Ironiskt

Märker att en bloggmobb har dragit igång bestående av en massa sd-politiker, feministhatare och "författaren" Monica Antonsson mot Jenny Westerstrand. Man har valt att medvetet förvränga ett citat av Westerstrand och framställa det som att Westerstrand skulle likställa hedersmord där flickor begravs levande med bortskämda medelklasskvinnors utsatthet för trakasserier. Mobben missar alltså medvetet Westerstrand ironi. Självklart för att syftet som så ofta är feministhat, och feministhatets främst näring är förvrängningar av det feminister egentligen menar och säger.

Det lite olustiga är dock att det innebär att både Westerstrand och mobben egentligen beklagar sig / ironiserar över samma sak dvs oss antirasistiska feminister som påstås sakna vett och känsla för gradskillnader i helvetet. Helt enkelt en illvillig och felaktig förståelse av de likheter som antirasistiska feminister pekar på finns mellan kulturella uttryck och kvinnoförtryckande system, för att inte fastna i kulturrasistiskt stelbenta förståelser som bara ser skillnader och menar att kulturer är skilda enheter, och som struntar i Ickevita Ickesvenska Invandrarkvinnors egna erfarenheter och kunskaper.

Att sd-mobben med Antonsson är knasiga är ju ingen nyhet, men vad tycker skärpta Westerstrand om att hon och sd-mobben om mobben hade valt att förstå hennes ironi istället för att driva ett antifeministiskt drev, egentligen attackerar och ironiserar över samma politiska inriktning - oss i den antirasistiska feminismen. 

Ironin i ironin är därför att Westerstrand själv råkar ut för mobben.

Vem och vilka menar Westerstrand likställer den kulturella innebörden att bli levande begravd med problem med de vardagstrakasserier medelklasskvinnor utsätts för? Namn, artiklar? Jag gillar verkligen inte den här typen av generaliserande angrepp, varken när det slår mot alla feminister eller alla antirasister.

Bortskämda hela bunten är medelklasskvinnorna. Vet inget om våld, smärta, trauman och lidande. Inga medelklasskvinnor blir inlåsta och mördade i sina hem, inlåsta i källare och våldtagna i år ut och år in av sina egna fäder. Inget våld och mord som innefattar frihetsberövande kan någonsin ha minsta likhet med att bli levande begravd. Det är alltid totalt skilda företeelser, sprungna ur totalt olika könsordningar. Kanske nått i biologiskt rent av? Så totalt och ensidigt olika och motsatta som dessa företeelser är, utan minsta likheter och gemensamma nämnare? På tal om ironi.

Det är underligt att Westerstrand låtit sig provoceras av en hemsk aftonbladetartikel till den grad att hon generaliserande slår mot antirasister istället för kvinnohatarna. Nästa gång rasse-expressen hänger ut några Svarta killar som våldtagit eller rånat någon Vit tjej, är det dags att släppa alla professionella förhållningssätt och bara ryckas med i ett generaliserande hat mot antirasisterna?

Troligen inte. Men ändå, den här tilltagande, ja hur ska man uttryck det, närheten till sd-mobben, genom detta lilla mobbdrevs-missförstånd, newsmillartiklar etc, vad beror den på, och vad leder den till?