Muslimska flickor i barnböcker

Rukhsana Khan skriver barnböcker om muslimska flickor som möter sina rädslor och erövrar omgivningen http://www.rukhsanakhan.com/published.htm

http://www.rukhsanakhan.com/mb-novels.htm

Skönhetstävling = integration?

Svt sände ett program nyss, det handlade om den extrema Salafi-tolkningen i förorterna, undergångsmusik, eldar, det vanliga ungefär som i Roks-kommentären, fantasin tycks inte sträcka sig längre.. Hur som helst, ytterligare en negativ dokumentär om muslimer, eller "vissa" muslimer som program-makarna påstår, om att Salafi-anhängarna trakasserar och har stort inflytande på de "integrerade" (alltså muslimer som anordnar skönhetstävlingar).. Bör jag kanske också nämna, utan en kritisk analys av den svenska islamofobiska samhällskontexten eller klassanalys av förorterna..

En som heter Sara kommenterar efteråt:
"Jag bor själv i närheten av Bellevue och går ofta till mosken. Att de skulle ha stort inflytande på andra muslimer är lögn. Alla har vi hjärnor att tänka med och moral att verka därefter. Varför vill ni framställa dessa salafi som islams maffia? Ni gör mkt mer skada än nytta!"

Nog för att den där Salafi-fundamentalistiska tolkningen av islam var skrämmande, som knutby eller jehovas eller några andra fundamentalister, men hur kul är det när programmakarna gör likhetstecken mellan "integration" och att anordna skönhetstävlingar emellan kvinnor?  Vad är det för "västerländska värden" som de anser ska förmedlas egentligen? Reporten är glad och verkar tycka att det där med Miss Somalia är jääättebra. Och som lycklig avslutning får vi se Miss Somalia-vinnaren krönas med en tiara... som en symbolisk kröning av lyckad "integration".

Programmakarna kommenterar:
"Det är inte rimligt att man finansierar grupper som arbetar mot integration och jämställdhet"

Alltså, nästa gång det knackar på dörren och dom frågar om ni har tv och har betalt tv-licensen vet ni vad ni ska svara..  för ni vet väl bättre än att finansiera grupper som sprider ojämställdhet.

(  Nästa vecka ska det tydligen "smälla igen", då det ska handla om kvinnosyn. Inte deras egen såklart dock.  ;)   )

Busted!

Diagnos:  Rasistiskt betingad genusdifferentierad paranoia

"Kvinnan: Men vad gör en ensam kvinna därute när man får se en svartskalle? Vad tror du att hon tänker då? Det är ju konstigt att man inte skall få gå i Sverige längre utan att bli rädd.

Öberg: För svartskallar som jag, menar du?

Kvinnan: Ja, just det.

Öberg: Du kallade mig en svartskalle?

Kvinnan: Du har inga vittnen på det. "
http://www.tv4.se/nyheter/459498.html

Detta borde lungt räcka till en fällande dom. 

Utländska kvinnor antas vara prostituerade

Gringo har en artikel om hur kvinnor som inte ser tillräckligt "svenska" ut  nekas tillträde till krogen pga av detta:   http://www.gringo.se/articles.asp?id=184  Det gäller också att ha rätt klassbakgrund för att bli insläppt.

Hur nazisten blev nazist

Steg 1:
"Till en början handlar det oftast om mer försiktiga men negativa kommentarer mot invandrare och homosexuella kombinerat med en stolthet över att vara svensk. Man pryder gärna sina klädesplagg och väggarna i pojk- eller flickrummen med den svenska flaggan.

Under ytan finns däremot rent sexistiska, chauvinistiska och våldsfetischistiska attityder vilka ibland bubblar upp men bara halvt på allvar. "Tjejerna kan städa. Det är de ju bra på. Äh, jag bara skojar"."
http://www.test.abf.se/?NewsId=406

Låter ju lite som vilken tonårsgrabb som helst tyvärr.

Sexismen är därefter också en viktig del i naziströrelsen, tjejerna är med symboliskt för att dölja homosocialiteten/homosexualiteten bland nazisterna. På nazisternas hemsidor märks detta tydligt också genom hur nazisttjejer med långt blont hår används symboliskt som kuttersmycken.


Även Daniel Poohl på Gringo ger sig på ett försök att förklara hur en nasse blir till.. http://www.gringo.se/articles.asp?id=156

Död och benådad

Rosa Parks är sedan i tisdas benådad av Alabamas kongress. Tyvärr får hon inte uppleva detta genombrott i människosaken i Usa eftersom hon dog i fjol. Brottet var att hon som svart kvinna satte sig på de vitas platser. Alabamas kongress är också så generös att även andra medborgarrättsaktivister, som i flera år lidit av brottstämpeln och fått svårt att få jobb etc, nu fått tillåtelse att söka nåd för att de kämpat mot rasismen.

Söka nåd ?

Rapport och muslimhetsen

.. Rapport rapporterar idag om att muslimska män är hemska och importerar kvinnor som de gifter sig med för att sedan skilja sig precis innan kvinnorna får permanent uppehållstillstånd 2-årsgränsen, så att de kan konsumera nya kvinnor hela tiden. Att det är svenska lagar som möjliggör utvisningen av kvinnorna och möjjligör att män kan behandla kvinnor på detta förudmjukande sätt ses dock inte som ett problem. Svenska samhället har tydligen inget ansvar och kan inget göra, som att till exempel ge kvinnorna uppehållstillstånd? På samma sätt har traffickingoffer inget för att träda fram och anmäla sina våldtäktsmän och få hjälp genom att de då vet att de samtidigt skriver under sin utvisning.

Det är ytterst tunnsått med rapportage om mäns våld och utnyttjande av kvinnor inom nyhetsförmedlingen,  Afa:s militanta delar uppmärksammas mer, är budskapet att det är hemskare att spöa nazister än kvinnor?
När så äntligen mäns utnyttjande av kvinnor uppmärksammas som ett problem är det tydligen enbart muslimska män som är ett problem, trots att det finns gott om svenska män som har kommit på samma finurliga knep och knåp med lagarna och importerade kvinnor utan rättigheter. Men när de svenska icke-muslimska männen gör på samma vis, när det händer att de gör det för 14 gången importerar - misshandlar-våldtar- och avvisar kvinnan 2 dar innan uppehållstillståndet, är det inget problem då? 

Det verkar ju nästan som att rapport enbart vill hetsa mot muslimska män, och att problemet är muslimskheten och inte mäns våld och utnyttjande av kvinnor i sig.. tänka sig..

Mät den akademiska mandomen

..vilken dag, hur står ni ut med det manliga skitsnacket? Finns det män som kan samtala i grupp utan att "tävla" med varandra och försöka brilliera? MÅSTE det vara en tävling hela tiden? Lite omsorgsrationalitet emellanåt istället vill jag ha. Ni är så otroligt tröttsamma och förutsägbara. Jag orkar verkligen inte ibland. T.o.m. om vi snackar feminism och jämställdhet blir det en tävling, såklart vet ni schyssta grabbar hur det "är" och tycker inte nånting själva.  Och homosocialiteten, hur det glimmar i era ögon när "den" mannen ser på er och ni vänder er mot honom, står nära och börjar röra er själva nästan sensuellt kanske i 5 sekunder innan ni kommer på er själva. Och de präktiga mansvänliga kvinnorna, som ska gifta sig och är lagom och inte går till överdrift och har en genomtänkt outfit varje dag och babblar om ingenting så beigt de bara kan, som ett mysigt bakgrundssorl till grabbarna, som en auditativ väggdekoration. Och män berättar om era psykiska sjukdomar och jag lyssnar och det är så synd så synd om er, på ett strindberg-aktigt spännande sätt är ni galna, likt jesus är ert lidande poetiskt, och ni är så smarta och jag beundrar era mänskliga kvalitéer, ni är kommunister som bara läser Norén och Strindberg och vet bättre men tycker om att höja rösten och sätta autistiske Bengt på plats. Och ungefär där är det stop. Det går bara åt ena hållet. 

roligt

http://blava.antifa.net/foto/opice.jpg

Glad Påsk

Nu är det dags för chokladägg i massor....  ses efter helgen. Kampen fortsätter.
  
                                                                   

Lärdomar av backlashen

" Jag kallar mig inte längre feminist. Jag försökte verkligen göra mig hemmastadd inom den rörelsen, men när jag konstant blev sedd som en "stackars förtryckt invandrarkvinna" så gav jag upp. Så är det något som jag har lärt mig av "Fittstim"-hypen så är det att jag är så trött på att bli stoppad i olika fack hela tiden, säger Aysegül Sungur."   http://www.expressen.se/index.jsp?a=563559

Om varför feminister inte bör gilla Sd och Nd

Citat från deras hemsidor, några smakprov:

Sverigedemokraterna:     om "...de surmulna feministerna..."
"Det är sorgligt att det vi nu får se är en skendebatt där manligt och kvinnligt kommer i fokus istället för problemets egentliga natur. Men Sverige är ett vänstervridet land och vad passar då bättre än att slå ett slag för feminismen som är en del av vår statsreligion, socialismen?"

"Vi är också oroade över att ledarskiktet inom kyrkan ser det som viktigare att predika om extremfeminism, homosexuella äktenskap och amnesti för illegala invandrare.. "

"..överdriven individualism och hedonism har lett till ett minskat ansvarstagande och en ökad ombytlighet i förhållandena mellan män och kvinnor /.../ Detta är en utveckling som Sverigedemokraterna vill motverka."

Hem med kvinnan till spisen alltså, inga avbyten med mannen, kvinnan ska veta sin plats. Detta är  Sverigedemokraternas version av den svenska kulturen.


Nationaldemokraterna: 
"Vi ska ha ett Sverige byggt på sunda familjevärderingar där pojkar växer upp till att bli manliga män och flickor till att bli kvinnliga kvinnor."

"Trots, eller kanske just på grund av feminismens framsteg i att göra kvinnor mera manliga, lades 1440 flickor och unga kvinnor i åldern 15-24 år på sjukhus under 2003 efter att de försökt ta sina liv eller på annat sätt skada sig."

De vill att abort i princip ska förbjudas: 
"Det är en målsättning att återställa en sådan sexualmoral och ansvarsfullhet att antalet aborter minskar och på sikt bara används i medicinska fall."
och,   "Tystnadsplikten kring abort hävs och informationsplikt till föräldrarna införs."


Det finns ingen rasism utan sexism. Antirasismen är en feministisk fråga.

Sexualiserad rasism och prostitution

Håll i er det här är vidrigt..

"Forskning visar att i många länder är flyktingar och invandrare överrepresenterade bland kvinnor inom prostitutionen. I en del EU-länder uppskattas deras antal till mer än hälften av dem som arbetar inom prostitutionen och i större delen av Västeuropa återfinns i sexindustrin ett betydande antal kvinnor från länder i Afrika, Latinamerika och Sydostasien, liksom Östeuropa och före detta Sovjetrepubliker. Invandrade kvinnor och flickor finns också i sexindustrin i många asiatiska länder.  /.../ I likhet med invandrare inom andra sektorer, utnyttjas utländska prostituerade mot lägre betalning då den kommersiella sexmarknaden ofta är hierarkiskt skiktad efter etnisk tillhörighet och nationalitet.  /.../ Prostituerade som tillhör etniska grupper som nedvärderas socialt och som är socialt, politiskt och ekonomiskt marginaliserade, nedvärderas också på motsvarande sätt inom sexindustrin. De betraktas ofta som de självklara innehavarna av de lägsta positionerna där."  

 All info & citat från boken Vad har mitt liv med Lilja att göra? Stockholm, 2004,  s.70-71
Den ges ut av svenska filminstitutet i samarbete med Rädda barnen.

Här beskrivs också hur sexköparna använder sig av rasistiska synsätt för att rättfärdiga sina "sexköp" för sig själv och döva det lilla samvete de kanske kan ha kvar. Det är nämligen så att torskarna ser "främmande" grupper som "naturligt" prostituerade. Vita västerlänska turister säger t.ex. att de kvinnor, män och barn som de köper i Afrika, Asien, Västindien och Latinamerika av naturen är mer kåta och villiga än deras vita motsvarigheter.

Alla med empati och klassperspektiv gråter nu. Och dessa barn är ju som alla vet inte "kåta" på nått annat än att överleva.
Visst känns den gamla "fina" myten om den "kåte" ohämmade vilden igen, i kontrast då till den rationelle humanistiske vite västerländske torsken och pedofilen eller...? Så fint det sammanfaller sig då..

Lite liknande hur svenska militärer under FN tjänst för några år sen blev påkommna med att gå till prostituerade i fd. jugoslavien och försvarar sig med att de minsann gör dessa prostituerade en tjänst när just de som svenskar går dit, eftersom svenska män ju är mycket renligare, schysstare och mindre våldsamma än andra etniciteters män.... ! ???

Ja svenska män är ju som vi alla vet alltid schyssta. Tydligen t.o.m när de våldtar barn då, om vi ska tro den rasistiska och sexistiska skrönan. Det är ju i verkligheten den svenska mannen som gör dessa barn och kvinnor en "tjänst"?

NEJ, svenska vita män så JÄVLA fina är inte era vita kukar och kommer aldrig bli. LÅT BLI OSS!


Riv ner Sverigedemokraternas valpropaganda

Igår hade Katrineholms tågstation fått besök av några sd:are som hade satt upp klistermärken. 5 stycken klistermärken hittade jag och tog lätt bort. Du tar väl också bort rasismpropagandan när du ser den?


Tjejer som har invandrat och skolan

Ljuva skolår.....    :/    ..pressen att raka benen, balla killarna vid biljardbordet, dom långa korridorerna, olycklig kärlek. Det är mycket som det är..

"- Ett annat viktigt resultat är den enskilda lärarens betydelse för att de intervjuade flickorna inte ska ge upp. Ofta är det en enskild lärare som tar tag i flickan, uppmuntrar och stödjer henne och hon blir något mer än en av ”invandrarna.” Det kan ha en avgörande betydelse för att flera av kvinnorna, som upplevde gymnasieskolan som urjobbig, ändå stannade kvar." 

Meta Cederberg har skrivit om detta.
http://www.mah.se/templates/ExternalNews____36033.aspx

"Minoritetseleverna uttrycker att lärarna visserligen aldrig säger att de ogillar invandrare, men att det känns så. Lärarna är besvärade av deras frågor eller undviker dem och verkar inte vara ett dugg intresserade av deras kultur. Deras tvåspråkighet tas inte heller tillvara utan ses snarare som en belastning, förklarar invandrarungdomarna i intervjuerna."  

Ing-Marie Parszyk har skrivit doktorsavhandling om den "osynliga" rasismen.  http://www.skolporten.com/sok/


Verktyg att arbeta mot rasism med i skolan :   www.swedkid.nu

Life is a pigsty

Karolina Ramqvist lägger ännu en pusselbit till mysteriet om jämställdheten som aldrig kom till byn Sverige.

"Hans outsiderpose är den perfekta källan för alla män som inte vill se sig själva som grupp: samtidigt som de mycket aktivt använder patriarkatets allra mest klassiska verktygslåda - kanon och genikult - så behöver de inte bry sig eftersom de är slackers, de behöver inte skriva under på världen eftersom de hatar den och de kan inte kritiseras för den."Life is a pigsty." Det är det ultimata upplägget för den svenska jämställda manligheten med sitt ständiga tysta utpekande av någon annan som svinigare."
  Karolina Ramqvist

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=533553&previousRenderType=3