just nu

jag är lite snorig och sjuk nu, gör västerlänsk förkylningsterapi - godis, filt och grymma actionrullar från kina, tror jag det är, där brudarna slåss jämlikt med männen och bra som gudar..  :)   you know, crouching tiger hidden dragon m.m.    
så ja tänkte tacka för alla intressanta och trevliga kommentarer, har gett mig en massa spännande reflektioner, så jag återkommer med mer snarast! c u soon darlings.

                                        
23481-3

Kommentarer
Postat av: Samuel

Trevlig helg, kram och krya på dig: och hoppas brudarna fortsätter att "kick ass" i dina asiatiska actionrullar!

Postat av: Charlotte

Krya på sig!

2007-01-26 @ 09:15:03
URL: http://kamfertext.blogspot.com
Postat av: Mikaela

Jag är också sjuk och dessutom mitt uppe i en flytt. Det suger bajs.

Jag såg ditt kloka svar på en stina-lees blogg förresten, hon som hade skrivit om hur män också har utseendefixeringen på sina axlar. Go girl! =)

Krya på dig!

Postat av: sidekick

va snälla ni är :)

2007-01-26 @ 21:02:38
Postat av: Anonym

Män och kvinnors olikheter:
http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a=318593

Både män och kvinnor är drabbade. Ökar man utbildning och kunskap hos de invandrare, som i olika kollektiv håller ihop och utför hedersrelaterat våld, så kan man komma åt problemet. Tur att vi inte har 200 kusiner och sådana familjesammanhållningar i Sverige... Alla länder har självklart problem och dödsstraffet i Turkiet bör avstraffas och den depraverade ledningen i Iran bör avsättas och ersättas av humanitära personligheter. Irak kommer att behöver flera generationers tid till att stabiliseras.
http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=237&a=319471

Flickor lämnar skolan i Iran:
Det står i barnkonventionen att alla barn har rätt till gratis grundutbildning. Det finns planer på en nioårig obligatorisk grundutbildning för iranska barn.
Redan idag påbörjar 97 procent av barnen utbildningen, men över 10 procent lämnar skolan i förtid. Att det är flest flickor som lämnar skolan tros bero på kulturella faktorer. På landsbygden och i vissa provinser är betydligt färre flickor som påbörjar skolan.
De ekonomiska faktorer som håller barn borta från skolan är delvis de höga inofficiella terminsavgifterna, höga kostnader för skolmaterial, skoluniform, skolmat och transport till och från skolan.
Det är familjen som ska stå för alla dessa kostnader. Långt avstånd till skolan och bristfälliga transportmöjligheter är en ytterligare faktor till varför barn inte fortsätter skolan.
I lagstiftningen har man bestämt att barn under 15 år inte ska arbeta. Trots detta är bilden av en arbetande minderårig inte sällsynt.
Myndigheterna brukar blunda inför detta och det finns ingen institution ? liknande socialen ? som utreder spridningen. I de officiella rapporterna talas det om icke-organiserade arbetare som inte står under arbetsskyddslagen. Under juni månad har den iranska parlamentet tagit ett principbeslut att företag som har mindre än fyra anställda inte ska står under arbetsskyddslagen. Detta underlättar för att fler barn kommer att anställas av sådana företag.
http://www.uppmana.nu/content/view/3186/32/

2007-01-29 @ 12:33:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback