Hbt-araber mot islamofobi

Vore det inte fint om hatet mellan olika muslimska grupper kunde sluta? Arabiskt Initiativ gör just det, räcker ut en fredens hand, trots förföljelser och angrepp från vissa religiösa, och motverkar negativa fördomsfulla inställningar gentemot muslimer i Sverige och muslimska samhällen.

Man vänder sig bland annat mot att mellanmänskliga relationer mellan Invandrare, muslimer och araber alltför svepande och hastigt formuleras som hedersproblematik och på så vis kulturaliseras, och kritiserar Islamofobin:
"- Att det finns fördomar eller svårigheter för en invandrarfamilj att acceptera sitt barns sexuella läggning i en kom-ut-process betyder inte per automatik att det ska definieras som hedersrelaterat."


Kommentarer
Postat av: Ulla Wennberg

Hedersstämpeln är tröttsam. Lägg denna måttstock på vita västerländska män nån gång: den hederskultur som gör att man tilltvingar sig sex, håller döttrar eller andra flickor inlåsta och tillverkar barn med dem, o s v... Men då är det plötsligt enstaka fall som bedöms var för sig.

Postat av: sidekick

Jepp, dom senaste dagarnas nyheter har inte direkt varit upplyftande, och den totala aningslösheten inför det.. fråga kvinnojourerna, dom är nog inte lika överraskade

2009-08-30 @ 00:00:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback