Polis och väktarvåld

Om varför alliansens "jämställdhets"politik med fler poliser inte kommer hjälpa de mest utsatta:

http://www.yelah.net/articles/reportage20060910


"Till detta måste man också lägga det våld som kvinnorna utsätts för av polis och väktare."

Sen när hjälpte det kvinnor att män får större vapen och mer maktfullkomliga befogenheter?

Kommentarer
Postat av: Kvinnlig polisstudent

Det är inte bara män som är poliser och väktare!!

2006-10-04 @ 01:54:37
Postat av: sidekick

Nej men de flesta är män och det är en manlig kultur, vilket många som går utbildningen också vittnar om. Och jag har ingen anledning att ifrågasätta Nettan Riipinen och hennes systrar. Det blir faktiskt helt och fullständigt totalt ointressant att det finns kvinnor inom polisen när det är manliga poliser som gör såhär. Och kvinnliga poliser som håller dem om ryggen när dessa viktiga frågor diskuteras genom att bara bidra till diskussionen med "det finns faktiskt också tjejer som är det". Totalt ointressant, eftersom det finns så viktigare saker att berätta om/göra istället.

Dessutom är många poliser homofober, och kan vara det öppet på arbetsplatsen, tom tala om det i lokaltidningarna att de tycker jämlikhet och sånt är strunt.

2006-10-04 @ 09:28:42
Postat av: sidekick

rasister m.m. jag har en vän, fd väktare, som berättat om hur väktare på pendeln i sthlm brukade ägna sig åt nöjesmisshandel, att dom gick ner och spöade någon helt oskyldig och sedan höll varandra om ryggen och sa att det var berättigat våld som gjorde det omöjligt för någon att vinna i domstol sen..

2006-10-04 @ 09:36:07
Postat av: Frågande...

Har jobbat inom kriminalvården samt därigenom sett hur gripna personer behandlas av poliser. I stort så bahandlas man precis som man själv agerar, bråkar man så blir det mycket jobbigare för en själv.

Kvinnor som kommer in är generellt mycket bråkigare, vägrar ge sig & sparkas mm. Trots att poliserna har högre tolerans mot kvinnorna så kommer det in fler anmälningar, jag tror att det beror på att män i högre grad förstår att sluta stöka/bråka om de blivit gripna. Att män förstår/inser varför de är gripna & tolererar det. Kvinnor är inte vana att nån säger ifrån eller agerar mot dem och agerar själva dumt villket leder till tvångsmedel. I dessa fall så blir det stök, om en polis bestämt sig för en åtgärd har jag svårt att tro att de låter bli bara för att man bits eller sparkas! Troligen slutar det med att jag skulle bli handbojad eller bemöts av andra tvångsmedel.

Sen är det otroligt tråkigt med enskilda individer inom dessa kårer som missbrukar sin ställning och behandlar folk illa, men jag tror att det är i ganska liten grad detta sker! Sånt beteende är naturligtvis otolererbart!

f.ö. så känner jag ett flertal "gaypoliser" & det är få andra yrkesgrupper som går med i priden vilket för mig tyder på att det finns en öppenhet inom polisen!

2006-12-20 @ 16:16:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback