..

Här var det alltså meningen att jag skulle gjort ett inlägg, lite inledning jada jada och sedan länka lite snyggt, men nu råkade jag publicera av misstag innan jag hunnit detta så håll till godo.  Men jag kan ju passa på att tipsa om att, appropå de amerikanska "rasupploppen" som Mavis Staples kommenterar och berör, läst tex senaste nummret av musiktidningen Sonic på bibblan, så är det faktiskt så att det förekommit "raskravaller" också i Sverige ungefär vid samma tid sommaren 1948,  efter att media under flera års tid hetsat mot "tattarplågan" attackeras ett tattarläger utanför Jönköping. Läs mer om detta i den mycket mycket intressant skrivna texten i Orientalism på svenska, Ordfront, Christian Catomeris tror jag han hette som skrev det. De va det, over n out.

http://www.mavisstaples.com/


http://www.anti.com/artist.php?id=44

http://www.sr.se/ekot/arkiv.asp?DagensDatum=2007-05-25&Artikel=1386932

Kommentarer
Postat av: Emre.G

Nu har jag halkat in här igen,,,,, du skriver riktigt bra inlägg. Håller med dig i väldigt mycket av ditt skrivande. Du lyfter fram ett annat perspektiv. Roligt och intressant!!! Du ska ha cred!!!
/Emre.G

Postat av: sidekick

tacktack! detsamma.

2007-06-07 @ 16:20:54
Postat av: Red Metal

Christian har även skrivit det ohyggliga arvet om rasism i Sverige och våra lik i garderoben kring sånt som är rätt bra om jag minns rätt.

2007-06-12 @ 00:43:50
URL: http://seeyouinhell.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback