asiatiska brudar

Intressant text, med lite länkar som kanske funkar, om bland annat kick-as feministiska brudar som tröttnat på punk-anarko-killarna som i slutändan ändå inte är mycket bättre än brattsen, ur ett feministiskt perspektiv, som är kåta på asiatiska tjejer för att "deras ögon ser ut som fittor"......

http://www.sunnerdahl.org/m/texts/vvv42.html


Bra bra bra detta ska ja läsa när ja kommer hem till bredbandet igen..  latinas och chicana  feministas  http://chicanas.com/amigas.html    Vive la revolution, jao.

En tanke går ut till mitt hångel i Dublin, latina loca kallade hon sig i de få mail som vi orkade med att skicka till varandra innan vi tröttnade. Argentinsk överklass flicka som levde rövare. Det var drag i den flickan.  Hon hade gjort abort trots att det var förbjudet. Hennes mor hade till nöds tvingats klippa av en lock av hennes hår. För att ta reda på hur mycket dottern hade knarkat skickades locken till några kemister som kunde mäta halterna och därmed hennes antipatriarkala leverne långt tillbaka.  Eller så ljög hon ihop alltihop, spelar ingen roll, för bra var det. :)  Det var tider.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback