folkpartiet är islamofobiska?

Skilj på islam och muslimer, för det gör muslimerna. Islam är "det bästa" "godhet", muslimer är människor och människor har brister. Därför bör en skilja på muslimer och islam.

Det går en våg av islamofobi, alltså rasism riktad mot just muslimer och islam, genom Sverige just nu. En som inte skiljer på islam och muslimer är Ayaan Hirsi Ali. Folkpartiet har fått dårnippran och gett henne, Ayaan Hirsi Ali, tolknings och definitionföreträde av vad islam och muslimsk kultur "egentligen" är.  Istället för att prata med kunniga forskare inom ämnet som exempelvis Pernilla Ouis & Anne Sofie Roald , som just forskat på könsroller och jämställdhet bland svenska muslimer, vilket jag tycker skulle vara ett genomtänkt och nyanserat tillvägagångssätt.

Enligt Ayaan Hirsi Ali är muslimska samhällen efterblivna. Mycket mer nedlåtande blir det inte? EFTERBLIVNA? Det är en sak att kritisera extremkonservativa grupperingar, eller vissa individers misogyna uttalanden vad gäller kvinnors rättigheter och en helt annan att generalisera vitt och brett om ALLA i samhället.
Det är dessutom att osynliggöra de feminister och kvinnor och män som kämpar inom samhället och som anser sig tillhöra samhället och kulturen. Ali osynliggör alla muslimska feminister som inte anser islam legitimerar kvinnoförtryck. För dem är islam på många sätt samma sak som feminism, tanken om män och kvinnors lika värde.

Folkpartiet har de senaste åren blivit allt mer rasistiska och med den förvirrade generaliserande Ayaan Hirsi Ali har de hittat det perfekta alibit.


Helle Klein har skrivit mycket bra om det här:

http://www.aftonbladet.se/blogg/klein/310805072639_bekmpa_islamofobin.html


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback