremt polariserat klimat som omöjliggör all diskussion, och utveckling och som absolut kommer skapa mer extremism och  fundamentalism.
Jag förstår att traumatiserade människor från ex Iran som upplevt religiös fundamentalisms värsta sidor känner ett stort behov av att förhindra att något liknande händer igen, men man kan inte låta dessa reaktioner ta över heller. När kommunister som flytt från Iran ställer upp jämsides med folkpartisters hetskampanjer mot muslimer vet man att nånting är väldigt fel, där kan man snacka om en ohelig allians. Krav på att muslimer ska avsäga sig sin muslimskhet, sitt "islam", sin bakgrund, är det som kommer dra järngränser mellan "feminism", "demokrati" och "Islam". Man måste släppa den här liberala inställningen att allt kan lösas en gång för alla genom att bara "ta ställning emot" och sedan driva hetskampanj på de som vill diskutera och som har en mer pluralistisk syn på världen. Risken är som sagt att man kommer skapa mer fundamentalister.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Till något roligare. Kolla in
Furaha Jättekul att hon och hennes familj kommit tillbaka till sverige igen! Ser fram emot galna upptåg med henne.