Kvinnohuset under attack

"Arbetarpartiet" Moderaternas "arbetslinjes" effekter: Kvinnohuset i Rinkeby ska läggas ner, en viktig pusselbit i jämställdhetssträvan där kvinnor kunde solidarisera sig med varandra och få kunskap om viktiga frågor som mäns våld mot kvinnor, moderaterna hackar igen på jämställdheten, eller rakt på sak- kvinnorna.
"Orsaken är att man med de resurser man har måste satsa tydligare på "arbetslinjen". Det finns inte längre utrymme att som i dag ge såväl sjukskrivna som studerande och i vissa fall även arbetande kvinnor tillgång till lokalerna och deras möjligheter till bland annat hantverk, språkträning och samhällsinformation."   
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=604939 

Möjligheterna att protestera mot nedläggningen av det gemensamma Kvinnohuset försvåras av att det handlar om förorten och invandrare. När fel personer demonstrerar vet vi hur det framställs, det lärde vi oss efter den hets som följde när muslimer demonstrerade mot muhammedkarikatyrerna och utmålades som terrorister, oavsett hur protesten tog sig uttryck togs det som förevändning för en hatkampanj mot "kollektivet muslimerna". En protest som består av invandrare i förorten riskerar att utmålas som en kulturkrock "i Sverige tar vi inte hand om sjuka och arbetslösa, ni får anpassa er".
Så, hur kan man protestera om man är invandrare, utan att utmålas som en kulturrerrorist? Jämför vi med protesterna och övertagandet av ungdomshuset i Danmark möttes det ändå med stor förståelse från stora delar av samhället, den (danska!) ungdomen är ändå nått att värna och symboliserar ett fint samhällsvärde, kommunen erbjud alltså alternativ, men om invandrare gjorde likadant? Har invandrare råd att protestera och missuppfattas och misslyckas? Har man råd att inte protestera?

Hur handskas invandrarkvinnorna då med den uppkommna situationen?
De tycks sätta sitt hopp till en välprövad kvinnlig metod, strategin att se ledsna ut inför Dns fotograf och hoppas någon däruppe förbarmar sig. Och med ens lever de upp till den offerroll samhället har tilldelat dem, deras enda utväg?

Vad moderaterna gör? jo man har fullt upp med svenskan Kristina Axén Olin som tydligen fått psykbryt av att ha nått för stora framgångar... stackars henne.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det går att skriva på ett upprop också.. http://www.namninsamling.com/site/get.asp?rinkeby


Kommentarer
Postat av: ilse-marie

Tack för kommentarerna på min blogg!
Det verkar som om ALLT M gör - gör de för arbetslinjen. ALLT kan skyllas på den. Hur orättvist och ologiskt det än är! Praktiskt.
Vi behöver våga protestera tydligare. Du har helt rätt! Vi har inte råd att låta bli!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback