Kom Ut!

Jag var på RFSL-fest i helgen och upptäckte att tidningen Kom Ut - HBT-världens röst, har grymt många bra artiklar som problematiserar vithet, mångfald och snackar rasism och har intersektionalitets perspektiv. Funderar därför starkt på att börja prenumerera för 320 kr/ år, dvs inte mkt. Förhoppningsvis är det inte bara för att Prides tema var "mångfald" i år.

Där fanns bland annat en jätteintressant granskning av homogobiska extremhögern i Polen. Frågan ska tydligen ha börjat uppmärksammas mer, och polariseringen ska ha blivit tydligare. Feminister och framåtsträvare tycks ha börjat höras mer, däribland feministen Agnieszka Graff.  Den moderna hbt-rörelsen ska ha bidragit till att en självsäkrare, öppnare och stoltare identitet börjat utvecklats. Marta Abramovitcz,  menar att pressen från utlandet varit en viktig del i detta.
Statsekreteraren Joanna Kluzik-Rostkowska, med ansvar för jämställdhetsfrågor, tvingades under konferensen Equality Days att under stark press från Europaparlamentariker ta avstånd från Polska Familjeförbundet (för de som inte vet är det fullständigt galna fundamentalistiska våldsfanatiska konservativa homofober): "Vad vi hört från parlamentsledamöter från Polska familjeförbundet är en skam för Polen".  
Sedan menade hon visserligen att homosexuella som diskrimineras inte skulle bli hjälpta av att frågan politiseras, (lite liknande som Linköpings kommunledning med Björn Erisksson i spetsen anser att bästa sättet att motverka nazismens utbredning är att tända ett ljus i sitt fönster..), men vi kan väl i alla fall glädjas åt att hon i alla fall sa dessa sanningens ord, Polska Familjeförbundet är en skam.

Europaparlamentet har också uppmärksammat den homofobiska extremhögerns utbredning i Polen och sanktioner mot Polen kan komma ifråga.
Efter det som hänt idag i Ryssland där 100-tals nazister tillåtits härja fritt utan ingripande från polis kan dam hoppas att EU-parlamentet också uppmärksammar den skrämmande utvecklingen i Ryssland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback