Fördomar om våldtäkt


1. "män våldtar för att män är starkare än kvinnor, för att dom kan"
Om det bara handlar om kroppslig styrka hos "män" som "kvinnor" saknar, och inte också socialt kön och makt som vi de ondskefulla feministerna påstår, borde kvinnor i lika stor utsträckning våldta de personer som är svagare än dem, som yngre, barn och äldre, medvetslösa, drogade, andra svagare kvinnor, handikappade..
Om det bara handlade om styrka, varför våldtar inte kvinnor i grupp där den sammanlagda styrkan vida överstiger en mans?  Eller våldtar under kniv eller pistolhot?
Och faktiskt de män som är svagare än dem, alla kvinnor är ju som bekant inte svagare än alla män.


2. "män våldtar för att dom är kåta och inte har fått knulla"

Om det handlar om sexualitet - varför är det väldigt vanligt att killen som försöker våldta inte kan få stånd? Handlar det om sexualitet också när killar våldtar med föremål som flaskor, bandyklubbor och pinnar?

Varför kan inte killen bara runka och bli tillfredsställd? Varför sker de flesta våldtäkterna inom redan befintliga relationer där kvinnan älskar mannen och gärna har sex med honom innan hon blir våldtagen? Varför försöker ofta mannen inte ens få kvinnan att delta frivilligt? Varför våldtar mannen andra kvinnor trots att han redan har en sexuell relation med sin flickvän (ex hagamannen)?
Varför är våldtäktsmän inte alltför sällan charmiga och snygga och har inte några problem att få brudar och sex, men våldtar ändå?


Fördomar som dessa är inte bara pinsamma och idiotiska eftersom de är så lätta att genomskåda och motbevisa, inte desto mindre är de dock samhällsfarliga och populära och måste krossas.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nyttiga länkar:
Tjejjouren i Falun om
våldtäkter


Kommentarer
Postat av: Björn

usch, den andra fördomen gör mig så jävla förbannad. den degraderar mig och alla andra män till djur som inte klarar av att kontrollera sig. det e en jävla dassig människosyn!

frisk å kry igen?

Postat av: sidekick

Instämmer fullständigt. Våldtäkter är ofta planerade och högst medvetet handlande så det handlar ju definitivt inte om att förlora kontrollen. Klart det kan handla om det i något enstaka fall där mannen är allvarligt psykiskt sjuk men tror det är undantaget..

japp första dan jag kan andas genom näsan på 5 dagar :) underbart!

2007-01-30 @ 22:10:11
Postat av: ilse-marie

Idiotiska fördomar! Jag tror att det oftatst handlar om män med mindervärdeskomplex. Starka män våldtar inte, däremot svaga. Sex har ingenting med våldtäkt att göra, däremot makt. Bra skrivet!
Hoppas du mår bättre nu! Kram

2007-01-31 @ 12:56:08
URL: http://ilsemarie.wordpress.com/
Postat av: dumpad

Hej, jag hittade hit via kommentarerna du skrivit i min blogg. Du har verkligen vettiga åsikter, speciellt den andra är konstig att den över huvud taget finns. Om män nu ska vara så "överlägsna" som det påstås; varför kan de då inte hålla sina kroppar i styr? Hemska fördomar om ett hemskt brott...

2007-01-31 @ 15:30:07
URL: http://dumpad.sprayblog.se
Postat av: Grottis

Fördomarna om våldtäktsmän står i vägen för en förståelse, som gör att vi kan komma till rätta med dem och deras illgärningar. Kanske skall man gå den psykiatriska vägen jämte straff? Det framstår som uppenbart att våldtäktsmän lider av psykiska problem eller är djupt störda. Förhoppningsvis kan sådant behandlas.

2007-02-01 @ 13:01:10
URL: http://grottis.blogspot.com/
Postat av: sidekick

grottis: jo det kan kallas psykisk störning, allt vi inte gillar kan kallas störning, störning av den utopiska människan kanske. Jag menar absolut att man via psykiatrin ska försöka bota individen, men arbetet och diskussionen måste också finnas på en kollektiv nivå där grunden är erkännande av patriarkala maktstrukturer och ett kritiskt ifrågasättande av manligheten. För rör det en psykisk störning har den fortfarande med manligheter att göra och patriarkatet eftersom denna störning inte drabbar kvinnor i samma utsträckning.

2007-02-01 @ 17:34:45
Postat av: Red Metal

En annan grej som ofta kommer upp är att kvinnors våld mot män skulle vara lika vanligt eller samma sak. För visst fan finns dte kvinnor som slår sina partners och relationer där de slåss på riktigt då och då. Skillnaden där är att kvinnors våld mot män sällan är av samma typ av nedbrytande karaktär (som beskrivs i Eva Lundgrens Normaliseringsprocessen). Mäns våld mot kvinnor är av en annan typ av vardagsvåld dessutom (jag tror väldigt få män går på helspänn och har en internaliserad rädsla för att "göra fel" i en relation t ex).

2007-02-01 @ 18:58:34
URL: http://seeyouinhell.wordpress.com
Postat av: Grottis

Sidekick: Möjligen kan de patriarkala strukturerna i samhället bidra till att våltäktsmännen utför sina kriminella dåd, men de är inte ensamt utlösande. För i så fall skulle i princip alla män begå våldtäkter, vilket de gudskelov inte gör.

Däremot kan den patriarkala ideologin starkt försvåra våldtäktsoffrets situation och orsaka henne ytterligare lidande genom att t.ex. försöka urskulda mannens brott eller flytta över skulden från mannen till kvinnan. Ett sådan fortsatt förnedring bör naturligtvis motarbetas med alla till buds stående medel.

2007-02-02 @ 01:25:17
URL: http://grottis.blogspot.com/
Postat av: sidekick

Red Metal: kvinnor kan ju vara våldsamma också och kontrollerande, men som samhället är ordnat nu blir det ändå inte samma sak med styrkeförhållanden, som du skriver..

grottis: jag ser lite annorlunda på det, jag ser just manligheten som Det utlösande.. sociala trauman och svårigheter och trauman har ju kvinnor också varit utsatta för men ändå är de så underrepresenterade, så den sociala bakgrunden tror jag ändå är underordnad manlighetens betydelse för vilka uttryck våldet tar sig och vart det riktas..

2007-02-02 @ 21:37:35
Postat av: Leo Sundberg

Mycket intressanta tankar!
Jag håller i och för sig inte med om det som skrivs, men det är värt att diskutera. Skrev precis om det på min blogg, där jag skådar både kön och kultur.

Kollektiv skuldbeläggning av män har jag mycket svårt att gå med på, jag är inte skyldig till hagamannens sattyg och hör sen.

2008-01-09 @ 16:12:38
URL: http://leosundberg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback