Sexualiserad rasism och prostitution

Håll i er det här är vidrigt..

"Forskning visar att i många länder är flyktingar och invandrare överrepresenterade bland kvinnor inom prostitutionen. I en del EU-länder uppskattas deras antal till mer än hälften av dem som arbetar inom prostitutionen och i större delen av Västeuropa återfinns i sexindustrin ett betydande antal kvinnor från länder i Afrika, Latinamerika och Sydostasien, liksom Östeuropa och före detta Sovjetrepubliker. Invandrade kvinnor och flickor finns också i sexindustrin i många asiatiska länder.  /.../ I likhet med invandrare inom andra sektorer, utnyttjas utländska prostituerade mot lägre betalning då den kommersiella sexmarknaden ofta är hierarkiskt skiktad efter etnisk tillhörighet och nationalitet.  /.../ Prostituerade som tillhör etniska grupper som nedvärderas socialt och som är socialt, politiskt och ekonomiskt marginaliserade, nedvärderas också på motsvarande sätt inom sexindustrin. De betraktas ofta som de självklara innehavarna av de lägsta positionerna där."  

 All info & citat från boken Vad har mitt liv med Lilja att göra? Stockholm, 2004,  s.70-71
Den ges ut av svenska filminstitutet i samarbete med Rädda barnen.

Här beskrivs också hur sexköparna använder sig av rasistiska synsätt för att rättfärdiga sina "sexköp" för sig själv och döva det lilla samvete de kanske kan ha kvar. Det är nämligen så att torskarna ser "främmande" grupper som "naturligt" prostituerade. Vita västerlänska turister säger t.ex. att de kvinnor, män och barn som de köper i Afrika, Asien, Västindien och Latinamerika av naturen är mer kåta och villiga än deras vita motsvarigheter.

Alla med empati och klassperspektiv gråter nu. Och dessa barn är ju som alla vet inte "kåta" på nått annat än att överleva.
Visst känns den gamla "fina" myten om den "kåte" ohämmade vilden igen, i kontrast då till den rationelle humanistiske vite västerländske torsken och pedofilen eller...? Så fint det sammanfaller sig då..

Lite liknande hur svenska militärer under FN tjänst för några år sen blev påkommna med att gå till prostituerade i fd. jugoslavien och försvarar sig med att de minsann gör dessa prostituerade en tjänst när just de som svenskar går dit, eftersom svenska män ju är mycket renligare, schysstare och mindre våldsamma än andra etniciteters män.... ! ???

Ja svenska män är ju som vi alla vet alltid schyssta. Tydligen t.o.m när de våldtar barn då, om vi ska tro den rasistiska och sexistiska skrönan. Det är ju i verkligheten den svenska mannen som gör dessa barn och kvinnor en "tjänst"?

NEJ, svenska vita män så JÄVLA fina är inte era vita kukar och kommer aldrig bli. LÅT BLI OSS!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback