Queer är häftigt!

Måste klaga lite till på hur det västligt centrerade queer-perspektivet dominerar och osynliggör kulturfrågor och antirastistisk feminism på nätet. Att feminetik domineras av radikalfeministister är tydligt, och i det lilla feministiska nätverk där feminetik ingår med länkningar sidor emellan hör också de feministiska queer-bloggarna Gylf och Dildo. Varför är antirasistiska frågor och frågor om kultur/kön/etnicitet/nationalism så ointressanta?? Sök på rasism, etnicitet, kultur och invandrare och you shall find nästan ingenting alls i förhållande till hur många artiklar som publicerats där..

Eller okej, några få intressanta artikel fanns på Gylf och det är väl lika bra att slänga upp det här, mest den om Leila K;
http://www.gylf.se/blog/index.php?blog=9&title=fuck_you_fuck_you_very_much&more=1&c=1&tb=1&pb=1#comments

och kankse den om flator i vitryssland..
http://www.gylf.se/blog/index.php?s=flator&sentence=AND

och denna kanske..
http://www.gylf.se/blog/index.php?blog=8&title=fler_daliga_undanflykter&more=1&c=1&tb=1&pb=1#comments


http://www.persika.com/dildo
  Lyckas prestera en artikel om feminism i arabvärlden som är rätt traditionellt exotiserande och kommer fram till den lite skumma slutsatsen att feminism eller kvinnokamp aldrig funnits eller finns i "arabvärlden" och att den inte är "redo" för feminism än.


Kommentarer
Postat av: petra

Absolut, gäller ju också när man kollar i kommentarslingorna. Och hur fantastiskt snabbt blir det inte dålig stämning när det pratas strukturell rasism!

Queer däremot e mysigt för alla för vi snackar olikhet, och skulle vi snacka ojämlikhet snackar vi förstås sådan som Drabbar majoriteten av de skrivande. Dessutom är det Verkligen dags att byta ämne nu, det va en gullig liten disussion men nu åter till det viktiga kan inte hänga här ute i periferin hela tiden, har inte tid med kvinnors&queeras o(jäm)likheter, måste ut och störta patriarkatet the one and only: du kan följa med eller stanna hemma. Take it or leave it baby, hört den förut?

Postat av: sidekick

Petra,
varför har du såndär jobbig bloggspot som det inte går att kommentera i för? Gillar din blogg också förståri.

Ja jag är så le-e-e-e-e-s-s på queer-feminismen nu... wow, killar som har smink..

2006-02-20 @ 21:20:54
Postat av: petra

ha! teknikpetra har kirrat. :)

2006-02-21 @ 14:07:09
URL: http://thisisnotpublicspace.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback