Låtsasproblem och låtsaslösningar

Mer diskriminering mot och dumheter om slöjbärande kvinnor: http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article6490757.ab

Sedan när används niqaber eller burkor till terrorism - och vilken terrorism föresten? Vilka terrorister har använt burka - han killen på planet till Usa, inte hade han niqab eller burka, inte hade 11/9-terroristerna det heller. I det stora hela är det alltså påhittade problem för att kunna använda beslöjade muslimska kvinnor som samhällets syndbockar. Vilka är så lättlurade att dom går på dessa låtsasproblem och låtsaslösningar?

Kommentarer
Postat av: Amanda Svalin

Så himla smart kan det ju inte ha varit att förbjuda slöja för då har de ju slutat att gå i skolan.

Postat av: sidekick

Nä det är ju inte så smart.Men det kan nog vara ett väldigt effektivt sätt att hålla en grupp fortsatt underordnad inom rasismen att beröva den möjligheter att klättra i den sociala hierarkin och kunna behärska akademiska diskurser, om man nu vill upprätthålla en ojämlik ordning mellan etniska grupper/"raser" inom rasismen. Jag påstår att syftet aldrig har varit feministiskt till att börja med, då hade man agerat på ett annat sätt rent allmänt, än dessa spretande insatser mot muslimska kvinnor som vill gå i skolan eller vår egens allians tunnelseende på hedersrelaterat våld.Tyvärr sprider detta också delvis felaktigt intrycket till muslimska kvinnor att feminismen handlar om att sätta dit muslimer.

2010-02-02 @ 20:22:23
Postat av: sidekick

det jag menar med den sista meningen, är såklart att det finns mycket inom den västerländska feminismens historia som kan kritiseras. Till stora delar handlar det dock om att feminismen kidnappas av styrande manskikten, förvrängs och används för att behålla den egna dominansen, och att detta är väsensskilt från underordnade västerländska kvinnor som till stora delar omedvetet "köpt" vissa fördomar, vill väl ändå och själva har lite möjlighet att påverka hur dessa fördomar påverkar de muslimska kvinnornas livsvillkor.

2010-02-02 @ 20:26:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback