jihads jungfrur

En fransk dokumentär ikväll om palestinska kvinnliga självmordsbombare.
 Att också kvinnliga palestinier deltar i dylik destruktiv aktivitet, är det ett tecken på jämställdhet inom den palestinska kulturen?  Tror det är ett måste att se på ikväll, kanal 1. Kl. 22.00 -22.55.

Kommentarer
Postat av: Mocca

Neeeej jag missade den:(
inte går Dokument utifrån i repris heller -jag får ta och kolla om den ligger på nätet!

Kul att du gjorde "testet"
Det jag menade med TR var att jag aldrig skulle kalla henne ngt. som är kränkande mot hennes seuxalitet. Just därför att det inte är rätt och har med saken att göra. Lika lite som hon har rätt att uttala sig kränkande om min sexualitet!
/M

Postat av: Mocca

Det kanske är just därför som jag har så starka åsikter -för att jag satt mig in och fått vetskap om en del saker...
Och när Fi agerar som de gjorde på Insider ikväll så befäster det bara den medialabilden av dem. Ingen självkritik och ingen distans bara "offermentalitet"
/M

2005-10-14 @ 00:12:47
URL: http://mocca.blogg.se
Postat av: sidekick

Ja kollade lite på Insider också och tyckte F! under den ytterst korta tid de fick på sig att besvara en miljard frågor skötte sig väl.

Det gick till så att Aschberg o tv3 gjorde 15 påståenden om vad F! enligt dem då tyckte och tänkte, ( alla gick ut på att alla medlemmar i F! är skumma och hemska människor
-att Gudrun är alkholist var ett av slagen nuder bältet
- drog likhetstecken mellan Scum-anhängare och F!:are
- att alla feminister är si eller så, drog likhetstecken mellan Roks och F! m.m.
- en massa fuffens helt enkelt.
sedan ställdes ytterligare några frågor. Och sedan fick F!:arna ca 1 minut var högst att svara på samtliga 15 frågor. Omöjligt alltså.

Vanligtvis hör det till god och schysst journalistsed att göra ett påstående eller en fråga som den intervjuade får besvara. Inte 15 stycken samtidigt. Tänk själv hur du skulle kunna och hinna i en intervju svara på 15 frågor under 1 minut.

Men tv3 standard och utrymme för längre förklaringar rent allmänt är ju inte stort, ja säger bara tv3:s nyheter. Hur seriösa är de liksom? Nä precis.

Tyckte de på motsatta sidan nästan uteslutande utgick från fördomar om F! och rent allmänt om feminister och var pinsamt dåligt insatta dels i F!:s politik och förslag och dels allmänt. Nån enstak intressant mer seriös fråga fanns det, men framförallt var det mest fördomr och missriktade anklagelser.

2005-10-14 @ 13:47:02
Postat av: Mocca

Jag tycker att debatten gick som man kan förvänta sig när den produceras av tv3. Och det har väl knappast undgått ngn. hur RA är när han leder debatter. Jag tror nog att samtliga i debatten viste vad de gav sig in på när de ställde upp. Tyvärr gör den här formen av debatter att det lätt blir sandlådenivå på hela programmet. Och det är svårt att urskilja det som verkligen är intressant.

Vi har helt olika glasögon på oss. RA släppte vist in Fi varteftersom. Men oavsett vad frågan var så blev svaret ungefär det samma.

Nästa gång vill jag se Fi i SVT:s debatt dvs. lite mer ordnade former. Som sagt TV3 är ju inte riktigt rätt plattform för seriösa debatter.

/Mocca

2005-10-14 @ 22:28:37
URL: http://mocca.blogg.se
Postat av: Linn

kan man inte få tag på Jihads Jungfrur någonstans på internet?? jag missade den, vill så gärna se den. Snälla kontakta mej om någon har spelat in den eller vet hur man får tag på den!
MVH Linn

2005-12-05 @ 12:59:42
Postat av: Lisa Olofsson

Jag skulle, som Linn, behöva få tag i "Jihads Jungfrur". Jag behöver den till en uppsats om medierepresentation av kvinnliga aktivister. SVT kan inte hjälpa till eftersom de inte äger rättigheterna till alla delar i dokumentären. Den verkar inte heller finnas att låna. Enda möjligheten att se den verkar vara ifall någon spelat in den och antingen kan göra en kopia eller låna ut bandet. Om någon kan hjälpa till, hör av dig till [email protected].

2005-12-06 @ 12:30:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback