ett hårddraget scenario

Alla "påstått radikala" muslimer som Omar som hävdar att det inte finns några problem alls bland muslimer med kvinnoförtryck, incest, våldtäkter, misshandel etc samtidigt som man hatar feminister/de som pratar om kvinnors faktiska livsvillkor. Alla problem beror enbart på Väst och kvinnoförtryck är inte ett globalt problem. Eventuella motsägelser och skillnader inom den egna gruppen och samhället, kvinnors egna röster osynliggörs av det styrande skiktet som framförallt består av män för att passa den egna politiska karriären mot toppen, som kräver en tydlig fiendebild. Förtrycket mot framförallt avvikande kvinnor ökar snabbast.

+ samtidigt som Väst framhäver sig självt som i princip perfekt "jämställdt", utan problem med kvinnoförtryck, etc men sprider hat mot feminister/de som uppmärksammar kvinnors faktiska livsvillkor. Alla problem beror enbart på muslimerna och ickeVäst och kvinnoförtryck är inte ett globalt problem som också finns inom Väst. Eventuella motsägelser och motsatser inom samhället osynliggörs av det styrande skiktet som framförallt består av män för att passa den egna politiska karriären mot toppen, som kräver en tydlig fiendebild. Förtrycket mot minoritetens kvinnor ökar snabbast.

=  ?

Anklagelser om förräderi mot Väst/liberalism/demokrati/islam/muslimerna/kulturen haglar och våldet mot kvinnorna tilltar, och hävdandet av den egna perfektionen gör det allt svårare för kvinnor att synas, höras i alla samhällen och tala utifrån sina reella livsvillkor om de faktiska övergrepp som sker inom alla kulturer och samhällen. Anklagelser från framförallt män om förräderi är värre än de faktiska våldtäkter, mord och övergrepp som till den stora majoriteten, utförs av män.

Eller.

Kvinnor och män oavsett etnicitet med intresse för att lyfta fram kvinnors faktiska livsvillkor, och lika värde blir bättre på att samarbeta, rasismen motarbetas, och man låter inte okritiskt mäns uppfattning om vad de anser är äkta eller inte användas för tysta "dom andras" kvinnor och stärka den manliga maktordningen inom båda motpolerna -och i slutändan tysta sig själva och sina möjligheter att påverka samhället.


Kommentarer
Postat av: Amanda Svalin

Tack för en väldigt bra text. Jag gillar verkligen dina åsikter.

Postat av: sidekick

Tack det var snällt! Jag försöker skissa upp lite stora drag som framträder så kan man börja diskutera och kritisera utifrån det, en rättså pessimistisk och förenklad bild, jag tror ändå på många goda människor. Västs maktövertag lägger mer ansvar på Väst i ekvationen, men handlingskraft finns hos alla.

2009-04-29 @ 18:33:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback