Mödomshinnan är en myt!

Så nu vet ni det. Jag trodde den fanns tills nu. Inte på just mig då, men ja..  :)

Det har forskarna och fd barnmorskorna Carola Eriksson och Monica Christianson visat ( tidningen: genus3-2005)


Kommentarer
Postat av: wiz

jamen... hur skall nu alla HIV-smittade afrikanska män veta att det är en oskuld de våldtar för att bota sin sjukdom? Om det är nåt man kan få fördomar från så är det väl det faktum att de tror att det hjälper. På riktigt. Eller är det bara en löjlig undanflykt för att rättfärdiga våldtäkterna? Jag vet fan inte, galet är det i alla fall. Galet förresten... det är vansinnigt.

Postat av: sidekick

Våldtäktsmän hittar alltid nått att rättfärdiga sitt eget beteende med..

Sedan tror jag det ju också är så att män som själva lever i en utsatt situation: ekonomisk, social, medicinsk tenderar har större behov än andra män att istället få makt över kvinnor/ avreagera sig på kvinnor som lindring mot det andra.

2005-09-28 @ 19:29:56
Postat av: Anonym

om du syftar på att mödomshinnan inte ens finns så har du fått det helt fel :P det är ingen hinna utan en krans som sitter ca 1 cm in i slidan. Det är inte alla kvinnor som föds med den såkallade mödomshinnan, en del är utan. men den finns ;)

2005-12-05 @ 14:45:46
Postat av: sidekick

Jamen då finns den ju inte som en hinna. Och inte, som hittills spridits som en myt, hos alla kvinnor. Och dessutom, vem fan bryr sig egentligen om att mödomshinnan finns? Det är inte som om kvinnan är en vara som är vacumförpackad med bäst före datum..... eller hur var det nu igen ja..?

2005-12-05 @ 15:22:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback