Roks och de romska kvinnorna

Ibland har man full förståelse för kvinnor som väljer att inte identifiera sig med feministiska rörelser, som Roks inställning till romska kvinnor. Det finns beskrivet av bland annat Amnesty att det inte är ovanligt att romska kvinnor som utsatts för sexuellt våld nekas tillträde till härbärgen och ekonomiskt stöd i Spanien, precis som i Sverige. Att det förekommer diskriminering också bland feminister är inte så förvånande iofs, men just Lina Plougs inställning som man får intrycket av i hennes kommentarer. Vad menar hon med att det är bra med uppdelning i kvinnojourer efter etnicitet, är det inte ett lite väl lätt sätt att slippa undan ansvaret för att se till att alla kvinnor ska kunna trivas och vara välkommna på kvinnojouren?  Och jo hon beklagar, men den känslan man får av de undvikande kommentarerna är att  Roks tycker att "det är skönt att bli av med dom"?  I de flesta fall av diskriminering mot kvinnor skulle väl Lina Ploug inte nöja sig med att män bara beklagade sig?


Kommentarer
Postat av: Hunar

Damn vad sjukt. Men knappast förvånande, precis som du säger. Och någon som problematiserar radikalfeminismens nödvändiga kulturrasism lär inte dyka upp i den Svenska offentligheten. Spräng världen?

2007-04-17 @ 21:40:14
Postat av: Female Partykiller

Men vad ÄR detta???
Hoppas för Guds skull att Lina Ploug som jag uppfattar som väldigt kompetent blivit felciterad, och att en rättelse kommer inom kort.
Det här var det värsta jag hört sedan Gunilla Ekbergs kommentar "glöm att du kommer att få hjälp på en kvinnojour" i Könskriget.
Vilka är nästa grupp utsatta kvinnor som "ska få hjälp av sina egna" istället?

Finnar?
Lesbiska?
Judar?
Folkpartister?
Afrikaner?

Att ROKS jourer inte har möjlighet och kompetens att ta emot kvinnor med aktivt missbruk eller pågående psykos är en sak, där handlar det inte om diskriminering.

Men annars ska jourerna ta emot hjälpbehövande kvinnor och deras ev barn,så enkelt är det.
En hjälpverksamhet som får statligt stöd ska inte ägna sig åt diskriminering, thats it!

2007-04-18 @ 12:00:18
Postat av: sidekick

Ja det vore trevligt om någon kunde meddela att hon blivit felciterad hoppades på det

2007-04-18 @ 17:56:08
Postat av: vladde

Låter väldigt konstigt.. och helt knäppt syftet måste ju vara att hjälpa kvinnor i utsatt situation aovsett, etnicitet!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback