girlpower som idoljuryns Kishti

Såhär gick resonemanget bakom att ja nu gör reklam för denna tösabit:  
ska jag ta med bruden?  hon rådissar ju feministiskt initiativ som kärringar som inte fått kuk i sina underliv, den gamla slitna antifeministgrejen..  alltså inget för akademiska finflickor, den här tjejen tänker inte smöra för nån. Hon rör runt i grytan så att säga. Hon säger att hon inte är feminist (vad hon nu menar med det..) utan mer "girlpower som idoljuryns Kishti", och jävlar vad hon ogillar manlig övermakt, men slår mot alla istället, men.. hon är
17 år
orubblig
åsikter
stor potential
oerhört begåvad
stor utstrålning

räcker det? jävlar va ja vacklar, det är en hård kaka att äta
Men, jag vill ha henne på "vår" sida, vilka vi?= kvinnor som inte tolererar att männen ska bestämma att du ska raka dig "där nere" eller att kvinnor är städslavar, så ja sträcker ut en hand.. med risk för att få den avhuggen av en av de rappaste käftarna.                        
http://www.chaotic-music.com

Astrid Trotzig

I tider när "Lasermannen-wannaben" fp:s integrationspersonlighet Maurico Rojas ges utrymme att vomettera ointelligenta motsägelser fritt i pressen http://www.expressen.se/index.jsp?a=699600 om att jodå sverigedemokraterna är fientliga mot vissa invandrargrupper och jodå visst är de islamofobiska men ändå inte  rasister (när just islamofobi är en form av rasism, och att vara fientlig mot vissa invandrargrupper, men inte just finnar, norrmän och danskar, utan bara mot mörkhyade utomeuropéer såklart också är att vara invandrarfientlig och rasism), så kommer denna skänk från Astrid Trotzig som jag tänker läsa och låta de delade insikterna lindra:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1353&a=576257&previousRenderType=2Bild från http://www.aftonbladet.se/vss/kvinna/story/0,2789,36589,00.html

Mer om Astrid Trotzig:   http://www.immi.se/kultur/authors/asiater/trotzig.htm
(Och förlåt Astrid att jag nämner dig på samma sida som den där äcklige mannen men jag var tvungen att få det ur mig..)

Om att recensera Alexandra Pascalidou

Letade efter en härlig intervju om systerskap som jag läste i en damtidning för ett tag sedan där Pascalidou var med bland annat. Hittade då det här, ett synnerligen pedagogiskt bra exempel på hur vi påverkas av vår egen position i samhället, jämför dessa två texter om Alexandra Pascalidous bok Bortom mammas gata.

Den svenska medelklasskvinnans recension:  
http://www.kanalen.org/bok/rec.php?id=624

Den klassmedvetna kvinnans kommentar:
http://www.socialisterna.org/offensiv/arkiv/539/pascalidou.html


Vår muslimska nästa statsminister?

Jamen, varför är det så tyst om Nalin Pekgul när det diskuteras ny sosse-ledare? En kvinna med tydliga ledaregenskaper, säker men inte bufflig, pratar så vanligt folk förstår, himla bra helt enkelt, massor med erfarenhet. För mkt invandrare och muslim för att bli statsminister? För mycket feminist, direkt från sossarnas kvinnoförbund? Bara blonda beiga Margotar och rabiata Bodströms på förslag.. Om vi nu ska vara så extrema att nästa sosseledare kan bli en kvinnlig statsminister, ja nån måtta får det vara, inte går det då med en muslim också?

hm..
Pagrotsky passar väl inte som förslag heller, polackefternamn och så himla omanligt kort. Hursom.

Jag vill ha Nalin Pekgul!!!!!


Bloggutmaning

Syrran http://syrran.blogspot.com/ har utmanat mig med en massa svåra frågor!  som jag försöker svara på i den mån jag förstår dem..

1) Politisk ideologi du förespråkar?

Intersektionalitet, radikalfeminism, postkolonialfeminism, socialism

2) Politisk ideologi du förakar mest?
fascismens förakt av svaghet

3) Materialist eller idealist?
en blandning, jag har inte rett ut allt, tar det som känns bra ur röran i sammanhanget

4) Plikt- eller konsekvensetik i politiken?
Jag vet inte om jag förstår riktigt vad som menas. Konsekvenserna är väl det som betyder nått i slutändan.. hehe nu låter jag mer än lovligt dum

5) Politiskt uppvaknande?
Feminist 98-99 fittstim och riotgrrlvågen  stor känna-igen-aha-upplevelse
Politisk antirasist ca 2002 när jag fick analysredskapen
Socialist i någon form 2004-2006-

6) Politisk detour?
som ovan, blåkonservativ far gjorde att jag inte hade möjligheter till politiska samtal hemma så "detouren" började sent när jag valde en radikal universitetsutbildning och kom bort från censuren och rädslan att säga emot. Det privata är alltså synnerligen politiskt.

7) Enskild person som påverkat dig politiskt?
Kan ju inte förneka att pappa gjort det mkt, sedan stina som jag gjorde feministrevolt med

8) Bok som påverkat dig politiskt?
Barndom: konservativa klassiker som t.ex. den om den stackars överklassfamiljen i ryssland som fick alla sina privata ägodelar fråntagna dem i kommunistiska revolutionen..  men också lite powergirls med underdogperspektiv som KullaGulla och Kerstin Sundhs Miranda

Vuxenhet:  Fittstim-antologin,  Jorun Solheims "Den öppna kroppen", "Sharazad reser västerut" av Fatima Mernissi

9) Största bristen i den politiska ideologi du förespråkar?
Det är inte tillräckligt radikalt.

10)  Viktigaste enskilda politiska frågan?
Ahh omöjliga frågor.. att kvinnor ska få utbilda sig och eh... fred på jorden..  ;)

Färdig!

Tillägg: Jag utmanar Xiomara  
http://xiomara.wordpress.com/ och Kulturella fåror http://kulturjord.wordpress.com


gratistidning

Jag är orolig och äcklad av sverigedemokaternas framfart. Det står nu klart att Sd kommer få 45 miljoner i partistöd att hyra reklamfirmor och sprida sin propaganda med. Nu mer än någonsin måste det börja jobbas, alla som ser sig som antirasister måste börja bidra nu konkret, om inte sd:s lögner och rasism ska få ännu större genomslag i samhället måste alla börja ta sitt ansvar och sprida motpropaganda. Det är nu det fortfarande går att göra nått åt dem, om det inte ska bli ännu svårare att våga vara öppen antirasist i alla små byhålor där de har starkt fäste. Här är erbjudandet från expo som är en superchans att slå tillbaka extremhögern med:

"Gratis tidning!
2006-09-21    Expo ger tillsammans Expressen och bokförlaget Natur och
Kultur ut en tidning om högerextrema grupper och den organiserade rasismen i
Sverige.

Främlingsfientligheten breder ut sig i Sverige, inte minst efter årets val.
Behovet av kunskap om de högerextrema grupperna är större än någonsin.
Därför har Expo i samarbete med Expressen och bokförlaget Natur och Kultur
gjort en specialtidning som på djupet granskar och belyser rasistiska och
högerextrema strömningar.

Vill du ha TIDNINGEN? Du som är lärare eller skolledare kanske vill använda
tidningen i undervisningen. Du kan beställa hela klass- eller
skoluppsättningar av tidningen. Även föreningar, studiecirklar, företag och
enskilda personer är välkomna att beställa.

GÖR SÅ HÄR: Mejla: expo@expressen.se och fyll i beställningsformuläret som
du då får.

Beställningen är helt kostnadsfri. Expressen står för tidningar, frakt- och
portokostnader."


folkpartiets andra skandal innan valet

http://www.stockholmsfria.nu/artikel/7736

Polis och väktarvåld

Om varför alliansens "jämställdhets"politik med fler poliser inte kommer hjälpa de mest utsatta:

http://www.yelah.net/articles/reportage20060910


"Till detta måste man också lägga det våld som kvinnorna utsätts för av polis och väktare."

Sen när hjälpte det kvinnor att män får större vapen och mer maktfullkomliga befogenheter?

kvinnlig rösträtt 2006?

I Sverige måste du vara en väldigt stark person som kvinna för att våga bära slöja pga trakasserierna som du möter i samhället.
Desertwind, som själv är muslim, har skrivit om kvinnans ställning i Islam och publicerar nu också en intervjuserie med en konvertit till islam, en som alltså bytt religion till islam. 
http://desertwind.webblogg.se/  Läsvärt att höra från muslimska kvinnor själva istället för alltid om dem.

Vem får berätta vad du tycker åt dig?

På fotoutställningen vid namn Slöjor av Elin Berge har kvinnor som bär slöja själva fått berätta vad slöjan betyder för just dem. Där berättar en kvinna om att när hon bär slöja när hon är tillsammans med sin man på stan ropar folk kvinnoförtryckare och en massa annat till honom. Men ingen tilltalar henne, ingen bryr sig om att hon faktiskt kan tala för sig själv, ingen vill veta vad hon tycker.

att vara cool i mitten av en strid

”Neger, sätt dig ned”. Flickan hörs över hela klassrummet. Killen som precis blivit tillsagd låtsas utåt inte bry sig nämnvärt. Läraren reagerar med en tystande blick, försöker släta över för att kunna fortsätta lektionen. Kanske säger tjejens namn med varnande röst. Återkommande under de lektioner jag är med på påpekar den här killen att något är rasism, verkar ha ett behov av att prata om rasism. Ibland gör läraren som nu, slätar över för att kunna fortsätta den tankebana han försöker förmedla till eleverna, någon gång får killen höra att han ser rasism i allting, inför hela klassen. Kanske tycker jag också det, att ibland skriker killen ”rasism” när ingen snackat om nått som alls skulle kunna tolkas så. Killens auktoritet att definiera vad rasism är minskar. Läraren verkar inte vilja göra en stor grej av rasism, killen verkar tycka det är en stor grej. Läraren är vit, killen är svart. Jag är också vit, jag ska inte dölja det faktumet. Jag frågar läraren om hur han hanterar rasism och sånt när det händer i klassrummet. Läraren menar att det inte handlar om rasism i det här fallet, att det handlar om gruppkonflikter och sociala problem hos vissa elever, som tjejen. Jo jag har förstått att hon inte ska ha det lätt hemma. Är det därför läraren slätar över som jag uppfattar det, han har inte tid med gruppkonflikterna? Kanske är det därför den här skolan inte tycks vilja jobba med temadagar om rasism, det skulle bara skapa mer konflikter än lösa dem. I den här klassen finns många konflikter som redan dömts omöjliga att lösa, det här verkar vara en av dom. Så länge ingen definierar rasism som rasism, eller pratar om att den finns, så håller sig de rasistiska konflikterna i klassen på en låg nivå. En låg nivå som är acceptabel? Killen verkar ju inte ledsen, han skriker tillbaks, han tar plats, han är inte den tysta typen. Det verkar vara en jämn kamp mellan killen och tjejen, de har sina två läger. Men han slutar inte vara sådär jobbig med att tjata om att allt är rasism hela tiden. Kanske bryr han sig ändå?

Agera nu

Svennedemokraterna får statsunderstöd för att skicka ut rasismpropaganda. Nu kan du agera emot dem. Beställ eller skriv ut antirasistiska flyers från  http://www.nmr.nu/goteborg/  och dränk ditt bostadsområde i. Du kan göra det själv eller med dina vänner, under motionsrundan eller på väg till affärn, eller de där enda 5 min under dan då du går från datorn ner till kiosken på hörnet för att köpa snus. Aldrig har antirasistiskt arbete varit så enkelt och roligt som nu med detta material! Sprid Sprid sprid!

Se & Hör

Vissa av er känner redan till Lawen Mohtadi, Petra och Syrran har ju stenkoll helt klart.. men ja tänkte ändå uppmärksamma Lawen Mohtadi, gillade vad hon skrev i Kom Ut!. Jag gissar på att Mohtadi är en av de 4 nya skribenterna och upphovspersonerna till Slut.. Kan de andra vara? ->  http://expressen.se/index.jsp?a=216477

htp://www.beyan.net/article.asp?id=283

http://www.yelah.net/articles/reportage040410

http://www.arenaek.se/ag5/default.asp?cat=arena&id=1737


Kom Ut!

Jag var på RFSL-fest i helgen och upptäckte att tidningen Kom Ut - HBT-världens röst, har grymt många bra artiklar som problematiserar vithet, mångfald och snackar rasism och har intersektionalitets perspektiv. Funderar därför starkt på att börja prenumerera för 320 kr/ år, dvs inte mkt. Förhoppningsvis är det inte bara för att Prides tema var "mångfald" i år.

Där fanns bland annat en jätteintressant granskning av homogobiska extremhögern i Polen. Frågan ska tydligen ha börjat uppmärksammas mer, och polariseringen ska ha blivit tydligare. Feminister och framåtsträvare tycks ha börjat höras mer, däribland feministen Agnieszka Graff.  Den moderna hbt-rörelsen ska ha bidragit till att en självsäkrare, öppnare och stoltare identitet börjat utvecklats. Marta Abramovitcz,  menar att pressen från utlandet varit en viktig del i detta.
Statsekreteraren Joanna Kluzik-Rostkowska, med ansvar för jämställdhetsfrågor, tvingades under konferensen Equality Days att under stark press från Europaparlamentariker ta avstånd från Polska Familjeförbundet (för de som inte vet är det fullständigt galna fundamentalistiska våldsfanatiska konservativa homofober): "Vad vi hört från parlamentsledamöter från Polska familjeförbundet är en skam för Polen".  
Sedan menade hon visserligen att homosexuella som diskrimineras inte skulle bli hjälpta av att frågan politiseras, (lite liknande som Linköpings kommunledning med Björn Erisksson i spetsen anser att bästa sättet att motverka nazismens utbredning är att tända ett ljus i sitt fönster..), men vi kan väl i alla fall glädjas åt att hon i alla fall sa dessa sanningens ord, Polska Familjeförbundet är en skam.

Europaparlamentet har också uppmärksammat den homofobiska extremhögerns utbredning i Polen och sanktioner mot Polen kan komma ifråga.
Efter det som hänt idag i Ryssland där 100-tals nazister tillåtits härja fritt utan ingripande från polis kan dam hoppas att EU-parlamentet också uppmärksammar den skrämmande utvecklingen i Ryssland.

Jane Fonda peppar F!

http://www.dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2006%5c08%5c31%5c1074

Världen tittar på när världens första fullt feministiska parti ställer upp till val.

F! in i riksdagen

Efter att den borgerliga alliansen körde över samtliga sina feminister, som Birgitta Ohlsson, genom att vilja ge vårdnadsbidrag (som var en fjärt i rymden och innebär att kvinnor återigen kommer bli beroende och försörjda av sina män, alltså ett hopp ca 150 år tillbaka i tiden) finns det en stor chans att många borgarfeminister kommer rösta på F!.
Detta för att det är enda sättet för dem att göra sin röst hörd när borgarna annars kör över dem gång på gång och sätta press på de egna partiernas män.

Även sossarnas kvinnor har blivit överkörda av sina manliga pampkollegor gång på gång, t.ex. har de manliga sossarna INNAN debatten ens startat gått upp och bestämt att "nej det blir inget med era förslag så vi kommer inte diskutera dem". Kvinnofrågorna har alltså inte ens tillåtits lyftas som förslag i en diskussion. Så många sossekvinnor kommer troligen rösta på F! av denna anledning för att när F! får 4% kommer 16 ledamöter in i riksdagen och kommer kunna öva påtryckning även bland sossarnas män. 

Det är helt oacceptabelt att sjukvårdspersonal, socialstjänt etc inte är utbildade att ta hand om våldtagna kvinnor. Det är är 1700-tals fasoner att det inte finns kvinnojourer i varje kommun.

Det är helt sinnessjukt att: det finns en nollvision för dödade i trafiken men inte en nollvision för mäns våld mot kvinnor.

Att en person som byter glödlampor i ett manligt yrke tjänar mer än personer inom kvinnoyrken som ansvarar för liv och död.

Att lönsskillnaderna och våldtäkterna ökar. Det är saker som borde gjorts upp med av samhället för flera hundra år sen redan.

F! behövs. Klasskampen kommer inte vinnas genom parlamentaristiska val och därför kan man lika gärna rösta på F!. Historien har också visat att nya partier, som skedde med MP, inte alls behöver innebära borgarnas seger, snarare kan det stärka den röda sidan.

Det är nog nu, det är dags att kvinnor får rätt till samma skydd och rättigheter som män har i samhället. När sexismen inte längre splittrar arbetarklassen kommer sedan klasskampen bli starkare.