Kubanskt

Du är vacker som du är, blommande ebenholts, svarta ljus. Du är vacker som du är, inte bara din kropp, utan din hjärna och tanke.”   
Las Krudas - Du är vacker

"Sexuellt våld är sällsynt, grannar uppmanas att ingripa om de ser eller hör tecken på våld i hemmet och pojkar – och flickor – får i skolan lära sig att respektera kvinnor. Våldtäkt och sexuellt utnyttjande av barn är allvarliga brott och våld i hemmet straffas med fängelse."         Och nej det handlar inte om Sverige..

http://www.tidskrift.nu/artikel.php?Id=3059

Kommentarer
Postat av: kamikaze

jäkligt cool grupp!
däremot kubaroset... handlar väl kanske en del om att hon gick till sjukhuset och frågade, eller?

apropå Kubas hiphopscen, så såg jag "A Short Radiography of Hip-Hop in Cuba" av Ricardo Bacallao för ett tag sen, och han menar att den Kubanska hiphoprörelsen är död som social rörelse, att den aktivt har dödats av den vita regimen. den här sammanfattningen av filmen hittade jag på nätet:
Despite significant social change in Cuba, blacks continue to be ostracised and subjugated to a colonial outlook. In 1995, a group of creative young people founded the Rap-Festival. Six years later they were removed, and the government institution which supposedly had endorsed them took total control of the Hip Hop Movement in Cuba, changing and undermining its basic intention of social criticism.

äh, jag vet inte. radikala svarta flator som tar plats på scen e ju inte annat än coolt, oavsett liksom. men filmen gav en annan bild en artikeln hur som helst.

Postat av: sidekick

Intressant. Men låter för bedrövligt. Kan dom verkligen göra det, i praktiken? Den underjordiska kampen kan väl ändå inte dö ut.. visar ju i alla fall på hur bra och effektiv hiphopen var.

2006-06-19 @ 17:46:16
Postat av: sidekick

Kanske bara är propaganda?

2006-06-19 @ 18:23:18
Postat av: kamikaze

Propaganda... "ovanligt med sexuellt våld"-tesen tolkade jag iaf så. att lesbiska rappare har stor publik - hoppas som fan att det helt enkelt e ren och skär sanning.

2006-06-20 @ 02:41:16
URL: http://thisisnotpublicspace.blogspot.com
Postat av: sidekick

Jag tänkte på propaganda från typ Usa att regimen i Kuba hade lyckats utplåna en folkrörelse för jämlikhet, men ja vet inte som sagt.

2006-06-20 @ 14:58:46
Postat av: kamikaze

anna (haer: http://annaardin.blogspot.com) har traeffat dom coola artisterna - hiphop e tydligen foerbjudet paa Kuba saa det tog en del letande. Den daer dokumentaeren jag saag hamnar i en skummare och skummare kontext. Inte bara saa att roerelsen krossades, hela musiken foerbjoeds ocksaa. Naer jag kollade paa den saag allt saa haeftigt och levande ut, och nu gaar musiken inte att koepa i affaerer.

2006-07-28 @ 11:37:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback