Pinsamma Carl!

Jag har varit och rest lite dom senaste dagarna så har inte hunnit skriva nått om det förns nu, men det var alltså Halal-tv som sändes 3 november, se programmet på svt, och som var rätt okej med diskussion om klass. Mindre bra var en Carl Hamilton som skämde ut sig nått gruvligt genom att antasta en av programledarna genom att ta på hennes kropp mot hennes vilja. Lågt gjort Carl! Svårt med det där att respektera kvinnors kroppsliga integritet? 

Hans tilläggskommentar i slutet av programmet gjorde det hela bara värre.  Och vad var det där om att jämställhet och "etniska konflikter mellan gamla och nya svenskar" förhindrat diskussion om klass? Kom igen Carl, även om ditt uppförande vittnar om att du har svårt med jämställdhetens respekt för kvinnors integritet, så att du bara kunde slänga ur dig ett sådant dumt påstående utan nån som helst underbyggnad?

Lite dåligt tycker jag också det var att halalprogramledarna inte pressade honom mer på en förklaring vad han menade med dessa påståenden och om han hade nått belägg för det. Denna av Carls kommentarer verkade mest vara en självhävdelsegrej, för att han inte fick så rätt som han trodde han hade i disskussionen om handskakning tidigare och att han inte kunda låta bli att slänga in en eftersläntrarprovokation. Ett sårat ego är ändå inte mindre än ett sårat ego.

Men det var ju å andra sidan också förståligt att programledarna inte orkade med att ifrågasätta honom, när nu äntligen intervjun kunde börja. Med tanke på hur extremt känslig Carl verkade vara, och däri totalt oförmögen till självkritik, och att det säkerligen hade lett till ett storgräl där Carl hade sagt nått som hade gjort att programmet hade tvingats förlängas ytterligare med 20 minuter av Carls självförsvarstal. Och det får ju räcka, en Carl har bara gjort sig förtjänt av mycket tv-tid.

Men förutom det, så såg ja via Khadija-projektledaren och bloggaren
Hadiya att det sändes ytterligare ett bra program om muslimer Profetens döttrar. Repris fredag 7 november kl. 22.00 kunskapskanalen. Hadiya har dessutom skrivit flera bra inlägg de senaste dagarna. Läs gott folk.

Det händer mycket nu tycker jag, och verkar inte folk bli lite mer medvetna ändå? Lite positiva vindar ändå, fördomar kan förändras, yes they can. ;)Mr Sandman - The Chordettes

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback