Nu är det allvar

..för nu är de etniskt svenska männen i fara! Situationens allvar bestäms alltså av brottsoffrets etnicitet och kön. Skrämmande rasistiskt.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=514062&previousRenderType=2


DN har en agenda för vilka som tillåts publiceras, och i det här fallet skiljer sig inte DN:s rapportering åt det minsta från kvällspressens.
Rent allmänt får "hedersmorden" oproportionerligt mycket uppmärksamhet. Av 100-talet mord i Sverige uppskattar forskare att ca 1-3 är sk "hedersmord".  DN har alltså inte till fullo insett situationens allvar vad gäller 99% av de andra morden. Inte heller sänder TV något från konferenser om mäns våld mot kvinnor på samma sätt som det "hedersrelaterade våldet" har uppmärksammats.

"I mycket stora drag kan man säga att hedersmord i grund och botten handlar om att mannen vill äga och kontrollera kvinnan på alla områden. "      Detsamma gäller svenska mäns misshandel av sina fruar och flickvänner....

"I avsaknad av effektiva, legitima och tillförlitliga myndigheter i de samhällen där hedersmord har sitt ursprung vänder människorna sig till familjen och släkten för att få stöd och för att lösa sina problem. En enad och sammanhållen familj med allas villkorslösa lojalitet mot familjen blir livsavgörande för allas överlevnad. "
Svenska myndigheter och svenskt samhälle är inte effektiva, legitima och tillförlitliga utan rasistiska och skapar utanförskap och stärker alltså den här typen av familjegemenskaper. En stark feministisk stat som erbjuder alla sina medborgare värdighet och trygghet är nödvändig för att förhindra våldet på lång sikt.



Kommentarer
Postat av: Leif Sjöqvist

Läs Guillous senaste krönika i AB.
Där tar han upp just detta.
Vidare diskuterar vi rasismen inom svensk damfotboll
på www.drillo.se

2006-01-25 @ 01:55:04
Postat av: petra

Jag blev också så himla arg när jag läste den artikeln, allt det som brukar vara liksom underförstått (vem som skrivs om, och vem som skrivs till, och deras respektive hudfärg) var nu helt oblygt uttalat genom satsen 'det kan faktiskt hända dig också' - och man vill bara skrika Hallå DN, vi läser också! e det fel? borde vi ha beställt en specialupplaga? Var det här numret inte till oss?

aja. egentligen e ju uttalade dissar bättre, lättare att hanter, brukar jag alltid mässa iaf. så jag borde väl hurra nu. ??

Fast egentligen ville jag mest säga: Värsta fina bloggen. Och tack för alla länkarna.

Postat av: sidekick

Alltid kul när nån gillar det en gör! :) Ibland kan dam ju få för sig att det bara är en massa snubbar som surfar in på sidan när de googlat på asiatiska brudar... ;)

2006-01-25 @ 16:27:02
Postat av: Henric

Med risk för att associera lite för fritt och hamna aningen vid sidan om din utgångspunkt... Vi hade ett mord för några år sedan i min hemstad där en svensk man dödade sin sambo under mycket extrema former. Alla som kände paret var på det klara med att mordet var en hämnd för att hon "skämt ut" honom genom att ha varit otrogen (huruvida hon verkligen varit det är naturligtvis mycket osäkert). Fallet är knappast speciellt unikt heller, utan flertalet av de fall där kvinnor mördas finns det ett inslag av förvirrat hederstänkande. Ingenstans rubricerades naturligtvis detta brott som något hedersmord. Det konstiga är väl hur man så länge oemotsagd, lyckats göra mäns våld mot kvinnor till en vi-och-dem-fråga...

2006-01-26 @ 05:46:32
URL: http://henricgrubbstrom.blogg.se
Postat av: sidekick

Det är jävligt konstigt, med tanke på att vi ju bor i världens jämställdaste land att det ens existerar!
Nä men seriöst, jag skulle tro att jämställdhetsdiskursen är så stark att många troligen tror att det bara är "extremradikalfeministpropaganda" att det ens existerar mäns våld mot kvinnor i den utsträckning och på det vidriga kalkylerade sätt som det gör, alltså svenska mäns våld mot kvinnor.
Och folk är så rädda att tänka nytt och ifrågasätta och bli kallade för radikalfeminister. Det visar ju bara på att den där jämställdheten är mycket längre bort än vi getts intryck av..

Jättebra att du lyfter fram konkreta exempel Henric, sånt måste göras mer! Även om det sårar "vår svenska stolthet".
Ju mer saken diskuteras desto mer kommer andra såna exempel fram. Även om den svenska jämställdhetsdiskursen försvårar hela tiden vår förmåga att definiera och lyfta fram såna konkreta fall i det offentliga samtalet. Där står kampen, att ens kunna prata om det som faktiskt händer. Så fortsätt prata, det är inte för inte som gubbar sen långt tillbaka varit rädda för kärringsnacket och kvinnors verbala förmågor. Tjata tjata tjata. :)

2006-01-26 @ 13:56:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback