Hedersmord lågprioriteras

Snacket om hedersmord och hur hemskt det är är mest snack, troligen i syfte att få svenskar att känna sig överlägsna. För det blir inget mer än just bara snack, och en integrationsminister (!) som beklagar sig över det som handlar mestadels om mäns våld mot kvinnor. Sverige måste börja uppmärksamma hedersrelaterat våld lika mycket som annat våld som män utför mot kvinnor. Hedersmord lågprioriteras nämligen idag:
http://www.sr.se/cgi-bin/sormland/nyheter/artikel.asp?artikel=677873


Så långt sträcker sig den svenska solidariteten. Vi anklagar gärna de dumma dumma invandrade männen för att vara sexistiska medeltida patriarker men att vi sedan själva ger de utsatta icke-svenska kvinnornasliv inget värde alls när det väl kommer till att öppna plånboken och hjälpa i praktiken, det hör liksom inte till....?


Och de få resurser som fördelas, fördelas sällan till organisationer för invandrare:
http://tidning.hd.se/20/hd0109.htm

Rasismen går alltså igen också här, invandrare behandlas som inkompetenta, som annars på arbetsmarknaden. För vem vet inte bäst om en svensk, alltid en svensk, även när det handlar om sånt som kanske framförallt berör kvinnor med icke-svensk bakgrund...  Det ÄR skamligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback