Skönhetstävling = integration?

Svt sände ett program nyss, det handlade om den extrema Salafi-tolkningen i förorterna, undergångsmusik, eldar, det vanliga ungefär som i Roks-kommentären, fantasin tycks inte sträcka sig längre.. Hur som helst, ytterligare en negativ dokumentär om muslimer, eller "vissa" muslimer som program-makarna påstår, om att Salafi-anhängarna trakasserar och har stort inflytande på de "integrerade" (alltså muslimer som anordnar skönhetstävlingar).. Bör jag kanske också nämna, utan en kritisk analys av den svenska islamofobiska samhällskontexten eller klassanalys av förorterna..

En som heter Sara kommenterar efteråt:
"Jag bor själv i närheten av Bellevue och går ofta till mosken. Att de skulle ha stort inflytande på andra muslimer är lögn. Alla har vi hjärnor att tänka med och moral att verka därefter. Varför vill ni framställa dessa salafi som islams maffia? Ni gör mkt mer skada än nytta!"

Nog för att den där Salafi-fundamentalistiska tolkningen av islam var skrämmande, som knutby eller jehovas eller några andra fundamentalister, men hur kul är det när programmakarna gör likhetstecken mellan "integration" och att anordna skönhetstävlingar emellan kvinnor?  Vad är det för "västerländska värden" som de anser ska förmedlas egentligen? Reporten är glad och verkar tycka att det där med Miss Somalia är jääättebra. Och som lycklig avslutning får vi se Miss Somalia-vinnaren krönas med en tiara... som en symbolisk kröning av lyckad "integration".

Programmakarna kommenterar:
"Det är inte rimligt att man finansierar grupper som arbetar mot integration och jämställdhet"

Alltså, nästa gång det knackar på dörren och dom frågar om ni har tv och har betalt tv-licensen vet ni vad ni ska svara..  för ni vet väl bättre än att finansiera grupper som sprider ojämställdhet.

(  Nästa vecka ska det tydligen "smälla igen", då det ska handla om kvinnosyn. Inte deras egen såklart dock.  ;)   )

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback