Islamiska feministiska kongressen 2008

Fereshteh Ahmadi, som tidigare bl.a skrivit för Kvinnor mot fundamentalism, har skrivit en läsvärdhet i Svd. Hittade genom Esbati, också den enda bloggaren som länkat till artikeln, hedervärt av honom att uppmärksamma en intellektuell diskussion som stora delar av högern gör allt för att förtiga då det hotar deras politiska projekt. Som det står att läsa på den tredje islamiska feministiska kongressens hemsida:

"...Muslim feminists to cope with new forms of oppression arising from globalization, with particular emphasis on the alliance between neo-liberalism and religious fundamentalism"

Väldigt spännande, tänk om man kunde få va med, i härliga Barcelona dessutom. Och jag tänker på hur kvinnorörelsen återigen kan göra en insats för fred, som den traditionsenligt ofta gjort, och hoppas att de som kämpar för kvinnors situation i Sverige har mognat lite och insett att det finns mycket att lära. Att det hänger mycket på oss i den svenska jämställdheten och vår förmåga att lyssna. En uppmaning från den islamiska första kongressen 2005

"To avoid conflict, we must generate dialogue. In the gaps in between, nobody has the habit: we must build together. From shared knowledge, towards mutual acknowledgement."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback